Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

myslím, že jsem pochopil, co jste chtěla říci a souhlasím s Vámi.

2 2
možnosti
Foto

Jako ženská a maminka se Vám přiznám, že nepovažuji za nezbytné, aby bylo novorozeně stále jen u matky. Někdy je to ze zdravotních důvodů i několik dnů, ale matka by si měla uvědomit, že to její lásku nijak nepoznamená a že si svého zlatíčka užije až do konce svého života ažaž!

10 3
možnosti
Foto

Co nepovažujete za nezbytné vy je zcela vedlejší a nepodstatné, když jde i vnímání situace a postoj ke svobodnému rozhodování kohokoli dalšího. Stejně jako váš názor na to, byť ho ve vašem individuálním případě respektuji, co poznamená či nepoznamená dítě, které není vaše. Ostatně nejde to změřit.

4 5
možnosti
OF

Autorko, je vám známo  že dítě vyrábí vlastní protilátky až od 1 roku věku?

Proč matka byla na "infekčním " pokoji ? / sotva na odddělení /.

Říká vám něco třeba stafylokok ?

Proč myslíte, že do 20.století nevorozenecká úmrtnost byla obrovská?

Nač asi ty děti umíraly ? Na infartky a mrtvice ?

Vy chcete aby lékaři vráždili staré lidi ? Chtěl bych vidět toho "lékaře". Než dělat takovou " medicínu" raději půjdu k lopatě. I když si myslím, že ta lopata by slušela spíše vám. Chybí vám pokora a zdravý rozum. RvRvRvRvRvRv

13 1
možnosti
OF

streptokok ?

Pozdní novorozenecká sepse vzniká mezi 7.-30. dnem života (může začít i 5. den). Mezi nejčastější původce sepse patří Streptococcus agalactiae ze skupiny B (GBS, objevuje se ve výtěrech z vaginy u některých těhotných), Klebsiella, Haemophilus influenzae, E. coli, Candida albicans, Pseudomonas. Streptococcus agalactiae je grampozitivní bakterie ze skupiny betahemolytických, pyogenních streptokoků:

* obávaný a nebezpečný patogen perinatálního období,

* přenos na novorozence proběhne asi u 15 %,

* onemocní 5 % novorozenců,

* mortalita je u 40 %!

5 1
možnosti
OT

Jen k té eutanazii: nikdo, ale skutečně nikdo nebere lidem právo na vlastní sebevraždu, tedy eutanazii. Ale proč to slučujete s nutností, aby doktor zabíjel? Jsem lékař a mám tento názor. Ano, ať se eutanazie uzákoní, ano ať komise rozhodne, že ten a ten člověk se může usmrtit, ale proboha ať si to USMRCENÍ provede bud každý sám, nebo jeho příbuzní. Těch případů, kdy člověk nebude mít nikoho, aby ho zabil nebude asi mnoho a tak se dají najít výjimky. Ale proboha, netahejte do vlastního aktu usmrcení doktory!!!

23 3
možnosti
PH

P16e91t88r 71H31á86l19a

6. 12. 2013 8:32

A kdo chce jakého doktora nutit? Eutanazie se navíc obvykle týká právě případů, kdy je člověk ve zdravotním stavu, kdy sebevraždu sám provést nemůže... copak tohle nevíte?

1 2
možnosti
JM

U nás je jaksi "in" zpochybňovat odbornost odborníků. Jsem přesvědčený, že z trojice např. ekonom, instalatér a lékař každý toho ví ve své profesi řádově víc, než ti zbývající dva, takže by mu do toho neměli kafrat.

Lékař nemůže poučovat ekonoma a instalatéra a ekonom s instalatérem zase toho lékaře...

a pokud náhodou jsou tak chytří, ať se léčí sami :-/

9 2
možnosti
Foto

P26e79t84r 88U86g25r37i54n

6. 12. 2013 8:14

Tak mi nějak uniká co jste tím chtěla paní Šichtářová říci ... Když si vzpomenu na ten den co se na dálnici semlelo těch 160 aut najednou a mě se narodila první dcerka, nechápu Vás už vůbec! Kdyby neexistovala ta arogance lékařů, jež uplatnili svoji moc, jak píšete, asi bych se namísto tátou stal tehdy vdovcem. A stejné je to i v jiných povoláních ... zkuste si postavit dům bez rady a pomoci, třeba Vám nespadne na hlavu. Osobně nemám nic proti lékařům, protože jejich erudice a zkušenost z nich dělá lidi s daleko větší kvalifikací pro rozhodnutí, byť jsou mnohdy velmi cyničtí. Nechápu Vás ...

9 3
možnosti
PH

P32e90t61r 94H43á77l87a

6. 12. 2013 8:36

To, že je někdo odborníkem, ještě neznamená, že nemáme upozorňovat na elementární chyby, kterých se dopouští (a k jejichž odhalení naše erudice stačí). To, že lékař ignoruje psychickou pohodu pacienta, je elementární chyba, která může např. u starších lidí v konečném důsledku vést až ke smrti (když se po operaci nezotaví rychle a zůstanou ležet, pak se přidají proleženiny, nemocniční infekce...).

5 2
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články