Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D45a93v63i53d 87V11l14k

15. 5. 2015 14:21

Nezlobte se ale tohle je prostě žvást. Články paní Šichtařové jsou podle mne značně populistické a na efekt psané. V podstatě je to takové to typické nadávání na cokoliv a pak samozřejmě populární hra na "Zlého ekonoma Zhoubu" Dobré je to pouze k tomu, aby paní Šichtařová na sebe upozorňoval a lapala karmu. Docela rád bych si od této velmi inteligentní dámy přečetl něco pozitivního, co by navrhlo nějaké rozumné a užitečné řešení nějakého opravdového problému. Něco co je skutečnou ekonomiía ne jen populárním tlacháním. A ona na to má !!!

8 4
možnosti
OK

Na rozdíl od pí Šichtařové máte u mne velkou karmu. Já to cítím přesně tak ! Do posledního písmene.  ( Konkrétní výhrady jsem u vedl v příspěvku nad  Vaším.)

3 1
možnosti
RS

Hokej je lepsi nez dzihad i pres vsechny nesvary. Vazme si ho.

2 0
možnosti
MS

Já bych v tom neviděl nic jiného, než že o určitá utkání je takový zájem, že i kdyby bylo vstupné podstatně dražší, bylo by i tak vyprodáno a pořád by se ještě našlo dost lidí, ochotných zaplatit za vstupenku na černém trhu ještě více. :-)

3 0
možnosti
KS

Kdokoli může prodat cokoli a do kupní smlouvy si dát ustanovení, že to kupující nesmí prodat dál. A u vstupenek na hokej to tak bylo.

18 0
možnosti
MS

Otazka je, jestli je to ustanoveni platne. Nevim kolikrat se to resilo u soudu, ale treba u SW rozhodl evropsky soud, ze je takove omezeni nakladani neplatne.

2 0
možnosti
DM

Aha takže reálná=tržní cena je vyšší,ne?

Jste vedle ,stejě jako těch 5 co vám to oplusovalo

Paní Šichtařová má pravdu,

0 0
možnosti
SB

Dobrý den,

myslím si, že je na soukromém subjektu jakou si stanoví cenu a vyčítat mu, že stanovením nízké ceny "umožňuje podvod" je přestřelené. Na druhou stranu, pokud chci zabránit podvodu, měl bych ho očekávat (speciálně v ČR) a nastavit pravidla prodeje tak, aby se možnost minimalizovala. Prevence se ukazuje většinou lepší cestou než následné represe. V tomto případě bych např. omezil počet lístků na jednoho kupujícího na 2-4 lístky a použil bych systém kamer, které se používají v lyžařských střediscích, aby se zabránilo prodeje stejnému subjektu (při prodeji na pokladnách stadionu). Přeji příjemný víkend.

1 1
možnosti
RM

Už jsem to tu psal, že omezené množství lístků na osobu by pomohlo více, než nějaké machinace s cenami lístků. Na některých fotbalových stadionech to tak funguje běžně.

1 0
možnosti
RK

A ještě docela malou poznámku paní autorce - myslíte, že překupnictví a problém s prodejem lístků na cokoli je ryze naší specialitou? Kdepak, a netýká se jen sportu, po celém světě při jakékoli veleakci se s lístky kupčí o sto šest.

5 0
možnosti
RK

Je tu ještě jeden aspekt - myšlenka, že se vše vyřeší po elektronické cestě je poněkud málo pravděpodobná. Doporučuji si přečíst J. Deavera a jeho Modrou sféru. Virtuální svět je jednodušeji ovlivnitelný, takže i elektronické aukce by se brzy staly eldorádem těch, kteří by si zajistili vhodnou "úpravu". A zavádět holandskou dražbu je ve své podstatě nesmysl. Hlavní chyba není v překupnících, v tržní ekonomice nebo v podvodech, ale v tom, že všechny finančně atraktivní sporty se stávají předmětem docela jiných hrátek, které ten normální člověk, mající problémy s tím vůbec vyjít s platem (mimochodem také dost možná tržně vůbec neadekvátním), může klidně pustit z hlavy, protože se těžko zadluží na půl roku, aby viděl jeden zápas. Pochopitelně to u menších sportů neplatí, na curling se asi lidi rvát o lístky nebudou. Až přestane především hokej a fotbal vysávat obří peníze, pak možná dojde ke změně. Dřív ale ne.

0 0
možnosti
MS

Jestli reknete, ze je neco nesmysl, tak by mozna stalo za to to zduvodnit.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
KK

Pokud by bylo na prodej lístků možné aplikovat legislativu ohledně práv k užívání audovizálních pořadů pak by bylo možné téměř všechno včetně nepřenositelnosti práva shlédnout hokejový zápas.

0 0
možnosti

Paní jaksi zapomněla, že prodej lístků na takovouto akci jde do celého (hokejového) světa. Jak by se asi ti všichni fanoušci zúčastnili aukce? Jak by to bylo s lístky, které jsou přidělované jednotlivým hokejovým svazům? Za jaké ceny by byly pak prodávané?

Spousta otázek, které zapomněla "zvednout" ze země.

A pokud by někdo prodával lístky z důvodu, že onemocněl, za cenu, za jakou ji pořídil a to v jednotkách kusů, policie by si ho těžko všímala.

1 2
možnosti
MS

"Jak by se asi ti všichni fanoušci zúčastnili aukce?"

A jak ja se s vami muzu ted bavit, kdyz ani nevim, kde jste?

1 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,54
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články