Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, příslušné školy nemám, ale řekl bych, že zde je podstatou, že si organizátor sám v podmínkách prodeje zakázal přeprodej vstupenek (mimochodem, jev to celkem běžný a oficiální v zahraničí). 

Vcelku souhlasím s autorčiným argumentem, že trh by měl určovat cenu všeho, ale myslí, že existují určité vyjímky, které tady zmiňovat nechci a mistrovství světa v hokeji by mezi ně asi nutně patřit nemuselo. Pokud bychom však chtěli tento princip dodržovat plně, měl by stejný metr platit na veškeré softwarové licence a jiné podobnosti, které si výrobce přímo zakazuje přeprodávat a světe div se, zákon je na jeho straně.

0 0
možnosti

Vaše články vždy rád čtu a jsem za ně rád.Ale tentokrát jste si vybrala asi nejslabší chvilku...

0 0
možnosti
Foto

Tak nevím...

Dost upadáte, vaše představy se dost míjí s realitou.

Hlavně nechápu, jak můžete MS jako takové označit jako daňový podvod!! Z čeho neodvedli daně? Kde a kdy z organizátorů a vedení MS daně krátil?

0 0
možnosti

Ono je to jednoduché - jde pouze o čtenost článku. Stačí jenom zvolená slova do titulku.

0 0
možnosti

S clankem se da souhlasit v jedinem bode a to v tom, ze policie CR nemela plytvat penezi nas vsech na chytani prekupniku. To je veci soukromeho provozovatele, pokud vim pokud vubec jde o poruseni kupni smlouvy nikoli zakonu CR... Liberland - no comment ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

A v návaznosti na autorčino "pohoršení" nad černým trhem by tedy měli začít vyšetřovat mmj. Národní divadlo - vstupenky na Sluhu dvou pánů byly vždy vyprodané, na AUKRO se jich objevovalo však vždy dost - za ceny, které rozhodně byly několikrát vyšší, než oficiální ceny vstupenek. A to samé platí o mnoha kulturních představeních, kde je nabídka nižší, než je poptávka...

Za mě platí, že je prostě TOTALITNÍ určovat někomu cenu tak, aby nebylo možné prodávat za víc... ať si ty lístky rozdávají třeba zadarmo. Ale zaměřte se tedy na ty, co prodávají - pokud z toho zaplatí daně, tak je to jen obchod. Pokud ne, je to zlodějna - ale ta zlodějna je na straně překupníků, ne organizátorů akce. Když vám někdo ukradne auto, taky nebudete stíhat výrobce auta, že ho dostatečně nezabezpečil, ale toho, kdo ho ukradl ne?

0 0
možnosti

P51e10t42r 33H42á88l45a

30. 5. 2015 19:42

Dokud bude zlodějinou to, že si občan nechá své peníze, které si poctivě vydělal, a ne to, že mu stát většinu vezme...

0 0
možnosti

A29l49e16š 45G66r18e61g42o83r

21. 5. 2015 16:06

myslím že to chápete špatně, pokud by lístky stály, jak vy říkáte tržní cenu, i kdyby to bylo 10 000 na černém trhu bude vždy dražší protože černý trh vzniká tam kde větší poptávka než nabídka, je tedy úplně jedno kolik stojí ten lístek protože na černém trhu bude pak stát třeba i desetkrát tolik.....

0 0
možnosti

Ale v tu chvíli by ty lístky neměli správně stanovenou tržní cenu. Tržní cena je taková, kde se už nenajde prostor pro její zvýšení ;-)

1 0
možnosti
Foto

Upřímně už mě začíná štvát, jak se někteří otírají o MS v hokeji - jako o daňovém podvodu... ale kdo podváděl? Organizátoři nebo šmelináři před halou? Je mi z toho na zvracení - MS v hokeji je především SPORTOVNÍ akce a ne fabrika na vydělávání miliard. A tak by to mělo zůstat. Nemělo by prodělat, ale to co vydělá by mělo jít zpět do sportu - na podporu hokeje atp. A také by mě například zajímalo, co by dělala naše slavná policie, kdyby chytila "překupníka", který prodává dražší lístky před halou, ale doma má v šuplíku živnostenský list na "nákup a prodej" - jak mu dokážou, že z toho nebude ty daně platit? Už mě tenhle nesmysl fakt leze krkem. Skvělé mistrovství, žádné dluhy - že paní Neumannová - skvělá atmosféra, lidé spokojení. Tak proč se do toho ku..a pořád někdo hrabe a řeší nesmysly. A když už někdo něco chce řešit, tak řeště ty, kdo lístky načerno prodávali. Malá parafráze: Chyťte je, když to dokážete...

2 2
možnosti

Ale to jste na omylu. Mistrovství je v první řadě o penězích, neboli reklamě, a sportovní výsledky slouží jen k tomu, aby na to koukalo co nejvíce lidí, neboli cílů reklamy...

1 0
možnosti

To je neuvěřitelné!!! Přečetl jsem článek této osoby dvakrát, ale dosud si nejsem jist, zda je to myšleno vážně, nebo neskutečně ironicky!

Fuj, myslí-li to vážně, pak by asi zasluhovala prokurátora pro navádění a schvalování trestného činu, a propagaci sprosté nečestnosti!

Bohužel naše "zákony" umožňují realizovat takovéto prasárny celkem skoro beztrestně.

Kam to asi povede v budoucnosti???  :-(RvRvRv

2 1
možnosti

I60v38o 77B74o66u11š39e

21. 5. 2015 8:43

Docela bych vám přál, aby byl ten Liberland oficiálně uznán. To byste totiž pozbyla občanství ČR a musela byste pravidelně postávat ve frontách cizinecké policii kvůli povolení k pobytu a práci.

1 0
možnosti

To jo, zvláště proto, že by nejspíš Liberland nebyl členem EU, a tudíž by se na něj nevztahovala pravidla o volném pohybu osob.

0 0
možnosti
Foto

Snůška nesmyslů a polopravd, to je tenhle článek.

1) neznamená již sám fakt, že si cenu stanovil pořadatel, že se jedná o cenu "tržní"?!?

2) ceny vstupenek mi připadaly lecjaké, rozhodně ale ne nízké.

3) kdyby ty ceny napálili, neměli by překupníci co řešit, ale jen a jen proto, že by ty zápasy nebyly vyprodaný.

6 1
možnosti

Svatá prostoto, jste vedle jak ta jedle. Možná děláte do včel, ale o ekonomii nemáte ani páru...

1 2
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články