Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Takže soudruzi pravičáci. Závěrem: nemám nic proti tomu abyste svoje děti neposílali do školky. Pokuď ovšem vaše děti přijdou do školy nepřipravené a nebudou školu zvládat, nemáte právo aby jim učitele věnovali "zvýšenou pozornost" na úkor vyučování.

Takový malý budoucí pravičacký genius by měl mít před sebou 2 možnosti :

1/ špeciálnou školu

2/ zopakovat si nástup do školy za rok

Je to pravicové, ne ?

Mimochodem, já jsem OSVČ, stojím pevně na vlastních nohou ale z těch žvastů "pravicových " socek je mi někdy poněkud šoufl.;-DRv

4 12
možnosti
AT

A jaké varianty máte připravené pro děti, které školku navštěvovaly a stejně jsou nepřipravené a školu nezvládají?

3 1
možnosti
OF

Petr Ducháč....

Jediný rozumný příspěvek.Autorka by opravdu neměla srovnávat české"pravičáky"

kteří mnohdy nejsou schopní naučit vlastní děcka utřít si zadek, s vyspělou německou

občanskou společností, kde každý  ví, že kromě práv má i svoje povinnosti.

2 7
možnosti

děti z rodiny vzdělaných rodičů většinou nemívají s výchovou problém. No a protože je doložené, že čím vyšší vzdělání, tím víc voličů pravice, tak je váš "názor" zcela mimo...no a o "vyspělovsti" německé populace v porovnání s námi by se taky dalo dlouho diskutovat ;-D

3 1
možnosti
OF

Ano, školky by měly být dostupné pro každé dítě. Dostupné. Nikoliv povinné.

Školky pro všechny.!!!! ;-D Vskutku pravičacké smyšlení.

Porody doma.

Rychlá do 5. minut.

Léky zdarma.

Pane Bože kde to žijemeRv

3 3
možnosti
PD

Jediní Němci a snad i Švédi jsou v plusu (rozpočet). Takže jejich modely fungují. Jako ostatně celá jejich ekonomika, průmysl, výzkum, technologie. Možná proto, že to tam neřídí takoví nýmandi. Kdybyste si paní Šichtařová vzala na mušku ekonomiku Bulharska, Rumunska a z toho plynoucí životní úroveň tamních obyvatel, tak bych to vzal. Ale trefovat se do Německa, které je schopno svým občanům zajistit důstojný život na solidní životní úrovni, trefovat se do Německa, které technologicky a i jinak živí Evropu, produkuje kvalitu made in Germany, je směšné. Jak říkám, jejich modely fungují a vždy si to uměli dobře spočítat. Takových ekonomů, jako jste vy, měl Matěj Kopecký plnou truhlu...

5 7
možnosti
AT

Ehm .... ale v článku byla řeč o něčem úplně jiném, než je ekonomika a stav rozpočtu ;-)

A nevím, kde berete tu jistotu, že když funguje dobře nějaký systém, musí automaticky dobře fungovat všechny další systémy v onom státě

7 1
možnosti
OF

Z celé diskuse plyne jediný praktický závěr, říkejme tomu pravičacky "take home message" : je třeba zvýšit platy učitelů o 100%. ;-D

0 2
možnosti
Foto

Moc se mi "líbí" autoři, kteří vytvoří imaginární problém a začnou ho pitvat a hňácat.

Zkrácení pracovní doby, tentokrát v Německu, není nic nového. Uniklo vám, že ve Francii už něco takového probíhalo? Myslíte, že každou ptákovinu, kterou někdo někde vymyslí hned taky zavedeme? Zapomínáte, že jsme něco jako banánová republika, kde se pracovní doba naopak téměř nerespektuje. Znáte snad nějakou firmu, kde v administrativě odzvoní pracovní doba a zaměstnanci prchají domů? Naprostý opak je pravdou. Kdo by se tak totiž choval, asi by nebyl u takové firmy dlouho zaměstnán.

Ale možná mám zkreslené vnímání a vy máte pravdu, možná je všude vzorně dodržován Zákoník práce a lidé nemusí pracovat nad 40 hod. týdně.

Já vím, zpětné vazby se nedočkám.

3 3
možnosti
AT

Pracovní doba se dle zákona eviduje a sleduje, v mnohých firmách elektronicky. Takže když zaměstnanec vytvoří přesčas, je mu proplacený nebo si ho vybere ve formě náhradního volna. Tak to je a bylo ve všech málo firmách, kterými jsem prošel a které ze svého okolí znám. U dělnických profesí a směnných provozů to platí dvojnásob, fond pracovní doby se dodržuje už z principu.

Takže bych nezevšeobecňoval, jenom připouštím, že se to neděje všude.

Já článek beru jako jeden z příkladů ne úplně domyšlené státní regulace. Střílím na hrušku a trefím Marušku, nebo jak je to přísloví. Dokud k tomu nebude vůle zaměstnanců a firem, dokud k tomu nevytvoří sami podmínky, budou podobná nařízení jak ze strany firem tak zaměstnanců odrbávána a ohýbána.

3 2
možnosti
OF

Soudruzi pravičáci. Vy jste pravičáci vesměs hubou.

To že děti přicházejí do školy nepřípravené, vás nezajímá. Školství je přece na to aby z vašich dětí udělalo chytré a vzdělané lidí. Stejné je to ve zdravotnictví, na co bych držel dietu a sportoval, kydž dnes máme stenty a by passy. Jak žiji, je moje věc, že ?

A ty felčárku skákej. A ty učitelskej uč mého syna i po vyučování, jinak ti rozbiji hubu.

Takoví jste pravičáci, soudruzi.;-D;-D;-DRv

0 7
možnosti
MD

Mate tam malo smajliku a vas popis vcelku normalnich lidi, tedy tech napravo, tim znacne utrpel. Skoda.

2 0
možnosti
Foto

Jsou rodiče, kteří jsou schopní se svým dětem věnovat tak, že jim vyplní 100% jejich času, naučí je úplně všechno a děti jdou do 1. třídy absolutně připravené. Také je neizolují od jejich vrstevníků, děti jsou v kontaktu a pak jim nedělá problémy se zařadit... Povinnou školkovou docházku rok před školou chápu právě takto. Dítě právě do školy musí přijít už na nějaké sociální úrovni samostatné a musí se o sebe umět postarat ( sžité s kolektivem, vyřídit si své malé bolístky... :-) ). Můj osobní názor je, že ve škole už to jede, a že kolektiv jako takový už díte prostě nazaskočí oproti učení a jinému... ;-)

0 1
možnosti
MD

Takze diteti jen zkratime o rok volne detstvi, neb totez, co se zada od 'predskolaku' by mohla byt prvni trida. Pak nemusime mluvit o skolce, ale prvni tridu muzeme pojmout jako pripravnou na dalsi rocniky skoly a tedy povinnou. Nebo narocnost vzdelani jen proste o rok posunout. Bude jen zalezet na mentalnich schopnostech deti v danem veku.

2 0
možnosti
Foto

Proč to tolik obkecávat? Stačí jen napsat, co ta paní vymyslela, a k tomu ani čárku komentáře, i bez toho se každému musí zastavit rozum.

3 0
možnosti
MP

Typický socialismus. Voliči, ty jsi blbý, my jsme ti moudří, rozumíme všemu , proto se o tebe postaráme a budeme rozhodovat za tebe. Vlk v přírodě se musí sám postarat o žrádlo, musí si sám vyhledat nocleh, ale má svobodu a může kdykoli dělat cokoli a kamkoli jít. Můj pes má zajištěné žrádlo, vodu, i nocleh. Ale jen já rozhodnu, kdy půjdeme ven, kam půjdeme, jak dlouho budeme venku. Má jistotu, ale nemá svobodu. To je rozdíl mezi socialismem a skutečnou svobodou. Pak je pochopitelné, že mnoho lidí má tak velký strach ze svobody. Vzdělaný si vyžaduje svobodu, nevzdělaný ji nepotřebuje. O svobodu se musí stále bojovat. Kromě zdraví neexistuje cennější hodnota než svoboda.

17 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,53
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články