Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VZ

"Mimochodem – poštěstilo se jí něco úžasného, co v dnešní době málokteré ženě, totiž prožít přirozený porod bez následné separace byť na jedinou minutu od svého miminka."

Nádherně demagogická formulace. Ono projít si se zapálenou pochodní skladiště dynamitu nebo střelného prachu může být také "úžasný" zážitek. Jenom to - podobně jako ty propagované přirozené porody - nemusí skončit dobře.

Jako taťka dvou dětí mám takový neodbytný pocit, že úžasný je každý příchod nového človíčka na svět. A připadá mi, že je tak nějak jedno, zda u toho jsou slyšet hlasy sester anebo mantry nějaké duly.

12 4
možnosti

Prirodzený spôsob je taký, keď sa dieťa dostane na svet normálnou cestou a nie cisárskym rezom.

2 0
možnosti
TH

Příchodem zimy vznikla povinnost mít na autě zimní pneumatiky.Kdo z nás si zkontroloval jestli automechanik správně utáhl šrouby.Asi nikdo.Je to o důvěře v profesionalitu automechanika.Vytvořit oslí můstek jakousi zkazkou z lékařského prostředí a na závěr upozornit na zbavování se svobody,nedůvěru ve vlastní úsudek,život v posttotalitní společnosti.......no nevím.

6 1
možnosti

ja mením celé kolesa v servise a som pri výmene ... vidím, ako mechanik doťahuje kolesá momentovým kľúčom :-)

1 0
možnosti
RA
JK

Nedělám si iluze, že by to autorka četla, ale: ono se "zblblo" tak nějak z obou stran. Na jedné straně může být někdy moc a arogance (což jistě není dobře!) ale "z druhé strany" arogance probíhá zhusta také!, někdy... Jindy by nebylo od věci se ozvat jaksi "výš" než si otvírat pusu na poslední článek, tedy lékaře a personál (který nemá "tu moc" a tím méně případné potřebné finance nastavit vše dle přání jedince) a občas zase zapřemýšlet, nebo se, coby laik, alespoň informovat o smyslu některých postupů, protože opravdu mohou mít opodstatnění a laik to sice může vidět jinak, ale stále jen jako laik. I když má nějakou (zpravidla od zdravotní hodně daleko) VŠ a internet.

2 0
možnosti
JK

btw. "protidoktorské agitky" (nezřídka paušalizující) nic dobrého nepřinesou. Nechci tím říct, že se nikdo nemá ozvat, pokud není spokojen, nebo má pochybnosti, ale mělo by to mít určitou úroveň. Lézt do ordinace/nemocnice/porodnice militantně naladěn, nebo s pocitem, že tam budou skákat jak JÁ pískám, protože já to vím líp, nebo že mi farmalobby dozajista placení doktoři chtějí ublížit..., bude asi spíš kontraproduktivní.

3 1
možnosti
LH

Mluvite mi z duse. Dekuji.

1 0
možnosti
RP

Institucionalismus se na nas riti ze vsech stran. V oblasti zdravotni pece je to obzvlast markantni a zakerne. Faktem je ze nekterym lidem to tak vyhovuje protoze je to castecne zbavuje odpovednosti za sebe sama.

0 0
možnosti
Foto

Moc jsem nepochopil o co šlo. Ale když už kritizujete tu separaci novorozenců. Až budete rodit třetí, ještě ráda ho dáte někomu na starost :-) Ony ty prvorodičky mají vždcky takový strach o své dítě. Ale až budete rodit třetí, to bude jiná, to si možná do té porodnice zajedete dobrovolně, kde to "za vás" odrodí sestřičky a vy budete mít svatý klid a pokoj.

Jak se říká u nás. První dítě, to bylo samé... co je mu, je spokojený... nepotřebuje něco... a když se něco stalo... chudáku, bolí tě něco, neuhodil ses, nemáš otřes mozku...?

No a druhý (druhá)... ozve se rána a pak řev... manželka jen podotkne: "brečí, tak je to v pořádku"... a dál se věnuje svým věcem. A zastává názor, že dokud malá dýchá, nic vážného se nestalo.

2 6
možnosti
MH

Spíš jste měl napsat "až budete rodit 4té", neb tři děti už paní Šichtařová má, a rodila je doma.

1 0
možnosti
JK

Pro chronické nahlašovače nepohodlných komentářů i pro redakci iDnes - to slovo na F není žádná urážka a není na něm nic špatného, tak buďte té dobroty a trochu tu svou hyperkorektnost mírněte. Vypadáte fakt trapně a uboze.

http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/fachidiot

1 0
možnosti
JM

Je to text bez medicínských souvislostí. Víc se k tomu říct nedá. Pak se dá interpretovat cokoliv jakkoliv... Nerozumím tomu.

3 0
možnosti
JK

Tady přece nejde o medicínské souvislosti. Pokud máte problém pochopit jednoduché sdělení, tak vám to přeložím. V naší společnosti převažuje institucionalizační syndrom, který se projevuje přehnanou submisivitou vůči autoritám, v tomto případě vůči lékařům. Lidem obecně chybí kritické myšlení a lékaři pak trpí božským komplexem a chybí jim zase lidský rozměr.

Už rozumět?

7 1
možnosti
AF

Je docela možné, že tu paní takto drželi doktoři úmyslně. Stačí na to kupecké počty :

platba pojišťovny nemocnici za obsazené lůžko 750 Kč/den

vynucená platba pacienta za hospitalizaci z donucení 100 Kč/den

1 0
možnosti
Foto

Můj známý je lékařem a doslova mi řekl dvě věci. 1) Abych si nedělal iluze, že si operatér, než na mne půjde, přečte můj chorobopis. Dostane zadáno třeba operace slepého střeva nebo resekce prostaty a jde na věc. 2) Málokterá nemocnice má na mysli blaho pacienta, ale především jeho ekonomický přínos pro nemocnici.

3 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články