Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážená paní,

eurozóna se dle Vás a Vám podobným řítí do záhuby již od toho roku 2008. Ano, sliby Syrizy jsou naivní, ale nesrovnávejte platy v Řecku s těmi u nás, ekonomika tam funguje v jiných penězích a 1000 Eur není opravdu moc. Jinak by si do Řecka Češi nemuseli pašovat  paštiky a rozpustné kafe. Předhazovat přepočty na Kč pro místní závistivce je levná propaganda.

Věc dva je, že když Řecko opustí eurozónu bude to rána pro Řeky, pro eurozónu a pro Čechy také. Zchudneme všichni, protože jsme v jednom hloučku - spolu dopadeni spolu pověšeni. Takže moc nevyvádějte od radosti . Celá česká ekonomika visí na na šňůrkach od zástěry paní Merkelové. Dle mého názoru místo nejapných rad k řecké situaci udělejte něco užitečného a začněte se usilovně modlit, aby se Řekové s věřiteli rozumně domluvili.

2 12
možnosti

Pokud bude Syriza trvat (byť jen zčásti) na svém rozhazovačném programu, nemá šanci se rozumně s věřiteli domluvit. A pak je bankrot Řecka a jeho vyhazov z eurozóny skutečně nejrozumnější variantou.

5 0
možnosti

Vy tady píšete, že paní Šichtařová vyvádí od radosti?

Asi nechápete, že člověk může něco předvídat bez ohledu na to, zda si to přeje, či nikoli. Prostě to vidí jako reálné.

Já bych byl velice rád, kdyby v příštích dvaceti letech Česká republika vyhrála všechna mistrovství světa a všechny olympiády v hokeji a ve fotbale (a u fotbalu navíc i všechna mistrovství Evropy) ve všech věkových kategoriích, a to jak mužských, tak i ženských.

Ale jako realisticky uvažující člověk vím, že se to nestane.

To je rozdíl mezi tím, co si člověk přeje, a tím, co vidí jako pravděpodobné.

7 1
možnosti

Modlit se můžete, paní Baloghová, ale to je asi tak všechno.

2 0
možnosti
Foto

Pani Šichtařová neuděluje žádné knížecí rady, ve stejném omylu byla i ta mladá komunistka předevčírem na čt24. Jen odhaduje, jaké má asi reálné možnosti. Aby totiž mohl vyplatit nějaké peníze, musí je mít na účtu. Eura si natisknout nemůže, jako byli zvyklí dělat s drachmama. Takže jedině půjčit. Jenže ta jeho rétorika moc přesvědčivá není, už zkouší vydírat EU i naznačováním, že by se mohl přiklonit k Rusku. Uvidíme, jestli mu to bruselští papaláši spolknou. A když ne, tak bude muset lidem ve státním sektoru vyplácet mzdu v potravinových lístcích. Pokud na nich bude hodnota vyjádřená v drachnach, tak je to fakticky výstup z eurozóny. A jasné ja taky to, že nás to zasáhne taky a nic s tím nemůžeme udělat.

2 0
možnosti

P37e43t45r 52H71á79l25a

30. 1. 2015 15:33

A on se snad kurz Eurozóny od roku 2008 změnil?

Nebo jsem přehlédl ten hospodářský růst 3%+ ročně v posledních letech?

1 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 42,42
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články