Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé, tento blog propadl i na Neviditelném Psu a přesto ho iDnes vybrala do dlouhodobého výběru.

Přitom paní Šichtařová má i mnohem lepší blogy, zvláště ty, které jsou méně emotivní a podložené fakty a profesionálními analýzami (i když i tam občas bývá nějaká ta osobní selekce dat a fyktů aby původní teorie autorky vyšla dle záměru).

0 0
možnosti

Přípomíná mi to silně román "Květinka Marta" z pera tety Kateřiny.

0 0
možnosti

Něco podobného se mělo stát manželce, ale ta - asi ještě pod vlivem hormonů z porodu - srovnala personál nemocnice tak do latě, že ji dali s dcerou zdarma na nadstandardní pokoj na novorozeneckém oddělení a vizita z chirurgie za ní pravidelně na tento pokoj z vedlejší budovy docházela.

0 0
možnosti
Foto

Léčebný proces mnohdy připomíná klasickou pásovou výrobu, kde sice lékaři plní své poslání, léčí, ale člověk se z toho jaksi vytratí. Pracuje to systémem: další - dobrý den, copak vám chybí-diagnóza-rozhodnutí o medikaci, či jiném postupu-nashledanou-další; tento cyklus v co nejkratším čase bez zdržování se pacientem.

Ale k popisovanému problému: porod mimo porodnici je určitě zajímavý, otázkou však je, jestli ta infekce nebyla zanesena při tomto porodu a nebo v následném období.

Všechno má dvě strany.

Kolegyňku určitě na infekci nedali jen pro své vlastní potěšení, měla určitě zdravotní problém. V tomto kontextu však nechápu váš údiv nad oddělením matky od dítěte. To snad, podle vás, mělo to dítě být s matkou na infekčním oddělení? 8-o

2 0
možnosti

Já jsem to pochopil z článku tak, že na infekci mamka skončila, protože jinde nebylo místo. No a dítě na infekci prostě nesmělo.

0 0
možnosti

Drobná připomínka - paní Šichtařová, zkuste ještě trochu zapracovat na slovníku pro tento typ blogu. "separace" je vhodné slovo pro články o Vašem hlavním oboru činnosti, ale ve vztahu dítě-matka má čeština své vlastní původní výrazy.

2 0
možnosti

Nebudu polemizovat o konkrézním případu. Ale z vlastní zkušenosti mohu říci, že lékaři v nemocnicích jsou  diktátoři. Má to své opodstatnění,ale zapomínají na přístup k duši člověka.A přiznat si své chyby.

0 0
možnosti

Také jsem v životě narazila na nepříjemné lékaře - ano, jsou. Na druhou stranu mám i dost dobré zkušenosti z porodnice (2x) se sestrami i lékaři - takže "možná" nejsou všichni stejní. (Pro zajímavost dodám, že jsem se na porodnici předem připravovala, prošli jsme si ji v rámci předporodního kurzu, na vše se vyptali. Když jsem tam byla, vždy jsem dostala informace, vždy mi pomohli, když jsem potřebovala v kteroukoliv dobu - že by moje standardní "prosím a děkuji" sehrálo nějakou zásadní roli? Jo a personál nažhavený na to, narvat mi "zbytečně" a beze slova něco do žíly, tam, kupodivu, také nebyl....- rýpnutí). Řada sester tam byla od nevidím do nevidím i minimálně 2 lékaři (které si pamatuji) - a také jsou to jen lidé.

Jistě, je to jejich práce, jsou tam od toho, ale jejich podmínky nikdo neřeší, proč, že? A ještě si do nich kopne každá....ekonomka (viz starší blog autorky). Takové domorodící PA mají na starosti rodičku jednu (neříkám, že je to prča), ale když se něco po***, tak zavoláme, ONI přijedou, v tu chvíli je zodpovědnost na NICH a když se JIM to nelíbí, tak ještě ze sebe udělají pronásledované mučednice, které jen vyhověly přání matky - která byla ovšem před tím minimálně z netu řádně poučena, jacíže to ONI jsou "zlé bílé pláště" a o hrůzách v porodnicích, ale rozhodla se "svobodně" sama.

Btw: každý by měl přiznat své chyby, udělá-li je, jak lékaři, tak třeba domorodící PA.

2 0
možnosti

Ano, naprostý souhlas se základní myšlenkou vašeho blogu. Většina z nás opravdu má zábrany postavit se "autoritám". Uznáváme lékaře, úředníky, policisty a ostatní veřejné činitele jako výše postavené a neomylné a ze své pozice pacientů a žadatelů si netroufáme ani zeptat na podrobnosti, natož se ohradit proti zacházení s námi. A naprostá většina z nich si své postavení a moc nad námi náležitě užívá.

3 2
možnosti
Foto

A taky bychom se mohli za každou cenu bránit JAKÉKOLI autoritě....v určitém věku je to dokonce vcelku normální.

Po třicítce ale většina lidí už dostane rozum.;-)

7 2
možnosti

Sice jsem se ke kritice přiklonil karmou, ale musím oponovat proti příčině stavu - fakt za to nemůže reálný socialismus. Toto postavení mají ti bohové v bílém všude na světě.

5 0
možnosti

Spíše se přikláním k názoru, že za to může systematická výchova nekritického postoje k autoritám.

0 0
možnosti

J52á95n 44K85o49t98ú37č

10. 12. 2013 16:57

Podľa mňa autorka porovnáva neporovnateľné. Slobodný príchod na svet? Áno, ale dieťa nemá 100% moc vybrať si, kedy a ako sa narodí. A či to pôjde prirodzene, alebo cisárskym rezom. Takže to nie je úplne to isté, ako právne rozhodnutie dospelého človeka, že chce odísť zo sveta. Debata o eutanázii je zložitá a je dosť demagogické dať rovnítko medzi slobodu pôrodu a slobodu eutanázie.

7 0
možnosti

P64a42v32e10l 67G59ö39t86z12e

11. 12. 2013 12:43

Nemate pravdu. Pokud je clovek tezce nemocny, uvazuje uplne jinak, nez vas "dospely" clovek. Tohle neni zadny argument a problem stale zustava. To rozhodnuti je na cloveku, nikoliv na instituci. Neni v tom rozdil, zda se bavite o poceti, ci o smrti.

0 0
možnosti

Však ano, právo na život je jedno z nejdůležitějších, a proto je rozumnější, pokud za dítě rozhodují ze zdravotního hlediska lékaři než nemocná matka v deliriu..

2 2
možnosti

D28a41v81i86d 94H77e20z21k87ý

10. 12. 2013 19:58

matka nebyla v deliriu, ale mela treba zapal prsniku ....

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články