Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J60a76k46u53b 88T75u29r85e21k

17. 1. 2020 17:59

Paní Šichtařová, bez ohledu na fakt, že jste žena, se mi chce napsat něco vulgárního na Vaši adresu, ale takhle veřejně se spokojím jen s tím, že melete hlouposti, o kterých nemáte ani šajn.

Tak například: Ženy opravdu myslí poněkud jinak než muži. To je fakt, se kterým pracuje od školního vyučování, přes sportovní kluby až po třeba velké korporace, ale už i vyspělé armády. Generálka má tedy pravdu, protože ví, že na některé úkoly je výhodnější ženské a na jiné zase mužské myšlení.

Ohledně tanků na baterky jste také hodně daleko od pravdy. Pro Hitlera zkonstruoval největší tanky (Tygr byl proti nim malá železná krabička) český rodák Ferdinand Porsche - a světe div se, byly poháněny elektromotory. Že nakonec dostaly přednost naftové motory, bylo strategické rozhodnutí s ohledem na možnosti tehdejší německé ekonomiky.

4 23
možnosti
VH

Hlavně ty tanky s elektromotory byly tak komplikované a poruchové, že byly v boji nepoužitelné.

A Maus byla už úplná zhovadilost, monstrum k ničemu,do kanálu zbytečně vyhozené peníze, suroviny a pracovní síla.

8 0
možnosti
AP

A17l51e12š 38P30r49o40k27o60p

17. 1. 2020 17:35

Zajímalo by mě, jestli by tohle řekla pí. Šichtařové norským diplomatům a samozřejmě té vojandě do očí. Je neuvěřitelné, jak někdo může kvůli vlastní slávě na internetu tak zle napadat ostatní, kdy si o od jedné věty něco vymyslí a pak to hanobí...tohle je fakt spodina...rozdělovaní společnosti on-line.

3 17
možnosti
IO

Mě připadáte takový nějaký ... rozdělený ;-)

6 0
možnosti
PN

P19e60t17r 51N20e87d77o88m42a

17. 1. 2020 16:30

"Vzrůstající počet žen v NATO proto dělá Alianci silnější". To mi pripomina slogan "diverzita nas cini silnejsimi". Kazda civilizace a kutura nakonec na neco dojela, tak aspon vime na co dojede zapad.

21 1
možnosti
Foto

Promiňte, uklik jsem se.

0 0
možnosti
Foto

A teď o něco vážněji: To bychom od germánsky spořádaného Norska nečekali: Ta viceadmirálka Luise Dedichen je sestrou norské královny. To bude asi její hlavní kvalifikace!?!

14 1
možnosti
Foto

Ale vždyť jste si, paní Šichtářová, sama odpověděla: Války se vyhrávají strategií a zbraněmi.

Která zbraň je lepší než žena? kdo vymyslí lepší strategii než žena, která z nás udělá podpantoflové hlupáky, kdykoli si zamane?

Zeptejte se pana Šichtáře/Pikory!

2 3
možnosti
JK

Tady bych s dovolením krátkou úvahu... Samozřejmě že článek okamžitě umístit na nástěnce, to je jasné a automatické. Ale rád bych příště u podobných militaristických témat zaregistroval spolupráci slovutné autorky s odborníkem a zde se přímo nabízí další nástěnkář, bývalý zkušený voják, doslova hrdina ze zahraničních misí, který se vypracoval až do stavu, že se dokáže vyjádřit úplně ke všemu. Proč nevyužít zkušeností pana Kroupy, který dodnes jistě bravurně dokáže pucvolí vyleštit jakoukoliv hlaveň a nejen to... Nechci tedy nikoho protěžovat (abych neurazil), ale takového člověka nevyužít, to je přímo do nebe volající...

3 3
možnosti
DK

Souhlas. Naprostý, jakkoliv často nad názory paní Šichtařové nemám stejný pocit.

PS: Pozor na protěžování vs. protežování.

4 0
možnosti
KJ

K85a97r39e94l 50J94a47n75d27a

17. 1. 2020 21:15

Od slova protege (neumím najít správný akcent)

0 0
možnosti
PL

P12e67t58r 86L80u53k55e95š

17. 1. 2020 12:57

... prý „se chce věnovat i klimatickým změnám v souvislosti s působením ozbrojených sil“.

"Vojensky nevzdělaná" autorka blogu si klidně může představit tanky na baterky. O fous "vojensky vzdělanější osoba" například nadnárodní koordinaci složek SAR nebo ženijních jednotek v případě maléru, který přesahuje možnosti jednotlivých států.

1 1
možnosti
Foto

Ale prosím Vás, to jsou nesmysly. Když dojde k maléru typu válečného konfliktu, tak se prvně řeší jeho řešení, protože kdyby ne, nebyl by pak možná nikdo, kdo by měl řešit vše ostatní. Například takové hámotiny, jako jsou ekologická opatření v ozbrojených silách... Co se SAR týká, byl byste rád, kdybyste se zřítil s letadlem do moře a přežil, a pátrací akce po vás by byly pouze za pomoci jednoho dvouplošníku na solární baterie, aby bylo učiněno zadost ekologické hydře...? Můžu se zeptat, o jak přesně veliký fous jste více vojensky vzdělaný, než autorka blogu...?:-)

9 1
možnosti
LB

Bude-li feminizace NATO spojena s energetickými štítky kasáren a emisními kontrolami výfuků tanků, a ubude-li tím angažovanosti toho spolku formou šíření demokracie drony a raketami v místech, kde tato bohulibá činnost jaksi není vítána, tak jsem jednoznačně pro feminizaci.

3 3
možnosti
PN

To není hloupý nápad s tím zvyšujícím se podílem žen v armádě. Kdyby do čela útoku postavili třeba Šabatovou, tak nepřítel v hrůze prchne.

24 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články