Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Nejsem tak úspěšný bloger jako Vy, ale zde mi hovoříte z duše. 4 základní lidská práva by se dala pitvat do nekonečna.

Právo na svobodné nakládání se svým životem

Právo bránit sebe a svou rodinu jakýmikoliv prostředky

Právo vlastnit a chránit svůj majek

Právo na spravedlivý proces

8 0
možnosti
JN

Dotyčná kolegyně se ani NEPOKUSILA, uplatnit kterékoliv ze svých práv, přesto, že měla pocit, že jsou jí tato práva upírána?

Tak to bude asi problém v ní a ne ve společnosti jako takové. Znám matky, které by diskutovaly, křičely, hádaly se, kopaly do dveří a podepisovaly reverz, kdyby jim někdo sebral bez vysvětlení dítě. Tato dotyčná matka ani nevznesla jednoduchý dotaz, proč tomu tak musí být, natož, aby něco namítala. Tak nač si teď stěžuje?

0 0
možnosti
PL

P76e47t33r 70L48u77k75e81š

6. 12. 2013 11:32

Chirurgické zákroky obvykle doprovází nemalá rizika v podobě infekcí, či zánětů. Takové prostředí není zrovna ideální pro projevy mateřských citů. Dospělec komplikace většinou překoná. Pokud dostane šestinedělní robě "babu" , může jít o poukázku na věčnost. Ale co Vám tady bude vykládat obyčejný smrtelník, který si vidí sotva na špičku nosu. Nejlépe se informovat u zlotřilého lékaře.

4 0
možnosti
JO

Porodila jsem děti pomocí chirurgického zákroku - císaři. Od dětí mě přesto kvůli hrozbě infekce po chirurgickém zákroku nikdo neodděloval.

Záleží na druhu chir. zákroku. Pokud se do operovaného místa infekce nedostala a pacient není septický , nevidím důvod dítě oddělovat.

2 2
možnosti
Foto

No, mě někdo oddělit od některého z mých dětí, když jim bylo šest týdnů, tak ta nemocnice asi už nestojí. Bohužel, poporodní separační trauma vede k rozvoji úzkostných, nejistých jedinců, ideální to materiál pro totalitní společnost. Kolegyňce přeji, ať se bolest na duši její i děťátka zacelí.

2 4
možnosti
Foto

Mohu vám garantovat, že to dítě si to ani náhodou nebude pamatovat. Ono třeba v tu dobu ani nevidí.

Je to pak oblíbená výmluva.... on je tak blbej, protože mi ho v porodnici separovali... místo aby matka přiznala svou neschopnost vychovat děcko.

2 3
možnosti
Foto

Velmi dobře by vám rozuměl prof. Josef Švejcar a všechny šimpanzí, gorilí .....a mnoho jiných savčích matek, které buď cítí instinktem, co je pro nnovorozence to nejlepší nebo to vědí. Dítě v tom věku sice snadno a rychle zapomene to, co mu způsobuje silné stresy, silné emoce(které jsou podceňovány), ale zkušenosti zapadlé do nevědomí se neztrácejí. Josefu Švejcarovi trvalo mnoho let, než trpělivou osvětou významně přispěl ke změnám postojů a málokdo si uvědomuje, jaký to mělo pozitivní význam pro celou společnost.:-)

6 0
možnosti
Foto

Jen pojmenování a vymezení vlastního traumatu dává šanci na změnu: "Narodil jsem se na konci první světové války v Paříži. Vytáhli mne kleštěmi. Čtyři lidé drželi mou matku, protože neměla žádná anestetika. Způsob mého příchodu na svět způsobil, že jsem strávil celý svůj život fascinován narozením - protože jsem vždycky věděl, že existuje lepší způsob".

Frederick Leboyer - špičkový francouzský porodník, propagující šetrný a respektující přístup k matce i dítěti

3 0
možnosti
Foto

Na rozdíl od jedné stálice dole, kterou princip a podstata Vašeho sdělení zjevně míjí a točí se sále dokola, dávám za pojmenování principu a podstaty, kdy příkladů bychom našli stovky, karmu.

4 1
možnosti
OF

To jsem mohl čekat. Z článku bije do očí jediná věc: absolutní neznalost problematiky,diletanstsví, zapšklost, nedostatek pokory. Před revolucí si každý chlap uměl opravit auto. Ze zdravovědy neuměl nikdo nic, k anginám se volala rychlá a náhlá dušnost u pacienta se sádrou se nepovažovala za nic vážného / jeden konkrátní pacient zemřel doma na plicní embolii, aniž si tu pohotovost zavolal, byl to můj spolužák / . Po revoluci všichni ti, kteří ze zdravovědy neumí stále doslova nic, začali šikakovat a terorizovat doslova veškerou zdravotnickou veřejnost.Nemocnice jsou v dluhu- neumí hospodařit! Při tom celodenní provoz normálního chirurgického sálu je na hranici rentability¨/ na rozdíl od angiolinek Agelu /,vydělečná je jen doprava / já jsem řidič, kdo je víc/. Pro novorozence na chirurgii není místo- při tom státní pojištěnec platí pojistné 740 Kč měsíčně. Fungující zdravotnictví předpokládá inteligetního a spulupracujího pacienta. Pacient s nízkým IQ, žijící dojmem, že na všechno má nárok, je schopen finančně zdravotinictví zruinovat.Máme internet, nebo ho nemáme.¨? Pokuď někdo napíše

podobný článek dehonestující zdravotníky, musí uvést základní údaje. A jakou

operaci šlo, proč matka byla umístěna na infekčním pokoji, jestlii má nemocnice

místo pro novorozence na chirurgii - / na infekčním pokoji ?/ - jaký je předpokládaný stav imunity novorozence./kojence/....Říká vám něco pojem nosokomiální infekce ?

Závěrem : dilletanti nemají právo urážet zdravotníky.

11 1
možnosti
MI

Institucionalizační syndrom! Děkuji vám za tu zmínku; zrovna nedávno jsem filozofoval na téma proč je dnes tak snadné davu nabulíkovat prakticky cokoli si mazaní stratégové zamanou a kritické myšlení živoří v čeledníku někde na výspě,  myslím že tady je ten klíč.

0 1
možnosti
OF

Vyjadřujte se ke konkrétní situaci a nepište prosím bludy-¨. Autorka ničemu nerozumí,  napíše článek, kde chybí základní informace a dělá z toho závěry.

A další chytrák má už dokonce diagnozu :Institucionaližační syndrom !

Běžte dělat medicínu !Rv

2 3
možnosti
OF

Je možné, že riziko infekce bylo malé.........

ale nešlo to z provozních důvodů. Naše chirurgie, včetně fakultních , nejsou zatím vybaveny na pobyt novorozenců nebo kojenců. Děti se ke kojení nosí z jiného odddělení.....Za  dispoziční řešení chirugického oddělení jsou zodpovědí lékaři ?

Zdravotní sestry ? Za 740 Kč měsíčně / pacientka ma mateřské dovolené/

žádáte pro vaši kamárdku 2 lůžkový pokoj a jednu zdravotní sestru k miminku ?

A kolik za to pojiš´tovna zaplatí ? A kdy a kde budou operováni ostatní ?Ti budou čekat na operaci rok ? všechny nemocnice jsou v mínusu, neboť lékaři jsou líní, že ?

Autorko, chce se mi z vás zvracet. Pracovat jako Siciliáni, ale žádat zdravotní péči jak v USA za nejvyšší pojistku, to vy vám šlo. RvRvRv

3 5
možnosti
LK

Pane Filipe, Ano máte pravdu jste na zvracení.;-D

0 1
možnosti

Ano, tzv. zdravotnictví je vobyč zaměstnání zájmové skupiny "zdravotníků" a arogance lékařů mnohdy otřesná.

4 3
možnosti
OF

Arogance lékařů ? Že se nestydíte plívat na lékaře.

Díky takovým jako vy, mladí houfně odcházejí do ciziny.

Víte že lékařská péče je u nás 10x levnější naž na západ od našich hranic ?

Také vyděláváte 10x méně než Němec ve vaši pozici ?

1 2
možnosti
MK

Zlá nesvobodná společnost, co má potřebu řídit narození miminka a zlí doktoři, kteří ho díky svému zvrácenému pocitu moci a chuti trápit maminku schválně odebírají matce a pak se jí jistě tajně posmívají. Paní měla porodit raději v nějaké svobodnější zemi, třeba v Etiopii, tam by ji jistě do nemocnice ani netahali.

10 2
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články