Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Řešení je prosté: vytvořte vlastní sociální síť, do které Vám Němci nebudou kafrat. Zcela svobodnou, a přidejte k tomu slovník nespisovných slov, aby si účastníci mohli vybrat. ;-D

1 20
možnosti
KT

A jak dlouho bude fungovat, než ji začne někdo cenzurovat?

4 0
možnosti
PI

Prim v tomto ohledu hraje Německo. Zde bývalá agentka východoněmecké tajné policie Stasi ‚Victoria‘, vlastním jménem Anetta Kahane, je v současnosti prezidentkou neziskové organizace Amadeu Antonio Foundation a je zodpovědná za cenzuru sociálních sítí v Německu.

24 0
možnosti
JM

V Německu "politická korektnost" se zatím pevně drží v sedle. Je otázka, jestli tomu bude tak "navždy".

Vysušit bažiny je fuška. Bunga bunga!

5 0
možnosti
JM

Skvělá blogerko, Markéto Šichtařová: I slova jsou činy!

Nenechte se otrávit některými diskutujícími. Vysoká karma a počet návštěvníků potvrzuje, že čtenáři Vám rozumějí a že Vás mají v úctě.

44 0
možnosti
Foto

Kdo leze na FB, je .... patří mu to. Tato puberťácká sociální síť se nemohla jinak vyvinout. Ale funguje jako droga a odvykačka asi nebude jednoduchá.

Jinak móc pěkná fotka, ale na FB - nevím, nevím.

Rv

4 14
možnosti
JR

J70a55n 33R35á98ž

5. 1. 2018 14:34

Souhlas s charakteristikou sociálních sítí, ale dodávám: Co s tím chcete dělat, když o umístění na titulní straně módního časopisu nerozhoduje dnes krása modelky, ale počet lajků u jejího profilu na Twitteru.

10 0
možnosti
JS

Děkuji Vám za tento vynikající rozbor R^

Jsem rád, že existují lidé, kteří dokáží popsat probémy tak rétoricky přesně a jasně, jako Vy.

39 1
možnosti
Foto

Jak je vaším zvykem jste absolutně mimo hned od úvodu:

Píšete

Zákony, které tvoří národní parlamenty, jsou vesele ignorovány nadnárodními koncerny. Lid ve volbách už neurčuje, kam společnost půjde. Určují to internetové společnosti.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=642018

Je to přesně naopak. Parlamenty jednotlivých zemí (parlamenty volené lidem)požadují po facebooku aby kontroloval obsah stránek a odkazy na ně a ten to proto dělá. Ostatně za nedodržování byl pokud se nepletu i pokutován

1 29
možnosti
JS

Obávám se, že kauzy, které v současnosti můžeme sledovat takříkajíc "on-line", ukazují, že nadnárodní společnosti jsou schopny zavádět svá vlastní pravidla zcela bez ohledu na zákonný rámec. Typickým příkladem je kvalita potravin. Ačkoli zákony evropských zemí vylučují dvojí standard ohledně kvality potravin, přesto je tento dvojí standard běžnou realitou. Některé obchodní řetězce jsou ochotny retušovat křesťanské symboly na fotografiích, aby preventivně nebyly raněny city lidí, kteří vykazují patologickou přecitlivělost při pohledu na kříž. Žádný zákon jim nic takového neukládá.

Markéta Šichtařová jasně píše, že cenzurní zásahy, které lze pozorovat na sociálních sítích, jsou často v rozporu se základními ústavními principy – tedy nejen se svobodou slova, ale dokonce i s ústavně nedotknutelným listovním tajemstvím. Ústavní principy mají právo měnit pouze parlamenty, a to navíc ve většinové hlasovací shodě, nikoli například provozovatel sociální sítě. Ten by měl ústavní principy důsledně ctít a nikoli je obcházet.

27 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články