Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já nějak nevím, proč by vůbec se měl přeprodej nějak stíhat. Když někoho chytěj se 60 lístky, tak budiž, ale když prodám 3 lístky tak je to přece nesmysl. Daňově jsem se úniku nedopustil, nelze prokázat, zda prodávám za účelem zisku či z důvodu, že se nemohu zůčastnit. 

A že si pořadatel něco vymínil? Pak má prodávat lístky registrované na jméno, ale to by zas ostrouhali ti, co jedou s pořadatelem na vedlejších ziscích právě z tohoto obchodu. Já docela pochybuji, že si někdo koupil těch 60 lístků někde na pokladně.

5 0
možnosti
JS

"nelze prokázat, zda prodávám za účelem zisku či z důvodu..." Lze. Cenou.

1 0
možnosti
Foto

S články paní Šichtařové mám vždy tak trochu problém. Píše je velmi fundovaně, ale nemohu se nikdy ubránit dojmu, že jako chladnokrevně uvažující finanční expert, velmi dobře chápe princip mediálního trhu. Typickou ukázkou je dnešní článek. Taková směs finančních úvah a morálních nároků. V podstatě faktory, které každý férový ekonom nerad míchá dohromady, protože ví, že pragmatický obchod málokdy dosahuje vysokých morálních hodnot. Jinak řečeno,  férový ekonom se snaží nebýt součástí politiky, která ho většinou zneužije. A právě u paní Šichtařové si nikdy nejsem jist, zda ji politické problémy nepřitahují více, než samotná ekonomie. Každopádně je však zastánkyní spíše globálního finančního světa a nerada se pouští do oblastí ekonomiky národní, která je zatížena požadavky na sociální spravedlnost.

6 3
možnosti
PH

P11e30t61r 52H70á33l91a

16. 5. 2015 10:52

Vaše úvaha je bohužel dotčena socialistickým smýšlením "obchod nemůže být morální".

3 3
možnosti
KD

Zajímavé je číst jak v čem hlavinka autorky vidí "obří" daňový podvod ! Jakým slovem nazývá daňové podvody v případech jako byl LTO, alkohol, vietnamské obchody. To už by musela použít nějaké anglické slovo.

Podle mého názoru byly ceny vstupenek stanoveny solidně, protože v obou halách bylo vždy plno a jistě si hokeje hlavně užili lidé jejich příjmy se potácejí pod průměrnou mzdou.

Černý trh se vstupenkami je i třeba na anglickou či německou fotbalovou ligu a tam jistě trh neselhává.:-)

2 3
možnosti
VH

Tentokrát možná něco na článku je, ale ani ta dražba vstupenek by nezabránila spekulacím. Občas se někomu stane, že třeba se nemůže na zápas dostavit, nebo naopak někoho až po provedené dražbě vstupenek poblázní výkon národního týmu, a je ochoten za vstupenku dát cokoliv.

proti článku paní Šichtářové ale dost mluví úspěch tzv. balíčků vstupenek, kdy díky těmto balíčkům dosáhli organizátoři návštěvnického rekordu. Při aukcích by asi nebyl takový zájem o zápasy slabších cizích týmů, nebo by ještě výrazněji musela poklesnout aukční cena na tyto zápasy.

1 1
možnosti
PH

P36e27t24r 53H60á10l31a

16. 5. 2015 8:57

Asi jste si toho nevšiml, ale spekulace už 26 let není trestná.

5 0
možnosti
Foto

Vážená paní Šichtařová. Je tady ještě jedna možnost. Zakoupením vstupenky každý akceptoval podmínky, které se k ní váží. A jedna z těch podmínek, pokud se nepletu, předprodej zakazuje.

4 0
možnosti
LR

Je k tomu uzavřena smluvními stranami příslušná smlouva?

0 2
možnosti
ZB

Prolhaná zlodějka Šichtařová v sobě tu překupníci nezapře. Jsme v právním státě a tak policie zajišťuje právo. Co se vám na tom nelíbí?

2 9
možnosti
MS

Drobna rada do zivota - tenhle vas vylev je zalovatelny.

7 1
možnosti
JR

J75a50r87a 57R87a23n83k

15. 5. 2015 19:01

Dnes vecer jdu ve Vancouveru na koncert U2, za listek jsem dala 230,--$ od prekupnika (tvrdil, ze nekdo z rodiny nemuze), normalni cena byla 200.-- mela jsem na male uz jich stejne moc nebylo a 30 navic mi za to stoji;-)

0 0
možnosti
JS

Závidím, moje oblíbená kapela.

2 0
možnosti
MR

Jasně pochopili jsme. Nezbyly na vás lístky a koupil je někdo, kdo si to nezaslouží, protože si je vystál, místo aby je přeplatil.

2 1
možnosti
JG

1) Cena je stanovena, místem, časem a dalšími okolnostmi. Překupníci prodávají dráž i proto, že stojí před stadionem a v čase kdy se za okamžik bude hrát a za podmínky že vstupenky už jsou vyprodány a je známo kdo vůbec hraje - (což od čtvrtfinále včetně už se neví).

2) Další věc je ta, kterou zmiňuje pá. Smetánková: zkuste si představit na plnou halu lidí, kteří na to mají a vstupenky si vydražili (například nějací byznysmeni). Určitě si nemyslím, že by to pomohlo atmosféře, protože by tak nefandili a nepomohlo by to ani výkonům

3) Asi jediné v čem s Vámi souhlasím je to, že obchodně právní spor (což překupnictví vstupenek je - provinění proti obchodním podmínkám) není záležitostí Policie. Místo toho by je pořadatel správně měl dát spíš k soudu.

4 0
možnosti
MS

2) Jak jste prisel na to, ze kdo ma penize, ten nefandi?8-o

Jinak souhlas

0 0
možnosti
Foto

Kdyby politici dělali svou práci tak dobře, jako včera odehráli naši hokejisti svůj zápas s Finskem, žili bychom v českém ráji....

Tímto bylo řečeno vše...

0 1
možnosti
Foto

To je právě ten největší omyl lidí, kteří si myslí to co jste napsal.  Chyba není v lidech, ale v systému.

4 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,54
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články