Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S tim tvrzenim, ze opravdovy clovek bez predsudku to, k jake skupine kdo patri, "tak nejak nevnima" to muze byt vselijak. Jedna vec je tuto informaci nevyhledavat, nebo mit dokonce mozek, ktery ji nejakym zpusobem okamzite filtruje a maze z pameti - to podle meho nazoru neni opak predsudku, ale opak vnimavosti, neboli inteligence.

Druha vec je zdrzet se vyvozovani zaveru, predevsim ohledne charakteru dane osoby, z teto informace, coz je pro mnoho lidi podstatne tezsi. A ti obvykle, jakmile nekdo na jejich predsudky reaguje treba tim, ze on ma kamarada Roma/Zida/muslima, ktery je s nasi kulturou zcela kompatibilni, mu zacnou vyhazovat na oci, ze rasista je vlastne on, protoze si prislusnost svych znamych vsima. Ktery z techto pristupu je na hlavu si preberte sami.

0 0
možnosti

O přírodu já e nebojím, je celkem jisté, že si s námi dokáže poradit celkem rychle.

Povídali dinosauři.

0 0
možnosti
Foto

Po přečtení diskuze (a nejen pod tímto článkem) je jasné, že to co po zemi běhá a říká si to lidi je nepovedená odbočka evoluce

3 1
možnosti

J93a89n 40F48e12r63e24n48c

19. 1. 2020 14:05

Ideologie je součástí každé války. Tak, jako jsou vítězná a poražená vojska, vítězné a poražené státy, jsou i vítězné a poražené ideologie. Jak dopadnou ty evropské, se ještě uvidí, ale nezačíná to dobře.

1 0
možnosti

"Žena to je jenom žena, ale takový doutník pane, to je pokouřeníčko ". Řekl Mark Twain..Nemyslím to na paní Dedichenovou, ale paní Šichtářovou

1 0
možnosti
Foto

Na "zelených tancích na baterky" se již pracuje. Logicky z pragmatických důvodů souvisejících s jejich použitím, nikoliv kvůli ekologii.

Některé výhody jsou patrné na první pohled (tichý chod, odpadne problém s IČ stopou, zásobovací konvoje s palivem jsou hodně zranitelné...)

Problémem jsou baterie. Ty musí dodávat dostatečný výkon pro samotný tank a všechny jeho systémy plus rezervu (např. pro odtažení jiného tanku) a tento výkon udržet po nějakou přijatelnou dobu. Nové typy baterií se snaží vyvinout několika státech, např. v USA, Japonsku, Německu, Izraeli atd. V posledně jmenovaném chtějí mít hybridní pohon pro tanky Merkava.

0 4
možnosti

jistě že by je každý chtěl...stejně jako třeba na mini reaktor .. ale obojí je asi stejně vzdálené

3 0
možnosti
Foto

No pokud chce opravdu resit klimaticke zmeny, tak co treba vyhlasit valku statum, ktere stale provozuji ekologicky nesetrne technologie ? Ja bych teda napred volil nejaky mirovy natlak (bojkot dovozu zbozi), ale pani jde zrejme rovnou k veci. A ta poznamka od kolegy, ze jedine zbrane bez uhlikove stopy, jsou jaderne, je tak inspirujici ....

3 0
možnosti
Foto

Ono se km tomu článku dá těžko napsat solidní komentář, protože je to .... (chci být slušný).

Ale zkuste zauvažovat, jak obrovské znečištění životního prostředí musela způsobit WWII. Kolik se spálilo nafty a podobných PHM, zplodiny z výbuchů, mračna prachu - a to pomíjím zničená pole a pod. Produkce CO2 musela být strašlivá. A došlo k nějakému měřitelnému oteplení?

3 0
možnosti
Foto

Vse se vykompenzoval ubytkem populace a poklesem prumyslove vyroby ;-/ ?

1 1
možnosti

Zásobovači budou muset rozšířit sortiment o řasenky, atd. Válčit se nebude, když každá má své dny. A při pochodu bude poslední z tankové roty tahat kabel z nejbližší elektrárny. Všechno jde, když ona chce.

2 0
možnosti

Paní Šichtařová, protěž je kytka. To slovo se píše "protežovat.

:-)

1 1
možnosti
Foto

Ona to myslela dobře - květinou proti puškám (známá fotka). ;-D

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS