Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Je si ovšem potřeba říct, že cenu za rychlost jejich ekonomického růstu by u nás nikdo nechtěl platit. Respektivě nikdo z nás průměrnejch.

2 0
možnosti
JZ

K rozvoji ekonomicky vede jen skutečně pravicová cesta, čili co nejvíce zjednodušení podmínek pro podnikání a omezení byrokracie, tím je třeba zrušení EET. Skoncovat je třeba také s nesmysly typu minimálního důchodu za 17 000 Kč prosazovaného SPD nebo zlevněného jízdného ve veřejné dopravě pro důchodce a studenty, které se snaží protlačit ANO. Obojí by přišlo státní rozpočet na desítky miliard korun.

Mám obavy, že Ti, co tady volají po kapitalismu bez regulací, jej ve skutečnosti nechtějí.

4 14
možnosti
ZZ

A Čína je tedy pravicovou, nebo levicovou zemí ?

0 0
možnosti
JZ

Je ovšem důležité měřit HDP na obyvatele, protože to je objektivnější měřítko. Taková Indie s miliardou obyvatel má sice vysoké HDP, ale pokud se to přeměří na obyvatele, je to pořád trpaslík. Pokud se týče Asie, tak skutečnými lídry tam jsou pořád Japonsko, Jižní Korea, Malajsie a Singapur.

4 4
možnosti

Já vám nevím, HDP per capita vypovídá možná o životní úrovni každého tam, ale ne o tom, jakou má celá ta ekonomika relativní sílu (v poměru k jiné ekonomice)

5 1
možnosti
LK

L10u16k69á50š 38K26u82n40c

21. 6. 2023 18:46

Tak to je nejvyšší čas, abyste začala konečně dělat něco, co naši ekonomiku posune, třeba makat jako čínská dělnice za pár šlupek v nějaké "ekologické" fabrice, samozřejmě si nezapomeňte roušku, až pojedete ráno smogem zamořeným městem ráno do rachoty.

8 8
možnosti
PN

V Cine zadny komunismus neni, je tady kapitalismus. U nas ( to neni vas pripad pani Sichtarova) dost lidi nechape, ze je politicky system a ekonomicky a ti nemusi jit ruku v ruce. Takze EU je podstatne socialistictejsi, nez Cina rizena komunistickou stranou. Jinak bych nesouhlasil, ze vznik stredni tridy v Cine a za cca 30 roku vytazeni 1.1. miliardy lidi z chudoby "statu navzdory". Ona s tim politika statu docela dost souvisi a nebyt politiky vlady Ciny, tak by k tomu nikdy nemohli dojit.

Jinak ja bydlim v Cin av Xi'an a velmi mi to tady vyhovuje. Jo, nemohu chodit po ulicich a hulakat hesla, ale take nevim, proc bych to mel delat. Jsem tady cizinec a jaky ma Cina system neni moje starost. Jako mi do toho nebylo nic v Singapuru., kse se take nesmi demoonstrovat. Mimochodem nechodil bych ani v CR hulakat na ulicich, sice teoreticky mohu, ale nic tim nezmenim a tak nevim, proc bych to mel delat. Hezky den.

24 4
možnosti
JZ

J26a73n 57Z88e69m65a25n

22. 6. 2023 2:33

To fakt bolí, když někdo obhajuje komunisty i kapitalismus zároveň, to vše v té nejhorší podobě... To snad ani není ovce, ale píce pro ovce...reklama na duševní marast zabalenej do pozlátka peněz, které jsou vydávány za osobní svobodu....

4 10
možnosti
JV

A nejtupější z neostrých je současná vláda ĆR s některými politiky, kteří jsou ještě avantgardou té tuposti. Vedou pochopitelně Svetromila MPA a ten strejda z Vysočiny Vystrčil.

13 8
možnosti
JS

A co nabízí opozice?

3 7
možnosti
PS

Tak ona EU kopíruje komunismus kompletně. Třeba cenzura které dnes říkají boj s desinformací. Nebo nádherná ukázka demokracie když Leyenová vzkazuje do Itálie "máme nástroje" pokud vyhraje někdo nepřijatelný. Ale nevzpomínám si že by komunisté chtěli zničit Evropu pomocí greendealu a kdyby se nepovedlo je připravená tutovka tedy migrace. Tady nám ještě něco uniká proč se EU chová jako lumík co se žene naplno k útesu.

14 10
možnosti
JR

J37a20n 98R55á65ž

21. 6. 2023 15:44

To, že euroatlantické společenství je už dnes válcováno Asií, je konstatování faktu. A nejde jen o Čínu, na kterou se každý zaměřuje. Indie, Vietnam, Malajsie i Indonésie nastoupili cestu úžasného hospodářského progresu, jehož tempu zadlužená Evropa se svými hrátkami typu Green Deal a do sebe zahleděnou strnulostí konkurovat nemůže.

22 3
možnosti
JZ

Tak Vietnam, kde 48% lidí pracuje v zemědělství, žádným lídrem není.

4 4
možnosti
JS

Jako vždy od paní Šichtařové.

3 11
možnosti
MC

Jasně popsáno! Pětikoalice je hrůza vedení naší společnosti. Bohužel vzhledem k tomu koho lidé volí to lepší nebude, pokud český občan nepochpí vaše slova a nezačne volit neparlamentní strany

19 14
možnosti
JS

Kterou neparlamentní stranu myslíte?

1 2
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 43,17
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články