Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Nesouhlasim s tim ze by majitel si mohl se svym majetkem delat co chce. Dovedeno ad absurdum by to znamenalo ze je mozne si koupit veskerou ornou pudu a tu znehodnotit nejakou chemikalii. Mozna je to i dobry business plan pro improtery. Ale neni to morlani a nemely bychom to jako spolecnost umoznit natoz pak schvalit. Stejne tak je usmevna myslenka ze nizka cena lidi uci ze podvadet je normalni. Pani autorka zamenuje moralku s prilezitosti. To je docela ubohe i kdyz pripoustim ze pro soucasnou spolecnost typicke. Jiste ma pani autorka oporu v hluboke tradici lidovych uslovi napr. "prilezitost dela zlodeje". Nebo paradoxne komunisticke heslo "Kdo nekrade okrada rodinu". Pani autorka, paklize otevrene rika ze si (se svym majetkem) muze delat co chce, paradoxne priznala ze ma pravo pri prodeji si stanovit i neco jako vecne bremeno. Jinimi slovy pokud se obe strany dobrovolne a bez natlaku dohodnou na prodeji s podminkou zakazu pre-prodeje (domnivam se ze tohle pani autorka myslela tim "predprodejem"), pak by obe strany, svoji vlastni svobodne uzavrenou, dohodu meli respektovat. Paklize takto neucini je to podvod. A zde nevim jak by si to ultra-pravicaci prali - mozna jako pred tisici lety si to vyridit sami oko za oko. Nicmene s delbou prace ktera zajistila pokrok lidstva vzniklo mimo jine i odvetvi policie, ktera by mela dohlizet na domluvene zakony a smlouvy. Paklize takto cini je to podle me plne v jeji kompetenci. Nebo si snad pri prodeji bytu, kdy vas nekdo podvede chcete najimat vlastni agentury? Ne? A proc by tedy mela firma kterou nekdo podvede takto cinit?

2 1
možnosti
MS

Blabolite. Ten zakaz preprodeje je neplatny. Vzdyt pak byste ani nemohl vzit dva listky a jeden prodat kamaradovi, se kterym chcete jit.

3 0
možnosti
JS

Tak pro jednou jste se řádně sekla. Je jedno jak vysoko ceny vstupenek nasadíte. Jsou jen dva stavy - cena je přestřelená a stadion se nevyprodá - nebo jsou ceny ještě jakž takž, stadion se vyprodá a rázem se bude s lístky na vyprodaný stadion kupčit. Minimálně u nás.

11 0
možnosti
MS

A proto prichazi v uvahu nasazeni oficialni aukce - kazdy si koupi listek za takovou cenu, jakou je schopen akceptovat a prekupnici budou mit smulu.

2 1
možnosti
Foto

V té úvaze chybí dvě zásadní proměnné:

1) program mistrovství je znám jen v základní části, o tom, kdo se dostane dál, se před začátkem prodeje nedá ani spekulovat (při dnešní vyrovnanosti týmů). Kdybychom vypadli v základní části, zájem o čtvrtfinále by zdaleka nebyl takový, jaký je dneska - a hlediště by taky mohlo být plné jen ze 70 %, kdyby ty lístky byly přehnaně drahé (přehnaně ve smyslu "čekáme, že to bude český zápas")

2) ohled na fanoušky - v životě se nedá všechno koupit, dokonce platí, že to nejcennější se koupit nedá. Hlediště by mohlo být plné lidí "kteří na to mají", ale v žádném případě by ty hokejisty nehnalo tak dopředu, jako když tam jsou fanoušci, kteří si ty lístky poctivě vyčekali přes noc v předprodeji. A kdyby v tom hledišti nebyli ti nadšení fanoušci, ale jen lidé, kteří na to mají anebo se chtějí ukázat, čeští hokejisté by nebyli tam, kde jsou. Včerejší zápas s Finy byl toho jasnou ukázkou. Bez té bouřící haly by Jágr nedal gól, kdy puk proběhl nejlepšímu brankáři mistrovství skulinkou mezi paží a tělem, která nebyla o víc, než milimetr větší, než puk sám...

29 0
možnosti
OK

Velký souhlas !!! Přesně jste formulovala základní a nejdůležitější nedostatky úvahy pí Šichtařové. A navíc, obviňovat pořadatele, že stanovením ceny lístků umožnil podvod je stejné, jako obvinit výrobce nožů, že umožnil vraždu jeho výrobkem. To mi připadá jako velmi zmatená úvaha. A dále, rádi meditujeme o svobodě podnikání, ale když si podnikatel vymezí podmínky užívání jeho produktu (nesmí být přeprodán) , tak to ohodnotíme jako neoprávněný krok ? Rovněž nebylo nutno vystát "noční"  frontu u pokladny. Lístky bylo možno pohodlně koupit přes internet. A aukce ??? :-) Pokud se nepletu, jedná se o 64 zápasů, návštěvníků cca 700 000 !  To znamená aukce 700 000 položek na 64 akcí .  To raději bez komentáře ....

1 0
možnosti
MT

Obří daňový podvod? To uz se jen blizime tomu vrcholu "demokracie" a "svobody"...  ;-D

0 0
možnosti
JH

Díky Markéto, i vašim přičiněním snad část myslící začne chápat;-O

0 4
možnosti
TR

Vidím to tak, že paní Markéta je budoucí kandidát na prezidenta, sebevědomí jí evidentně nechybí a svou tvář také ukazuje velmi ráda (u každého blogu nové foto). Jako pokračovatelka neotřelých názorů v této funkci by byla jistě dobrá.

Nebo že by pan Raštica? Také není špatný...

4 0
možnosti

J88a74n 11Š97p32a39t25n58ý

15. 5. 2015 11:38

prominte, ale vyssi cena na cernem trhu není zpusobena spatne nastavenou cenou reálnou, ale obrovskym převisem mezi poptávkou a nabídkou.

18 5
možnosti

Holt ne na vse se daji aplikovat poucky z ucebnic...

1 0
možnosti

Vas blog ctu rad, ale zde jste se spletla neuveritelne. Prodej vstupenek neni o cene, ale o tom, ze spekulanti vstupenky na lukrativni zapasy (napriklad ty ceske reprezentace) nakoupi ve velkem. Jedina sance, jak se na takovy zapas, ktery je vyprodan behem minut, dostat, je koupit listek od prekupnika. Kdyby listek nestal 1000, ale 2000, tak ho pak holt ti prekupnici prodaji jeste draz.

0 1
možnosti
EP

Co vám braní také nakupovat v prvních minutách?

0 0
možnosti

Zajímalo by mne, jestli je tento článek míněn vážně. Pokud ano, nechť mi autorka ukáže jedinou zemi, kde se vstupenky na jakoukoliv kulturní nebo sportovní akci prodávají způsobem, který zmínila. Nikde to tak není. Nechť autorka zapřemýšlí, proč tomu tak je. Kvůli daňovým podvodům určitě ne.

5 0
možnosti
MK

Proboha,už máte navařeno????

0 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,54
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články