Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Ježkovy voči, paní Šichtařová se už opravdu cítí povolána vyjadřovat se ke všemu.

A proč by proboha nemohl projevit své právo svobodného rozhodnutí navrhnout smlouvu o prodeji prodávající? Prostě zákaz přeprodeje a možnost vstupenku vrátit. To by ochránilo to mizivé procento prodávajících z nutnosti kterým tak mistrně a přesvědčivě argumentujete.

Kolik by podle vás byla ta vaše "posvátná tržní cena" aby se nepřeprodávalo? Nebyla by pak hala poloprázdná jak se děje na mnoha nemistrovských zápasech. Plná hala představuje atmosféru mistráku, tu atmosféru co vy přes své "dolarové brýle" nevidíte a nedokážete finančně posoudit - tedy neexistuje.

8 0
možnosti
AV

Ta "posvátná tržní cena" je taková, kdy se nabídka vyrovná s poptávkou. Jinak řečeno, kdy se prodají všechny lístky a ani jeden se nepřeprodá z důvodu nezájmu kupujících.

1 2
možnosti
VM

V řadě článků p.Šichtařové rozumím, tady si dovolím nesouhlasit. Ale tady jde o pár drobných ......navíc v případě daňových úniků je na snadě otázka

zda tyto peníze nejsou využity účelněji než kdyby spadli do té žumpy státních financí.

Protože sport je jenom sport a já jej raději aktivně provozuji než na něj koukám ,tak bych i pětistovky za prohrané utkaní s Kanadou litoval. Když někdo dá víc a je šťastnej je to jen jeho věc......

Hokejistům dodnes zazlívám že umožnili vytunelovat příjmy pro všechen český sport stavbou Saskaarény a do dnes se neomluvili......tak jen at nejsme jen tlustej národ čumilů na fotbal a hokej....

1 0
možnosti
PR

Stačilo vstupenky prodávat na naše zápasy formou internetové aukce. Hned by se tím zjistila jejich skutečná hodnota.

3 1
možnosti
VH

Hodnota v době aukce. Ta se ale může dost lišit od hodnoty 1 hodinu před zápasem.  A navíc ta hodnota může u některých neatraktivních zápasů zklamat.

0 0
možnosti
ZB

Vážená paní Šichtařová, souhlasím s Vámi, že by si měl každý se svým zakoupeným lístkem dělat, co uzná za vhodné. Problém je v tom, že ač ekonomka, motáte dohromady důsledek a příčinu. Podstatné je, že lístků na MS v hokeji není možné koupit nekonečně mnoho dle poptávky, ale pouze dle kapacity hlediště a proto je cena na černém trhu samozřejmě odlišná. Zároveň neznám případ, kdy policie nebo soudy řešily případ někoho, kdo prodává své dva lístky, kvůli tomu, že nemůže na zápas jít. Vždy je to o těch, kteří obchodují ve "velkém". Byť si Vašich  názorů a článků většinou vážím, tentokrát jste napsala naprostou.....

9 2
možnosti
AV

V tržním prostředí je zcela přirozené, že nabídka je omezená, ať už kapacitou výroby, těžby, nebo třeba počtem sedadel v hale. Proto je logické, že v případě vyšší poptávky musí stoupnout cena, aby se poptávka vyrovnala s nabídkou. Tak jaképak motání důsledku s příčinou…

1 0
možnosti
LM

L30u12k31a20s 22M75u72d86r22a

16. 5. 2015 21:24

S paní Šichtářovou beze zbytku souhlasím, a dodám ještě jeden postřeh - čím přísnější regulace a restrikce v obchodu s určitou komoditou, tím více, silněji a agresivněji "kvete" černý obchod s ní. Viz. prohibice ve třicátých letech v USA nebo již zmiňovaný obchod s cizí měnou před rokem 1989. 

Jsem za nákup vstupenek od "překupníka" rád - nemám čas postávat někde hodiny ve frontě a klepat se o to, zda to vyjde, mám však dostatek prostředků, abych mohl zaplatit někomu, kdo tu frontu vystál - kdybych chtěl bych být ironický, tak přidám ještě poznámku, že ten dostatek prostředků mám možná proto, že namísto nesmyslného postávání ve frontách raději pracuji na vydělávání těch prostředků... 

Vstupenka na MS v čemkoliv není nic, co by mělo automaticky být cenou nebo jednoduchostí pořízení dostupné "široké veřejnosti", natož nárokové, tudíž celá tahle diskuse a policejní manévry jsou od začátku postavené na hlavu.

9 2
možnosti

Představte si, že vstupenky na MS v raftingu v Loučovicích v roce 2003 stály NULA korun. Na tom mistrovství bylo asi 2 000 diváků včetně mne. Neporušuje to náhodou vaši teorii, že lístky na MS v čemkoliv by neměly být dostupné široké veřejnosti, natož nárokové?

0 0
možnosti
JD

J61a67n 85D66l47o58u11h77ý

16. 5. 2015 17:01

A nezabránilo by přeprodeji to, že by lístky byly na jméno?

0 0
možnosti
KD

Co jméno, přímo biometrické údaje by to chtělo..

1 0
možnosti
Foto

I29v50a35n 89K89o84p88t94a

16. 5. 2015 15:57

Jen bych podotknul ze ceny si stanovil soukromý subjekt. A ošetřování s lístky prostě nezabrání té. Poptávka je vyšší než nabidka proto cena roste.

0 0
možnosti
JR

J55a18n 96R21á13ž

16. 5. 2015 15:43

Nějaké předpisy mezinárodní federace nemohou být překážkou, ze někdo koupí lístky a pak je výhodně prodá! Takový předpis nemá moc zákona a to, co lidé nesmí dělat lze omezit toliko zákonem. A hovořit o porušení tohoto předpisu jako o trestním činu, může jen hlupák. Jako kdyby obchodní řetězec zakázal dál prodávat pivo, které si tam někdo koupil.

Kupující přece získal za poplatek, obchodní marži prodávajícího, výhodu. Nemusel stát frontu..například. Otázkou je, zda prodávající zisk zdanil nebo neporušil Živnostenský zákon. Ale to je jiná otázka, která s nějakými předpisy WHA nebo ČSLH vůbec nesouvisí.

4 0
možnosti
DJ

A není vysvětlení pozaické > míst je málo a zájemců hodně ?

Jinak tohle je běžná akce nakoupím levně a dráže pdodám a to je fše ....

8 0
možnosti
KD

Princip obchodníků celého světa.!!

2 0
možnosti
DP

D69a10v36i50d 70P76e11c76a

16. 5. 2015 12:18

Souhlasím, ale není to obří daňový podvod. je to malý, běžně tolerovaný podvod. Ale aukce je jistě spravedlivý, v běžném životě ovšem málo použitelný institut. Ale funguje všude tam, kde máte čas na průzkum trhu bojem.

2 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,54
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články