Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nejprve poradím paní slovutné autorce a šéfce, aby si prošla gramatiku... nepíše se "protěžovat" nýbrž "protežovat", je to divné, já vím.

A dále k obsahu... ženy v Alianci mohou mít opravdu velký vliv na způsob, jakým se tato Aliance chová, a může to být ku prospěchu, je to divné, já vím. Autorka už mnoha blogy dokázala, že se statečně potýká s vlastní hysterií a touhou ošéfovat svým logickým mozkem kde co. Ale předpovídám, že až zmizí ze scény, málokdo si toho všimne.

6 26
možnosti

Používat "logický mozek" je na závadu?

No, pokud se nechcete dostat do konfliktu se zjevenými pravdami zelené víry, pak je opravdu lepší moc nemyslet.

13 0
možnosti
RM

Jak tak čtu, tak se zde diskuze zaměřila na ekologii války. Mě by spíše zajímalo vyjádření diskutujících k tomuto prohlášení norské kontraadmirálky, která si vysloužila svoji hodnost v kancelářích norské armády.

Vzrůstající počet žen v NATO proto dělá Alianci silnější a lépe připravenou na bezpečnostní hrozby, jimž čelí.“

4 0
možnosti
SB

Mně je jedno, kolik je ve vedení aliance žen. Když teoreticky nastane situace, že tam budou samé ženy a ani jeden muž, ale bude to podloženo tím, že ty ženy prostě budou lepší než ti muži, tak ať tam samá žena, jedna vedle druhé, od nejvyšší šéfky až po poslední vrátnou u vchodu do sídelní budovy.

Je to sice čirá teorie, jelikož pravděpodobnost se limitně blíží nule, ale kdyby tomu tak bylo, tak nevidím důvod, proč by mi to mělo vadit.

Ale musí to nastat tou cestou, o které píši. Nikoli cestou nějakých umělých zásahů do přirozeného chodu věcí.

6 0
možnosti

Vcelku souhlas, ta citovaná věta je skutečně příšerná. Technická poznámka - Greta je Švédka.

4 0
možnosti
KT

Není Greta Švédka, a ne Norka?

Já vím, je to prašť jako uhoď.

Volím Trikolóru!

15 0
možnosti

Hade, předběhl jste mě.:-)

2 0
možnosti
SB

Já jsem před časem četl, že hodně amerických odborníků černé pleti přímo proklíná ona pravidla, která mají zaručovat kvóty pro černochy na různých universitách apod.

Pilně studovali, pilně na sobě po promoci pracovali, aby získali profesní zkušenosti, a když se doopravdy svým skutečným nadáním a svou skutečnou pílí dopracovali na velice slušnou odbornou úroveň, mnozí lidé se pak obávají k takovému zubaři jít nebo takovému stavebnímu projektantovi zadat zakázku na vypracování projektu na stavbu své vily, protože prostě nevědí, zda za jeho vysokoškolským diplomem je opravdové nadání a opravdová píle, či částečně ono zvýhodňování černochů.

Takže tato nesmyslná pravidla se někdy mohou obracet i proti těm, vůči kterým byla původně míněna.

43 0
možnosti
FL

Proti globálnímu oteplování se dá postavit tzv. "nukleární zima", která je důsledkem jaderné války. Začínám mít strach :)

2 0
možnosti
AM

No ono už ani NATO se nebude moci tvářit, že klimatická změna není. Třeba Pentagon tohle už dávno řeší - jde o některé základny ve světě i USA, které budou ohroženy stoupající vodou, nebo suchem, nebo zhoršenou politickou situací, jde o nové odledněné mořské prostory, jde o předpověď trendů... NATO bude holt také muset brát klimatickou změnu v úvahu.

Ale paní Šichtařová si vymyslí "zelené tanky na baterky", tuto svou plytkou fantasmagorii šíři po síti a tváří se u toho nesmírně chytře.......

Přitom jsou to jenom kecy.

1 18
možnosti
LT

oni ty základny základny USA mají ve světě "na věčné časy a nikdy jinak", že to tak dopředu plánují ?

3 0
možnosti
VF

Zastaralé a jednoduché myšlení p. Šichtářové snad ani netřeba komentovat. Trikolořani mají méně jak Strana Zelených.

4 20
možnosti
SB

No, ono to někdy bývá tak, že když někdo nemá protiargumenty, tak napíše, že to ani není třeba komentovat.

Tím se vyvleče ze skutečnosti, že by to třeba i rád komentoval, ale nemá jak a je bezradný.

16 0
možnosti
Foto

Tank na elektrický pohon měli němci za WWII. Pravda, pouze jeden exemplář a neměl baterie, ale existoval.

https://en.wikipedia.org/wiki/VK_3001_(P)

"Prototyp Prof. Porscheho VK3001 (P), s pracovním názvem Leopard, vznikl v jediném exempláři. Jeho podvozek tvořilo šest zdvojených pojezdových kol, která byla ovšem, na rozdíl od předcházející konstrukce, uspořádána v jedné řadě, tedy bez překrývání. Vpředu se potom nalézalo plné ozubené hnací kolo a vzadu loukoťové kolo napínací. Shora dosedal pás na dvě podpůrné kladky. Síla pancéřování podvozkové vany a trupu se pohybovala od 30 do 50 mm.

Zvláštností prototypu bylo použití, pro profesora Porscheho typického, kombinovaného benzíno-elektrického pohonu. Při užití tohoto druhu pohonu nepoháněl spalovací motor přímo hnanou nápravu ale pouze elektrický generátor. Ten potom dodával energii elektromotoru jež teprve poháněl nápravu. Výhodou tohoto složitého řešení byla o poznání větší plynulost jízdy. Řízení těžkých pásových vozidel, obzvláště v náročném terénu, nebylo vůbec snadnou záležitostí a tento systém pohonu jej měl usnadnit. V praxi však byla tato výhoda převážena nešvary kombinovaného pohonu, zejména zvýšenou poruchovostí a velkými ztrátami energie."

9 0
možnosti
Foto

Americký Abrams je poháněn elektřinou stejně jako byl návrh Porscheho. A takto fungují i dieselové lokomotivy. Ale je zde zásadní rozdíl, nejsou na baterky!

6 0
možnosti
PS

Už mám těch odborníků alá Šichtářová plné zuby proč by se nemohlo válčit ekologicky? Je vědecky dokázané že genderově vyvážená ekologicky smýšlející armáda dokáže porazit moderní armádu. Vzpomeňte na avatara tam je to jasně dokázané.

Výstřel kde jako hnací síla působí střelný prach je značně neekologický naproti tomu luk nejen že se dá vyrobit z přírodních materiálů a je tak 100% ekologicky rozložitelný ale i samotný výstřel produkuje minimum CO2. A směšná argumentace typu elektrický tank a dobíjecí stanice před bitvou. Máme i jinou sílu zapomeňme na skot ten dost prdí ale můžeme nasadit cyklotank který se po bojišti pohybuje šlapáním do pedálů. Samozřejmě tank bude muset oželet pancíř a kanón a některé prvky třeba nočního vidění(ale vždy můžeme vydat zákon že se smí bojovat jen ve dne ne?). A ten přínos pro samotné vojáky kdy pohybem tanku zvyšují svou fyzickou zdatnost.

A nezapomeňte že láska je nejmocnější zbraň na světě. Ve většině moderních konfliktů se stačí semknout a zbraně mohou klidně zůstat ve skladech.

42 2
možnosti
Foto

:-) Už je zbývá, aby si NATO dalo jednostranný závazek, že jeho vojáci se během bojových operací ani jednou neuprdnou....

4 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články