Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J26a48n 49H21a20v44r76d55a

9. 11. 2015 8:15

Hodne ctenaru myslenku blogu MSCHT nepochopilo. (asi pro spoustu balastu v podobe vyrizeni uctu s inveltem).

Blog je o tom, ze je svinarna, aby stat narizoval povinnou ucast deti ve skolkach. To, co Scht tvrdi, ze je nejlepsi pro dite, nekdy muze platit, jindy zase ne. To autorka nezvladla

0 0
možnosti

Ten popis vývoje služeb autoservisu jsem už někde četla, a to hodně dávno, možná už před 40 lety. Kde to jen ... aha, už vím. Byly to zákony profesora Parkinsona. Podobně popisoval spolehlivost přepravy u letecké společnosti. Pokud vás do letadla vede letuška přes blátivé pole po volně ložených prknech, když jste předtím prošli jakýmsi hangárem, v němž se původně opravovaly žebřiňáky a momentálně byl přeměněn na příletovou a odletovou halu, pak si buďte jisti spolehlivostí služeb a bezpečnou dopravou. Pokud však procházíte obrovskou halou ze skla a oceli podél tisíců směrovacích šipek a podaří se vám i přesto nezabloudit a trefit do správného přestupového tunelu, pak počítejte s nejhorším. Klidně i s tím, že Vás letuška nacpe do zavazadlového prostoru nad sedadlem a na sedadlo uloží váš objemný batoh (to v případě, že je batoh větší jak vy).

Co se týče opatery dětí, Velký bratr (a ne jen ten bolšánský) zařídil mzdovou politikou, že uz jednoho platu už rodina s dvěma dětmi nevyžije. To moje babička do práce nikdy nechodila a přesto vyžila i se 4 dětmi jen z dědova platu. Co dnešním mladým matkám zbývá, než uvítat státní opateru jeslí a MŠ.

0 0
možnosti
Foto

Babička nejspíš potřebovala k životu tak třetinu toho, na co jsme zvyklí dneska. Myslím si, že kdybych měla babiččiny nároky, vyžijeme z jednoho platu bez potíží. Ale...asi by mi nevyhoval život bez auta (a to máme jenom jedno), bez telefonu doma, s jediným kolem na půlku života, s večery u šicího stroje, protože je toho potřeba moc opravit, s rány na zahradě, protože je tam zelenina, bez kultury, bez sportu, bez svého milovaného tance.

Jo, život babičky byl určitě levnější i šetrnější. A nevím jak vy, ale já si raději nechám ten svůj. (a není to problém státu, ale opět můj.)

3 1
možnosti
Foto

Když dva dělají totéž, není to totéž. Některé dítě bude v pěti letech nadšeno prima veselou kopou dětí a laskavou učitelkou.. zatímco předtím se otravovalo samo s matkou na zahradě (souhlasíte, že matky jsou různé?) ...  a jiné bude trpět drsně odtrženo od mateřské náruče, kterou by buď ještě potřebovalo - a nebo proto, že jeho mateřská náruč je vyjímečně inspirativní a líp naplňuje jeho potřeby, než nevlídná zdejší školka.

Ale absolutně souhlasím, že je lepší, když tyhle individuální potřeby zváží ti, kteří dítě znají - než někdo se štemplem "nahoře", kdo to dá příkazem..

Ovšem není to nic objevného, co píšu. Je to šablona, vhodná jako odpověď na jakékoli téma, kde je vynášen jednoznačný kategorický názor na obecně platnou otázku .. Paušální stanovisko, platné a vyhovující všem eventualitám prostě neexistuje.

A právě proto mne tohle velké téma iritovalo mnohem míň, než jiná část textu - ta, co popisuje bezprecedentní chování servisu. Četla jsem úvod blogu - a vážně mi to hlava nebrala. Myslím lavinu otázek, co mne napadaly:

Tři hodiny v autě s malými plačícími dětmi a manželem? Proč?

Tedy - proč jede komplet celá rodina s autem na servisní prohlídku? 

Pokud mohl manžel s sebou - nemohl radši zůstat s dětmi doma?

A i kdyby vyšel předpoklad, že předání auta proběhne v plánovanou hodinu a minutu - jak chtěli jet zpět? MHD, TAXI? Proč tedy jeden nezůstal s autem - a druhý s dětmi neodjel, například když čekání trvalo hodinu?

Jinak jasně, servis renonc, patří mu palec dolů ..  ale ani klienty moc nechápu ...

6 0
možnosti
Foto

J59a29n 86Š33i95k

7. 11. 2015 14:29

Dobrý den. S Vaším článkem v obecné rovině souhlasím. Ale mám jednu známou, která ve školce pracuje. Víte, jaká je tam dneska realita? Skoro polovina dětí se neumí vysmrkat, většina má problém zavázat si boty, jejich manuální zručnost stále klesá, stejně jako slovní zásoba...A proč? Prostě proto, že jim to jejich rodiče neukázali, ani je to nenaučili a s některými dětmi snad ani nemluví. Jako správná demokratka, která kompromisy nedělá, jistě namítnete, že je to věc rodičů. Možná ano, ale já si myslím, že není dobře, aby tento trend pokračoval dál a něco by se udělat mělo. Takže Velkému bratrovi se až tak nedivím jako Vy a to přesto, že se mě to co se děje nelíbí stejně jako Vám. Hezký den

2 2
možnosti

J53a91n 83R50á42ž

7. 11. 2015 15:44

A myslíte si, že je úlohou státu naučit děti si zavázat tkanicky, používat kapesník a jíst příborem?

5 0
možnosti

Myslím, že o tomhle by měli rozhodovat ti, co tomu rozumí, ne nějaký úředník.  Viz podobná věc se speciálními školami.  Bylo to jasně vidět tento týden u Jílkové v kotli.  Rodiče dětí ze speciálních škol, pedagogové a ti, co s dětmi pracují jsou protí, ale úředník - diletant rozhodne.  A doplatí na to právě ty děti, v jejichž jménu ten úředník "páchá dobro". :-/

1 0
možnosti

..a kde jste žila doteď milostivá...???..pokud je mi známo tak poslední rok školky před první třídou...už povinný je..pěkných pár let...dokonce obce musely místa pro tyto děti blokovat...a nemohly přijímat děti mladší....jen to nebylo zákonem...ale nějakým nařízením ministerstva školství....

0 1
možnosti

J67a32n 36R86á18ž

7. 11. 2015 15:47

Povinný není a to nařízení vlády se týkalo předností při umístění dětí do školky, kde děti těsně předškolní měly přednost.

2 0
možnosti

pekny uces (konecne)

2 0
možnosti

Sociální inženýři;-€. Děti nepatří státu. A kdo si to myslí, zaslouží po papuli.;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články