Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mimochodem nevim proc by se meli rodice trast. 8-o

1 1
možnosti
Foto

Tak za prvé opravdu nevidím nic špatného pokud by se rodičům otevřela možnost pracovat na kratší uvazek a tomu jak je v článku, že by se zaměstnavateli nevyplatil takový zaměstnanec? stačí dobrá daňová politika  o jedno místo se mohou dělit klidně 2 maminky , nebo čast práce dělat na home office apod. Tady není mezi zaměstnavateli zájem protože stát to nejen že nepodporuje , ale v podstatě díky daním i trestá:(

Ohledně posledního ročníku školky. Co se týká nedostaku míst ve školce to je asi pravda, ale proč se prostě u ZŠ nepodpoří vznik 0 ročníků? Dítě by si zvykalo již na školní prostředí, zároveň s mírným školkovým režimem . Zvyklo by si na práci ve skupině, na kritiku, na prostředí kde už něco musí . Thle není namířeno proti rodičům , ale v prostředí kdy máte ve třídě 30 dětí a maximálně dva pedagogy se prostě musí držet disciplína a na nějaký individuální přístup to tam nevidím . . Pokud chcete pro své dítě něco jiného, pak jedině soukromé školy  a i tam by se ta povinnost  tímto dala vyřešit .

2 0
možnosti

P38e12t48r 30B24ü73r36g55e31r

23. 1. 2014 11:25

až Vám vedle Vašeho dítěte v 1. třídě posadí cikáně, jehož rodiče se svobodně rozhodli , že mateřská škola NE protože by museli ráno vstávat  -  a to i ve dnech kdy není výplata dávek. Tedy až se tak stane, zjistíte, že věci jsou trochu jinak. Samozřejmě Vám závidím Vaše neochvějné přesvědčení, že Váš názor o naprosté svobodě je ten jediný správný.

3 2
možnosti

M83i97l90a15n 36M97á61d43l17e

22. 1. 2014 21:20

Paní Schwesigs napadla ne zrovna dobrá myšlenka. To se občas stane. Tiskový mluvčí vlády její nápad označil za pouze její vlastní vizi, a jasně řekl že pro vládu to není aktuální téma. Témata ministerstva pro rodinu jsou již zapracována v koaliční smlouvě. O nápadu paní ministryně, tam není ani slovo. Pracovat se bude hlavně na flexibilitě pracovní doby a to tak, aby nedocházelo k další zátěži daňových příjmů státu. 

Tolik tiskový mluvčí vlády

http://www.sueddeutsche.de/politik/-stunden-woche-fuer-eltern-was-die-vision-der-ministerin-fuer-familien-bedeuten-wuerde-1.1859897

Z toho plyne, rodiče netřeste se. Ale na vysokou karmu, jako téma dobrý R^

3 0
možnosti

Zrovna u karmy podobných článků je vidět, jak je většina lidí ochotná nechat se zblbnout sebeprimitivnější manipulací a populismem. A stejně bohužel funguje i náš volební systém :-/.

3 1
možnosti

Je zajímavé, jak autorka dokáže fabulovat a strašit.

Vřele bych paní Šichtařové doporučil, aby své tvrzení "...vždyť Češi od Němců tak rádi kopírují..." srovnala s naší energetickou politikou vs. zavírání jaderných elektráren v Německu, jejich bláznivé soláření a větrníkování, které vlastní rozvoudnou sítí ani nepřevede ze severu na jih, s jejich nákupem uhlí a rozvojem spalování fosilů (jen paliv, ne "fosilních myslitelů").

Kdyby článkem nestrašila, jako že tohle nás čeká ale přidala to jen do seznamu bláznivin pohrobků třetí říše, tak to asi takový úspěch mít nebude.

3 4
možnosti

P70a30v65e35l 14R47u21s19ý

20. 1. 2014 21:45

Docela by mě zajímalo, jak bude definován poslední ročník MŠ, když o odkladu školní docházky se rozhoduje až půl roku před nástupem do školy.

Každopádně je to nebetyčná hloupost a doufám, že to neprojde. Co třeba maminka na RD, která má předškoláka, proč by ho musela dávat do školky? Podle Ústavy nesou za výchovu dětí odpovědnost rodiče, ne stát. Po vybojování ožnosti domácího vyučování se bude muset opět těžce vybojovávat možnost domácí předškolní výchovy? No a jestli je motivací pro tento krok lepší předškolní příprava nepřizpůsobených občanů, pak by politici měli hledat jiné nástroje než paušálně postihnout i všechny řádně vychovávající rodiče.

3 3
možnosti

.. je to u nás typické posledních 25 roků, každý, kdo má do pr..le díru, si musí vystavět svůj pomník a to za jakoukoli cenu ... To, že se narodily děti, které jsou nyní v předškolním věku, se přece ví nejméně 5 roků. Zřejmě naši "vedoucí" nemají ani selský rozum, ale co jsme si zvolili, to máme !;-D

3 0
možnosti
Foto

No s tímhle dirigismem ale už kdysi začala Marie Terezie, zavedla povinnou školní docházku! Neslýchané. To je přece věc každého bude-li analfabet nebo ne! ;-D

7 2
možnosti

To přece není demokratické, nutit děti povinně chodit do základní školy.

Základní škola by měla být placená, aby si lidé vážili toho, že umí číst, psát a dokonce i počítat.

;-D

1 1
možnosti

K45a47r33e29l 11B16o38č63e82k

19. 1. 2014 18:24

Rodiče, třeste se, protože někdo přemýšlí o něčem, co není pořádně v praxi a možná to Češi okopírují, ale jinak, protože oni nikdy nic nepřebírají pořádně, ale polovičatě? Uf, vy to teda válíte....a poslední rok školky by měl být povinný pro každé dítko, ať se naučí disciplíně, jistému dennímu režimu, poslouchání autority, zvykne si na tzv. chození do školy, naučí se základní věci. Kdo je nezvládá, neměl by jít do první třídy.

9 1
možnosti

Pravdu díte, ony jsou ty současné děti vychovávané častokrát jako " malí moudří dospělí", často nezvladatelné a očekávající, že okolí z nich bude stejně paf jako maminka.

4 1
možnosti

A50d23a91m 59R93y62c91h29l97ý

19. 1. 2014 17:13

Problém je, že poslední ročník školky by měli absolvovat hlavně cikánské děti, aby si získali hygienycké a jiné návyky. Jenže takto se to nahlas říci nesmí, tak se raději zavede povinný poslední rok školky pro všechna děcka :-/:-/:-/

10 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články