Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Principiálně souhlas.

Ovšem část transférů lze považovat potřebné, je otázka jak velká část to je.

Bylo by asi vhodnější modelový přepočet provést na například pro úsporu 50% těchto dotací (transférů) a i tak by se situace státních výdajů podstatně zlepšila - snížila.

0 0
možnosti

Tak ted uz to tady visi na titulce 5 dni a pritom takovy nesmysl.

0 2
možnosti

Jsem zvědavý, kolik voleb by přežil politik, který by se uvedenými radami řídil...

0 1
možnosti

Tenhle blabol tady visi uz 4.5 dne. Proc?

5 3
možnosti

Nebo ať je rozdávají politici že svých pokladen. Takto si kupují hlasy voličů z našich peněz. A ještě jedno plus by to mělo, z politiky by vypadli všichni co do ní šli právě pro jejich přerozdělování.

1 0
možnosti

Jediné s čím by se dalo souhlasit, je to, že dotace jsou špatné. Nicméně, dotace do dopravní infrastruktury, školství a zdravotnictví jsou jediné rozumné a mají multiplikační efekt. Dotace do soukromých oblastí jsou holá zhýralost.

A vše ostatní je klasické propaganda pisatelky, téměř by se to dalo nazvat dezinformací. Vezme nějaké data, představí je a začne s nimi kouzlit aniž by vysvětlila pozadí a pak přijde se svou teorií, kterou si pak vyargumentuje hodně po svém, která tak úplně nezapadá do reálného rámce.

A její řešení je v podstatě dotovaný důchodový systém. Jen nám pisatelka zapomněla sdělit, že peníze z ní zrušených peněz do voltaiky by převedla do důchodů. Takže světe div se, dotovala by důchody.

3 2
možnosti
Foto

Zrušte důchody, bude na všechno ostatní.

3 3
možnosti
Foto

Pravděpodobně jste mladý a úspěšný. Ale nic netrvá věčně.

1 0
možnosti

To "škrtnutí ideologie" není v principu nic jiného než zvýšení odvodů do důchodového systému.

3 1
možnosti

Rekneme si to uprimne. Vsichni jsme si zvykli na berlicky, kterymi nas stat posporuje. A najednou nam je chce nekdo vzit???

Byl by to skvely experiment, kdyby se ho nekdo opravdu odvazil.

1 0
možnosti

P12e61t57r 93S19i85m57a

6. 12. 2023 22:20

Misto kopani do Sichtarove co to zkusmo vyzkouset jaky by to melo dopad na statni finance? Zacit tkz ideologickymi ziskovymi organizacemi -podporou vrcholoveho sportu -zrusenit televiznich poplatku a povinnosti radnic vypisovat tkz referenda na prerozdelovani prostredku urcenych na tkz kulturu ..cili dotaci jinak soukromych divadel ..ruznych zajmovych sdruzeni atd ..a ono by se uvidelo zdali to ma nejaky prinos nebo ne ..zdali line chteji dat penize na divadlo nebo radeji na materskou skolku .opravu chodniku nebo zlepseni fungovani lekarskych pohotovosti nebo MHD ..Tim bych zacal ..jako druhou fazi bych naridil ministrum ze kazdy rok museji snizit pocet zamestnancu placenych statem v jejich resortu o 10% ..osekani vysluh ..zmrazeni platu .atd .atd ..prakticky nebolestive veci pro vetsinu obyvatel .ano nenavidelo by me cca 300 000 lidi ale dalsi 3 miliony by mi tleskali ..a to je dulezite ..ne ti co vas nemaji radi ale ta vetsina ktere zlepsite zivot ..M.Thacerova ..odpovedela tak na otazku novinare ..zdali se nestydi za to co dela ..44 lidi zemrelo pri drzeni hladovky za jeji vlady a reforme prumyslu ..ale proste necukla ..a VB z jejich zmen zila dalsich 30 let ..a to je dulezite ..

2 3
možnosti

Mimo Národního divadla nejsou divadla dotována ze státního rozpočtu. Jsou placena z rozpočtů měst, které většinou hospodaří daleko lépe, než stát. Řada měst má vyrovnané rozpočty. Utrácí jen za to, co si mohou dovolit. Výjimkou je Horácké divadlo v Jihlavě a Těšínské divadlo, které jsou placeny z krajských rozpočtů, ale i kraje hospodaří lépe, než stát. Nechal bych kulturu na pokoji. Zvlášť, když je mnohdy složité lístky do divadla sehnat, protože mají pořád vyprodáno.

2 3
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články