Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Až klesne ropa na 40 dolarů za barel nebo až zase USA bude nad hrozbou krachu (= nutnost navyšovat rámec deficitu), začne ekonomika USA klesat a dolar se zase vůči euru srovná... to jsou takové pohyby sem a tam. A vystoupení neukázněných Řeků z eurozóny je jen správné a neznamená její rozpad! Rozpadne se něco, z čeho upadne 1/30 ??8-o (ekonomicky ještě méně než 1/30)

4 0
možnosti

P46e31t66r 63J22a49r48o40š

13. 1. 2015 17:09

Otazkou je, zda pote zustane jen u Recka.

0 0
možnosti

"Vůbec poprvé Německo nahlas, ne jen v kuloárech, připustilo rozpad eurozóny." - prani otcem myslenky. Angela Merkel pouze rekla ze by si dovedla predstavit vystoupeni Recka z eurozony. "Merkel hält Euro-Austritt Griechenlands für verkraftbar" (Merkelová považuje výstup z eura Řeckem za zvládnutelný)

0 0
možnosti

P21e25t86r 70J68a59r75o80š

12. 1. 2015 18:42

S ohledem na predpokladane dopady potencionalniho primeho vyjadreni, ke kurzu eura, byl tento diplomaticky vyrok dle meho nazoru zcela jasne (a mozna i posledni) varovani Recku.

3 0
možnosti
Foto

ECB nepumpuje peníze do ekonomiky, ale pouze do finančního trhu (a potažmo do akciového trhu). Aby se ty peníze dostaly do ekonomiky, tak by je ty banky museli někomu půjčit a to se jim v systému který má nadbytek kapacit a tuny stávajícího dluhu prostě nevyplatí.

0 0
možnosti

Nedávno jsem četl analýzu jednoho ekonoma (jméno si bohužel nepamatuju) o tom, jakými kanály se prachy z finančních trhů dostanou do reál ekonomiky. Myslím ale, že jediný trochu účinný způsob dnes je státní zadlužování - tj. fiskálně...

0 1
možnosti

Rád bych Vám připomněl Vaše starší články, podle nich by mělo být euro dávno mrtvé. Váš článek není ekonomický rozbor ale snůška drbů.

3 3
možnosti

Euro je nejslabsi za poslednich 10 let, korune chybi mene k cislu 30 za euro nez ke 25. Realna mzda vuci dolaru vyrazne klesla. Co vy na to vip marketko?

0 0
možnosti
Foto

Paní autorku trochu pozlobím. Jak je možné, že máme tolik zdatných ekonomů (jako je ona), a přitom máme takové potíže? Není to třeba tím, že VŠE "íměni" Václava Klause produkuje nedouky? Nebo tím, že za mých studijních dob byla ekonomka poslední štací - záchranou (peďák, hnojárna, ekonomka)?

Zdá se, že hlavním úkolem je dnes vysvětlit, že to děláme špatně a že za to mohou ONI (t.j. dle potřeby EU, USA a pod.).

Kupodivu většina podnikatelů vede účty v eurech, zejména když obchoduje se světem. Proto jsem paní autorce již jednou doporučil, aby si na vlastní kůži zkusila podnikání v nějakém produktivním oboru (tedy ne v okecávání), i nějaká skutečná obchodní činnost (s hmotným zbožím) by stála za zkušenost - třeba jen trafika.

Eurozóna se rozpadá - ale nepřibyl v ní náhodou nějaký další stát? ;-D

5 2
možnosti

Pani autorka je posadnutá na krach eurozóny a €. Ako správna prognostička si melie len to svoje už niekoľko rokov, že €, skrachuje, akurát posúva dátum.

jej blog z 25.5.2012

"Jako bych to neopakovala pořád trapně dokola: Řecko zbankrotuje, zbankrotuje, zbankrotuje. Eurozóna se rozpadne, rozpadne, rozpadne. 

Jako bych to neopakovala pořád trapně dokola."

Tak toto opakovať stále dookola a stále nič, posúvať dátumy krachu €  musí pani autorku riadne deprimovať.

No nič nie je večné, tak možno po  nejakej dobe tu nebude €, ale ja verím, že sa toho nedožijú ani moji potomkovia niekoľkých generácií.

2 4
možnosti
Foto

Já bych spíš přivítal odhady toho, co se asi bude dít. Když třeba v Řecku schválí to zrušení úsporných programů a najednou nebudou mít na účtě dost peněz na vyplacení mezd státních zaměstnanců a důchodů. Co se může dít? Někdo jim je daruje, půjčí, nebo je někomu ukradou? Kdo to bude a proč? A další měsíc? A další?

1 0
možnosti

Asi podobné ako pri štátnom bankrote v Argentíne,hlad, desiatky mŕtvych, rabovanie...

http://www.sme.sk/c/190517/v-argentine-vladne-rabovanie-a-chaos.html

0 0
možnosti

Česká koruna je najslabšia za 6 rokov...

1 0
možnosti
Foto

Je těžké mít společnou měnu a 28 národních bank a stejný počet ministerstev financí. Pokud má mít EU pevnou měnu, musí mít jednu EU banku a jedno centrální EU ministerstvo financí. Prostě členské státy musí přijít o své fiskální pravomoce.

1 1
možnosti

http://en.wikipedia.org/wiki/Fiscal_Union

 

Ony o ně nepřišly - ony ty pravomoce sjednotily.

2 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články