Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P31a31v48e56l 13P45o40n48e14c

3. 12. 2023 16:14

Je škoda, že pokud tyto názory bude propagovat Zuzana Majerová, do sněmovny se nedostanou.

2 0
možnosti
RC

A proc by se tam meli dostat, kdyz verejne vyhlasovali, ze si invazi muze Ukrajina sama a jejich ekonomicky expert doc. Sevcik neumi pracovat ani s procenty?

Strana vedena nedostudovanou ucitelkou, ktera ma plnou pusu pravice, ale kdyz ji skoncil mandat, hodila se marod. V predsednictvu dalsi ucitelka, ktera utekla z SPD, aby se k nim oklikou vratila?

6 5
možnosti
JR

J44a98n 61R18á16ž

3. 12. 2023 15:51

Članek je možná plný přesných čisel, ale naprosto se míjí jak s realitou politickou, tak s přídělovým systémem bez kterého by socialistická EU nemohla předstírat, že funguje.

Čili jenom kecy!

3 2
možnosti
MC

Naprosto přesné a nečtitelné pro levici, která si dotace vynucuje prakticky ve všech oblastí lidské činnosti, ale o naplnění státního rozpočtu se nestará. Přitom říkám, že nemáme pravicovou vládu, ani náhodou! Nedivím se však, protože nemáme zodpovědné pravicové politiky, protože oni ví, že v naší společnosti převažují levicoví voliči. Proto se chovají tak, jak se chovají a jde jim opravdu stejně tak, jako levicovým politikům pouze o "rito". Pokud si to zodpovědní občané včas neuvědomí, je zbytečné sypat peníze do školství, zdravotnictví, policie a pod., neboť takový stát dříve či později pozbyde jakýkoliv svobodných hodnot a počneme žít společně v mizerných více či méně ohraničených smrtících ohradách, kde soutěž postrádá smysl.

8 1
možnosti
JK

Žádnou levici tady nemáme. Babiš předtím díky ČSSD zrušil poplatky ve zdravotnictví a začal opět každoročně zvyšovat min. mzdu. ALe to je tak asii všechno. Protože dalších x pravicových věcí od Topolánkovy a Nečasovy vlády Babiišovy dvě vlády nezrušily!!! To si zapište všichni za klobouk.

1 4
možnosti
RC

A nejvetsi svanda je, ze nikdo, ani pani autorka se nezabyva tim, ze podobny problem nebude jen v oblasti duchodu, ale i zdravotnictvi.

Duchodci jsou statni pojistenci, stat na ne plati zlomek toho, kolik skutecne stoji zdravotni pece o ne. Takze tam dochazi take k nepozorovanemu presunu od pracujicich k duchodcum. A bude se to zhorsovat prave tou zmenou pomeru pracujici vs. nepracujici.

4 5
možnosti
Foto

Nikdo se hlavně nezabývá tím, že dnešní důchodci platili podstatně vyšší daně. Zavedením superhrubé mzdy se daně podstatně snížily a zrušením se snížily znovu. Pokud by se tím někdo zabýval, tak se to změnou poměru zhoršovat nemusí. To se netýká jen pracujících, ale především OSVČ.

2 2
možnosti
PK

Těžaři uhlí získali dotaci v minulosti

2 0
možnosti
RC

A takhle to mile deti dopadne, kdyz popekonomka zacne pouzivat cisla....

1) nikoho v tuto chvili nezajima stav v roce 2010, velka cast duchodcu te doby jeste ani neni na svete. Mimochodem - stav 1 duchodce na 2 pracujici mame uz TED.

2) pokud pani Sichtarova chce mezi duchodce rozdelovat ty trasnfery letosniho rozpoctu, mela by si uvedomit, ze

- jsou na dluh

- je mezi nimi vice nez 100 mld. na energetickou krizi

- jsou mezi nimi i dotace typu - na skolky, skoly, duchodaky, atd.

3) Marketko, velky problemu duchodu zacina uz za cca 10 let....

4) kdyby tu vasi ideologii odhodili uz davno a v 90. letech se nenastavilo postupne zvysovani duchodoveho veku, tj. zeny by stale chodily v cca 55 a muzi v 60, byli bychom v haji uz davno. To ukazuje, ze duchody vyzaduji reseni delana s PREDSTIHEM. Az bude prusvih, je pozde. Nikdo nove penize ani danove poplatniky nevycaruje.

8 11
možnosti
RC

Oprava prvni odstavce - preklep 2010->2100.

2 0
možnosti
Foto

Či bude na dôchodky vo vašich či našich končinách...ani srnka netuší...ale pri takom hospodárení... Musel by sa stále držať systém, ako v tých krajinách, kde to funguje...Švagrovi v Nemecku každý rok príde obálka s informáciami a stave jeho dôchodkového účtu...atď.

5 0
možnosti
RC

A o stave akom? Ja mam taky prehled, kolik jsem zaplatil... ale to nic negarantuje do budoucna.

A druhy polir tady ANO se socany zrusili. Ve tretim si lidi setri malo.

1 5
možnosti
JP

"Ekonomka" předkládá naprosto naivní a nerealizovatelné řešení. Ale souhlasím, v dotacích je velká možnost úspor, jen je třeba odvahu a kompetentnost. Obojí dnešní vládě chybí, a tak lobbistické a utráčečské řádění lidovců nemá obdoby.

12 2
možnosti
VK

Souhlasím. Určitě je to pohled, kde hledat peníze na potřebné věci, nejenom na důchody. Velké firmy, které produkují stamilionové zisky ( a tím nemyslím pouze Agrofert ), nepotřebují dotace. To by ale zřejmě musela zavést celá EU. Dotace všeho druhu jsou volné pole pro lobing a jak ukázaly roky minulé, ale i současná doba , lákavá příležitost pro rozkrádání státních peněz.

40 0
možnosti
ZD

Souhlas a plus.

14 0
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 42,91
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články