Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M55a71r84t29i15n 91Š65i67k

15. 5. 2015 16:31

To jsou obvyklé kecičky naší tetičky, přesně jako pohádky o hroutících se ekonomikách a nevyhnutelném krachu Řecka a všech finančních systémů. Proto myslím mohu právě vás osobně považovat za mystifikaci typu Jára Cimrman. Vy si vždy vybudujete východiska, přes která vám nejede vlak a na nich stavíte šíleně silné závěry. Např.proč by si tvrdě pracující člověk nemohl vzít dovolenou a zkusit si lístky koupit osobně, pokud po nich touží? Nebo, proč by si pořadatel nemohl vyhradit, že lístky se nesmí dále prodávat? Chcete snad omezit tuto svobodu podnikání? A šmelina s lístky myslím bude minimálně přestupek (záleží zřejmě na výši škody), takže proč by se tím neměla policie zabývat? A stíhat, pokud vím z veřejně dostupných zdrojů, především překupníky z Maroka? Osobně to vidím tak, že na vás nevyšlo ze sponzorských a jiných VIP zásob, tak kolem sebe kopete. Pokud tímto způsobem doskáčete až do toho Liberlandu, budu si vroucně přát, aby tam nebyl internet. :-/

9 7
možnosti
PH

P46e41t84r 75H66á59l81a

15. 5. 2015 18:56

Asi jste si toho nevšiml, ale roku 89 došlo ke změně režimu a spekulace od té doby není trestná. Alespoň dle zákona.

Samozřejmě, že si můžete vzít dovolenou a prostát X hodin ve frontě. Ale v tomhle přístupu je právě důvod, proč je tržní hospodářství efektivnější. Velká fronta funguje stejně jako vyšší cena - je to překážka, něco, co kupujícího odradí, tak, aby se vyrovnala nabídka s poptávkou. Na volném trhu tak akorát místo ztrácení času ve frontě vyprodukujete něco užitečného.

8 2
možnosti
ZB

"Policie údajně zadržela člověka, který prodával 60 lístků a ke každému si přihodil 1250 Kč. To je nezdaněný zisk 75 000 Kč. Neboli nejen obří daňový podvod, ale taky pro většinu lidí hodně peněz."

To je opravdu jak za toho sociku. Jak na to autorka prisla, ze to je nezdanene, kdyz dan z prijmu za ted se bude resit treba v breznu 2016?

4 1
možnosti
Foto

Sorry, mělo být  +.  Přeskočila mě myš :-)

0 0
možnosti
Foto

Děkujme bohu, že tito renomovaní ekonomové nic praktického neorganizují - dopadlo by to krachem, prázdnou halou a katastrofickým prodělkem Rv

7 1
možnosti
DR

S tou námitkou, že by si měli šmeliny ohlídat sami pořadatelé, je to slušná demagogie. Ale co taky čekat od autorky, jejíž články se objevují na webu AC24 vedle příspěvků o ufonech.

3 3
možnosti
JJ

Škoda, že jste do toho zamotala ten nesmysl jménem Liberland. Jinak souhlas.

2 2
možnosti
ZP

nesouhlas...ohledně cen lístků je to demagogie co tvrdíte ...souhlas s tím ,že policii nic není za kolik prodávám to co jsem si koupil ,nikoho k tomu přeci nenutím ...

2 0
možnosti
PT

P53e71t43r 59T63o25m72e45k

15. 5. 2015 15:29

Píšete o něčem, čemu vůbec nerozumíte. Tím naprosto neobhajuju šmelinu s lístky. Musí se na to ale jinak. Jak ? nevím.

12 1
možnosti
Foto

V tom se mýlíte.  Paní Šichtařová velmi dobře ví o čem mluví a má pravdu.    Spravedlivá cena čehokoliv se odvíjí od vzácnosti a od lidské preference.

4 3
možnosti
ON

O23t75t97o 85N39o84v18a63k

15. 5. 2015 15:28

Jak prisla autorka na to, ze prekupnik nic nedani?

Ano je to pravdepodobne, ale on to danit muze, proze na dane jak znamo fyzicka nepodnikajici osoba zadne doklady nepotrebuje, proste oznamim, ze jsem vydelal tolik nad ramec a zadnim to.

Podminky prodejce nejsou zakon, je to jen slynt a kazdy to vi, M$ mi zakazuje prodat svoji licenci, CZ zakony mi to ale umoznuji a M$ zde jiz soud prohral.

V cem je listek jiny, nez SW?

Cena byla stanovena spravne, odpovida kupni sile v CR. Kdyby byla stanovena vyse, nedostalo by se tam plno chudsich lidi ... ano muzete udelat cokoliv, vazat prodej na obcanku ci jine veci, vcetne rozdeleni lisku na soc. a komercni ... a ano muzete i zvednout cenu a udelat z toho snobarnu.

Jinak neni pravda, ze se prodaly vsechny listky, jak na co a zajem o ne nejde predvidat, kdyby se CR nedostala do semifinale, tak by byl zajem mensi.

Napr. na mnoho zapasu v Ostrave se liskty NEPRODALY ... tvrdi se opak? .. proze se rozdaly ZADARMO skolam, tedy lidem, kteri nevydelavaji at z toho deti neco maji, kdy je u nas MS v Hokeji. [>-]

6 1
možnosti
JP

má pravdu paní a jen mi je líto, že chytří lidé odcházejí

6 4
možnosti
OK

Základní problém stanovení "tržní" ceny je v tom, že předem s jistotou není známo (kromě základní části), na "co" jsou vlastně vstupenky prodávány. Hodnota zápasu ČR - Kanada je jiná, než Švýcarsko-Bělorusko.  Takže stanovit předem "tržní cenu" nelze. Takže mně úvahy na toto téma připadají bezpředmětné, no, spíše jako "vědecky" se tvářící  kecy. A řešení v podobě aukce ? Může mi někdo z těch, kteří podporují tento způsob prodeje vysvětlit, jak by provedli aukci na cca 750 000 - 800 000 lístků ?  Nebo další zmíněné "řešení". tj-  stanovení ceny odborníky - a kdo si myslíte, že ty ceny stanovoval ? Řezníci a uzenáři ?

18 2
možnosti
OK

P.S.: A obviňovat pořadatele z toho, že cenou vstupenek umožnil překupníkům spáchat podvod ? trestný čin ? přestupek ? je stejný tlach, jako obviňovat výrobce nožů, že umožnil vraždu jeho výrobkem.

5 4
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,54
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články