Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

"Když lidé dostali základní důstojnost při ztrátě práce v podobě podpory v nezaměstnanosti, začali volat, že mají nárok práci vůbec neztratit. Když dostali zdravotní pojištění, začali volat, že mají nárok riskovat při adrenalinových sportech a v případě úrazu jim stát má dorovnat všechen ušlý výdělek."

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=640103

*****************

Myslím si, že tato účelová tvrzení, která se ve skutečnosti týkají minoritní části společnosti, naznačují, že demagogie je pro tuto paní beletristku běžný pracovní nástroj.

2 15
možnosti
Foto

M11a76r84t60i93n 63Š34i55k

22. 12. 2017 19:17

Zatímco vy osobně žádnými nesmyslnými a přehnanými nároky netrpíte, že? Až na hloupé bankéře, ekonomy a hlavně politiky, kteří nás vlečou do strašné záhuby, před kterou varujete v průměru v každém druhém příspěvku na blogu. Až na tu nezbednou "společnost", která se nechová podle vašeho mustru. Ach jo. Hezké Vánoce vám přeju. A do nového roku vinšuju, abyste méně hovořila za druhé a více za sebe osobně. Je to o něco složitější, než psát "to oni mají nároky", "to oni přestali věřit", "to oni nemají smysl pro povinnost." Generalizujete zhusta velmi často a velmi ráda. Nechápu proč. Ale je to o hodně pohodlnější, viďte?

6 6
možnosti
JG

Bravo, Markéto Šichtařová ....R^

13 0
možnosti
VD

Paní Šichtařová,

nespílejte tady normálním lidem. Ti za to nemohou. To jsou malí páni. Ti jsou jen nuceni žít v prostředí, které tady vytváří a ovlivňuje někdo úplně jiný. Všechny ty nešvary, které popisujete, nejsou ničím náhodným, mají svůj účel a jsou předmětem zájmů určitých skupin, osob. Souvisí to přece s mocenským ovládáním společnosti, celého světa.

Sociální stát je na jedné straně teoreticky krásná myšlenka, ale ve skutečnosti je to jen iluze a asi ten nejlepší a nejvýnosnější prostředek pro manipulaci s lidmi, jejich ovládání a business s lidskou bídou. Pokrok lidstva jde tisíce let stále dopředu, ale po celou tu dobu a také i dnes jsou lidé, kteří mezi námi žijí v bídě.

Jste ekonomka, tak pište a dělejte lidem jasno v tom, na jakém principu náš svět funguje, jak je ovládaný prostřednictvím hry zvané letadlo, kterou hraje nadnárodní kapitál - několik mocných tohoto světa, a to prostřednictvím nikdy nekončících půjček-dluhů-úroků, tisknutím a emisí nových peněz, jen na základě rozhodnutí někoho anebo naopak účelovým stažením těchto prostředků .... . Že zadlužení společnosti od jedince po celé státy je účelem a cílem, Že např. (jak řekl kdysi Paroubek) státní dluh se sice se splácí, ale přece principiálně není cílem, aby se splatil, aby se vůbec snižovala zadluženost státu (je to dnes základní forma známého "odvádění volů a hřiven stříbra").

Kdo nemá dluh, ten tím pádem nepřispívá, je nežádoucí, pro toho na tomto světe není místo.

:-)

8 1
možnosti
JL

Však vidíme, že stát nemá žádný důvod splácet svůj dluh - rozpočet 2015 -50 miliard a státní dluh - nutno platit příští rok (asi úroky?) 110 miliard - slyšeno dnes v rádiu. Je evidentní, že politici nemají zájem splácet státní důvod a zřejmě to ani nedokážou.....už je pozdě.

2 0
možnosti
JP

Karma! Lidé to ale pochopit nechtějí, to je vidět i z diskuse.

19 1
možnosti
TH

Jinými slovy: socialismus. Už jsme to tu jednou měli a stejně si nedáme říct. Každý socialismus = vládu "úřednické třídy" = bankrot, protože postupně zmizí lidé, kteří ten večírek platí. Nemají motivaci.

9 3
možnosti
TT

Já si to říkám furt, že ta Šichtařová je anarchistka. R^ Zdravím! :-)

1 0
možnosti
Foto

Náš odběratel z NSR si už před 40 lety stěžoval na změnu chování Němců. Po válce se nezaměstnaný styděl, že kvůli své neschopnosti přišel o práci a hned si hledal jinou. 25 let na to přišla nová generace, která se za nezaměstnanost nestyděla a klidně roky žila z podpor a do jeho firmy chodili jen pro potvrzení, že je nemůže zaměstnat.

17 0
možnosti
Foto

R30o67m11a19n 95K18o38z59e92l

22. 12. 2017 13:49

Kdo byl v mém okolí nezaměstnaný, (píšu byl, dnes tu nezaměstnanost v podstatě neexistuje), tak byl nešťastný, protože pořád musel čelit otázkám příbuzných a známých zda už práci má, proč ještě ne, zda už se byl ptat tam, ten a ten našel hned...stejně tak starší příbuzní nemohli pochopit, proč práci hledám nebo měním..oni dostali umístěnku.

5 0
možnosti
IS

Nést osobní zodpovědnost včetně postihu za vlastní selhání je věc nepříjemná, proto se této zodpovědnosti lidé přirozeně brání, pokud mají příležitost. Po nezodpovědnosti za svůj život je vysoká poptávka a naši politici tuto poptávku za cizí peníze rádi uspokojí. Musí se přeci nějak živit a za přešlapy jim zase až tak moc nehrozí.

4 0
možnosti
TT

Muž, který nechce nést zodpovědnost, je duševní kastrát. A žena bezdětná, ať už proto, že nechce nést ten svůj nutný díl zodpovědnosti, nebo proto, že nenajde muže, na kterého se může spolehnout, protože ten se nespoléhá na něčí pomoc či přízeň. Proto si nemyslím, že by to bylo až tak přirozené, ale je to důsledek propagace státu - organizace živicí armádu zbytečných lidí, kteří musí svoji údajnou potřebnost dokazovat od rána do večera.

5 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články