Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tentokrát má Markéta pravdu.

EU i EK dělají všechno proto, aby se výroba v EU prodražila tak, aby nebyla cenově konkurenceschopná.

3 1
možnosti

P80e52t47r 47Č70e17r59n59ý

22. 6. 2023 16:13

Jak něco tvrdí paní Šichtářová, tak se vždy stane přesný opak

2 4
možnosti
Foto

J68a90n 67Š37i24k

22. 6. 2023 14:25

Možná by stálo za to přečíst si dnešní článek Pravda pana Lavrova zde na blogu. Autorka toho článku, na rozdíl od Vás, nepíše populisticky a nepodbízí se líbivými texty při kterých jásají davy, ale její pohled je daleko více komplexnější a závěry logičtější. Zkuste číst i jiné články než svoje. Hezký den

2 4
možnosti

My patříme mezi státy, které mají špatnou vládu, ta je schopna všechny peníze poslat jako údajnou pomoc do zahraničí, je schopna se proto ještě dále zadlužit. Svým občanům lže a nevytváří pro ni co nejlepší rámec, aby mohli nerušeně podnikat. I proto je lepší být v EU, i když i ta je na špatné cestě a měla by se rychle vrátit k principům EHS. Jak je možné, že otěže v EU drží levicové strany, které jen zatěžují státy EU a jejich občany hloupostmi a zastřešují svá špatná rozhodnutí údajnou záchranou planety. Celou EU drží nad vodou Německo, ale tam již lidé nejsou se současnou situací spokojeni a dávají to jasně najevo. Pokud pro Německo bude EU nevýhodná, pak EU skončí. My na to nejsme připraveni. Naše špatná vláda není schopna zajistit ani základní léky. O potravinové soběstačnosti se nám může jen zdát. Co je tedy třeba? Je třeba tlačit na vládu, aby začala normálně fungovat, nejlépe by bylo, kdyby podala demisi. Předat vládu odborníkům a připravit se na nové volby.

5 5
možnosti

A v těch volbách budete volit které "odborníky"?

1 1
možnosti

Mne to škodolibě těší. Bohatý nejsem, nic od státu nedostávám, jen platím, tak je mi to šumafuk. Brusel je zlo, ovšem dokud Evropa nepadne ekonomicky na ústa, budou ho EU ovčané volit. Tak jen houšť, více RVHP, více regulací.

Nová informace z tohoto měsíce ohledně plynu: jak známo, EU nechce s Katarem dlouhodobé smlouvy kvůli "klimatu", Čína s Katarem naopak podepsala smlouvy na 27 let v listopadu 2022 (čínská státní firma Sinopec), nyní v červnu 2023 podepsala další smlouvy, opět na 27 let (China National Petroleum Corporation) + získala podíly v rozšíření katarského projektu LNG North Field East. EU plyn zločinně zanedbává kvůli "klimatu", proto jsou dlouhodobé cenové vyhlídky v Evropě špatné. Dobře nám tak... :))

4 1
možnosti

Četl jsem, že se sice mluví o tom, že by se západ měl ekonmicky oprostit od číny. Akle realita je naprosto opačná, v poslední době prý reálně narůstá objem investic v číně ze západu gigantickým a dříve nvídaným objemem a tempem. Prostě gigantické odbytiště s už daleko bohatšími lidmi než kdysi. Platy už skoro na úrovni postkomunistických zemí v Evropě. a s obrovskou dynamikou. Třikrát větší než EU co se týče počtu obyvatel a čtyřikrát větší než USA. Navíc dílna světa.

2 0
možnosti

Číňané navíc dokáží skvěle vyvážet práci do okolních zemí , takže pro ně růst platů v Číně není až tak velkou tragedií.

Tragedií je spíš to, že Evropa si sama na sebe vymýšlí překážky a náklady, kterými dobrovolně prodražuje svoji vlastní výrobu nejen průmyslovou, ale i zemědělskou.

1 0
možnosti

Nize se muzete podivat na nekolik prikladu ekonomickych uspechu Ciny. To jim to HDP ale potom pekne roste ze?

0 0
možnosti

https://www.indiatimes.com/auto/electric/china-electric-car-graveyard-how-thousands-of-evs-are-left-deserted-by-car-sharing-rental-firms-364315.html

In recent pictures doing the rounds on the internet, thousands of deserted electric cars can be seen in an enclosed area.

0 0
možnosti

https://www.theatlantic.com/photo/2018/03/bike-share-oversupply-in-china-huge-piles-of-abandoned-and-broken-bicycles/556268/

Vast piles of impounded, abandoned, and broken bicycles have become a familiar sight in many big cities. As some of the companies who jumped in too big and too early have begun to fold, their huge surplus of bicycles can be found collecting dust in vast vacant lots.

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články