Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Analýza pěkná, ale jelikož je pro levičáka dotace svatým grálem, tak je to analýza naivní.

17 1
možnosti
ZD

Analýza naivní být nemůže. Může být dobrá nebo špatná. Naivní jsou očekávání, která z analýzy mohou vzejít. A to už záleží na tom kterém čtenáři. Jak u vás?

19 0
možnosti
JD

J22a36k54u65b 93D63a48n90i27š

3. 12. 2023 11:06

Máte smůlu Markéto i kdyby toto bylo řešení nikdo vám nevěří že by jste z toho jenom nesnížili daně. prostě pravičáci se svou asociálností dostali do situace kdy jim nikdo nevěří a i kdyby jste ty dobré ůmysli měli tak vám je nikdo nebude věřit. Čím to asi je ?

0 7
možnosti
MV

UmyslY

O jakych pravicacich pisete, tech z Ciny, Jizni Koreje anebo z Emiratu. V CR zadni pravicaci ve vlade za poslednich 85 let nebyli.

7 0
možnosti

Nazvat šmahem všechny transfery ideologií je trochu odvážné, i když netvrdím, že by se tam nějaké "zdroje" nenašly. Jenom nevím, proč by se měly cpát zrovna důchodcům, když většina z nich se po opulentních valorizacích nemá vůbec špatně a financí k oživení ekonomiky je potřeba na úplně jiných místech.

4 14
možnosti
ZD

Váš příspěvek je přímo příkladem nepochopení článku.

13 1
možnosti

Hmmm. Možná by bylo dobré rozepsat, co ta položka transfery vlastně obsahuje a jaké důsledky by mělo jejich zrušení bez náhrady. Chceme například předhodit naše zemědělce tvrdé mezinárodní konkurenci, která žije z dotací, a tím naše zemědělství zlikvidovat s tím, že budeme potraviny dovážet? Během covidu jsem naopak všude četl, že prý chceme být soběstační. Jistá skupina poslanců ANO (prý proti vůli Babiše) a SPD dokonce tlačila zákon, který by našim obchodníkům nařizoval povinný podíl českých potravin. Tím netvrdím, že se v té výdajové skupině nedá škrtat, dotovaná linka na toastový chleba je nejspíš zvrhlost. Nicméně by bylo dobré analyzovat i důsledky. A to mi tak nějak v článku chybí.

5 3
možnosti
ZD

Myslíte, že měla paní autorka za povinnost,kompletně rozebrat veškeré,transfery a příslušné částky? Nebo jen chtěla poukázat na to kam a v jakých objemech peníze "mizì" ?

9 4
možnosti
JV

"Důchodová reforma není potřebná". Tuto hovadinu říct od ženské, která má být diplomovaná ekonomka je fakt otřesné.

11 23
možnosti

Zacvrlikal ptáček místo argumentů !

17 1
možnosti
Foto

Pohádky do předvánoční doby patří.

5 11
možnosti
AM

.

Není co dodat, snad jen aby si to přečetl politruk a začal aspoň trochu konat.

21 5
možnosti
PJ

Neřekl bych, že ten problém je takhle jednoduchý, ono totiž nejde jen o důchodce a jejich důchody. Jde spíše o to , že už dnes se pohybujeme v číslech, kde 5 milionů výdělečně činných živí celý stát a tohle je neudržitelný stav.

21 0
možnosti
Foto

Těch, co vytváří hodnoty je daleko méně. Je pro Vás pracující ten, kdo rozdává a kontroluje dotace? Nebo je důležité vykazovat, jak je firma společensky zodpovědná? A máme tu i placené ekologické demonstranty. Podle mě je důležitá reforma v efektivnějším využití práce.

30 1
možnosti
IS

Ano, škrtněme dotace, co by vysoce návykový prostředek ke zvýšení profitu některých vyvolených. Uvidíme, jak bude vypadat absťák. No, všichni víme, že k tomu nedojde, že ano.

17 0
možnosti
MV

Ono k tomu jednou dojede, o to tvrdsi bude ale pak pro vsechny probuzeni do reality.

7 0
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 42,91
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články