Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

jj...plný souhlas...R^R^R^

1 0
možnosti

Osobně nejsem nadšený povinným státním vzdělávacím systémem, proto se snažím své děti vzdělávat také doma. Adekvátně jejich věku mohu například dětem nadšeným z nového školního hřiště, které jim postavila Evropská unie, vysvětlit, jak fungují evropské dotace, odkud se berou dotační peníze apod.

Dovedu si představit systém, kdy se stát úplně vzdá státního vzdělávání včetně základního školství (a adekvátně tomu také sníží zdanění). Rodiče si pak sami vyberou, do které školy bude jejich dítě chodit. Přičemž kritérium výběru pak bude kvalita školy a také výše školného.

Myslím, že by pak úroveň školství vzrostla, protože systém přímých plateb za školu by rodiče motivoval k tomu sledovat kvalitu školy a úroveň výuky. A stejně tak školy by poskytovaly kvalitnější výuku, protože by na tom přímo závisel počet žáků/studentů a tím i jejich ekonomická situace.

Dnešní systém školství v podstatě znamená, že rodiče se méně zajímají o kvalitu výkuky, protože je „zdarma“ a školy se nemusí snažit, protože žáky mají v podstatě jisté a tím i přísun peněz ze státního rozpočtu.

0 3
možnosti
KV

K53a45r14e37l 84V68o41j19t63a

6. 11. 2015 19:14

Pane Šesták, to si nechte patentovat, třeba to někdo koupí.Jako chápu co tím chcete říci, ale to by nefungovalo.Uvědomte si že prostě je dané, že jsou lidé chytří, méně chytří a pak ne moc vzdělatelný.Jo ty chytří by to využily, logicky, ale co ty ostatní a těch je mnohem víc.Těm nepomůže svým způsobem nic.Ti nic neřeší, mají kapku dané.To je jako kdyby nebyli daně a všichni si měli sami zodpovědně šetřit na důchod.Myslíte si že by všichni spořily?Omyl, někteří ano a někteří ne, a ti by to utratily ve stylu je mě to jedno.Ano pokud by tento systém fungoval od nepaměti a všichni na něj nastaveni, pak to to zafungovalo, tady v EU ani náhodou.Jsou věci které se musí nařídit, protože jinak to špatně dopadne a je mě jasné, že pro ty vzdělanejší je to nevyhoda.

1 0
možnosti
KV

K78a84r42e17l 21V46o61j53t72a

6. 11. 2015 12:46

Velký bratr tady byl, je a bude.Tady někdo procitá.....a jen to dříve neviděl a necítil.O tom to je.Třeba takový Havel by nám mohl vyprávět, jak byl dosazen a že nic nebyla taková náhoda jak se tvrdí.Vždy to někdo řídí, snaží se ovlivnit, nastavit.Ale ta školka, no nevím, to bych tak neviděl, je to stejně jen střípek.Vy je doma dobře vychováte, školka neškolka.Spiše bych se zamyslel nad tím, co společnost jako celek, kam to jde, spěje.Tam mám obavy, že když je člověk dobře vychován, je to vlastně svým způsobem velká nevýhoda oproti těm  co na vše kašlou, dobrá mravy nula...tam vidím problém.Hezký den.

2 0
možnosti
Foto

Ono vše souvisí se vším. Střípek ke střípku a jste v pořádným průseru.

Společnost jako celek právě dělají ty střípky o kterých si myslíte, že jsou nevýznamné.

0 0
možnosti
PB

karma jako hrom R^

Spousta lidí ale vůbec nebude chápat, o čem mluvíte. Státní velký bratr už je úplně zbavil samostatnosti.

1 0
možnosti
JT

A co skoly ? Ty jsou taky povinne a bouri se leda tak romove.

2 0
možnosti
RC

takze by Vam prislo normalni povinne chodit do jesli?????

2 0
možnosti
Foto

Nejspíš už se mě to týkat nebude, ale kdyby náhodou jo, taky bych měl velký problém s povinnou školkou.

2 0
možnosti

Dobrý den, nevím - naopak si myslím, že dítě se potřebuje od dětství naučit samostatnosti, schopnosti v kolektivu prosadit se, schopnost s ostatními malými dětmi fungovat, chápat principy týmové hry... A přijde mi, že paušalizující odsudky taky nejsou fajn. Ano, není dobře, že je to povinné. Ale abych kvůli tomu, že je něco povinné udělal natruc opak a hledal argumenty, proč je to tímpádem rovnou špatné... to je trochu vychýlení jazýčku vah zase trochu na druhou stranu, ne?

3 0
možnosti

Natruc opak? 

Ale kdež. 

Pouze nechat na rodičích rozhodnutí kdy, jak a k čemu dítě vychovávat.

7 0
možnosti
Foto

Bravo, bravo a výtečně. (Žel, mnoho lidí Vám bude odporovat, protože už bez velkého bratra nejsou schopni žít.) R^R^R^

8 0
možnosti
PP

Ekonomika by Vám šla, ale s tímhle jste mne nepřesvědčila :-/

2 5
možnosti
JR

J58a12k58u29b 96R14ý27d46l

6. 11. 2015 9:22

Nahoď argumenty, Pavle Pavle...

0 0
možnosti
BK

Já jsem to nikdy za dobrý nebo neškodný nápad nepovažoval. Co je to v tý sněmovně za paka??? Regulace, příkazy, zákazy a zase regulace. A vzkaz - lidičky vy jste pitomečkové, musíme to vzít do ruky my, sociální inženýři. To je asi jako když ve skupině bude jeden alkoholik, budou všichni povinně chodit na protialkoholickou léčbu. Logika s individuální svobodou  se můžou vzít za ruce a společně si hodit mašli. Fuj a fuj, huzmus, tyfus a choleru na ně!

9 0
možnosti
PP

Nejste Vy nějak emočně rozhozený? Jste chlap?

0 5
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,55
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články