Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

... já to tuším už sakra dlouho, ale nikdo o tom nechce vědět ... víc ... třeba přes http://www.idworld.org

0 0
možnosti
Foto

Pokud by toautorka nebo kdokoliv z diskutujících mysleli se změnou vážně, dovoluji siposlat odkaz na několik tipů: http://machotka.bigbloger.lidovky.cz

Především, významnésubjekty na politické scéně mají výhodu „pána hradu“, tj. do značné mírydefinují pravidla hry. Ať se nám to líbí nebo ne, v současné situaci(všeobecné volební právo, situace na mediálním trhu) nemá komunikaces důrazem na ideje, filozofii a hodnoty téměř žádnou šanci na úspěch – přinejmenším,pokud nepůjde ruku v ruce s fungujícím marketingem. Cesta „těch nahoře“,kterou nám v současnosti předvádí ANO, by vyžadovala jiného sponsora aosobně bych se už dopředu ptal, co za to bude chtít.

Moje návrhy,které jsou blíže „těm uprostřed“ a z nichž za klíčový považuji http://machotka.bigbloger.lidovky.cz/c/356902/Namet-1-Hlasovani-o-otazkach-politickeho-programu.html,se snaží spíše „změnit bitevní pole“. Aby to ale celé mohlo fungovat, je třebavytvořit určitou skupinu podobně smýšlejících lidí, kteří se budou ochotnivzdát pár hodin svého času týdně, ale (především!) kteří budou ochotni táhnoutza jeden provaz.

Pokud byste mělizájem do toho jít, ozvěte se.

0 0
možnosti

Politik bez "touhy po moci" či aspoň "touhy po uplatnění" je oxymóron.

Zdá se mi proto lepší, když je financování průhledné, když není ještě před zvolením on ani strana už někomu jinému zavázán.

Pokušení, která přijdou, budou stejně značná, se "závazky" z minulosti se však absolutně nedají ustát.

Řešením se mi zdá především právně omezit výdaje na reklamu a marketing, na nějakou úroveň, která je stranami a jejich členy zvládnutelná, aniž by se musely zavázat někomu jinému.

0 0
možnosti

J71a18n 55R67á60ž

25. 4. 2014 18:28

Myslí si někdo, že dvěstěčlenná Sněmovna udělá dvakrát víc kvalitní práce než stočlenná nebo čtyřikrát víc než padesátičlenná?

Já si to nemyslím a proto nechápu, proč umožňujeme, aby se tolik nýmandů tak dobře živilo poslancováním!

1 0
možnosti

Dalo by se uvažovat o 180 nebo 150 členné PSP, v naprosto krajním případě i o 100 členné. 50 by už byla fraška. Rozumějte, že vláda potřebuje většinu a že příliš malý parlament si lze "koupit" příliš snadno. Kdyby 18 členná vláda (dnešní stav) závisela na důvěře 26 poslanců, tak by se těch 8 poslanců stalo náměstky ... a měli bychom politický systém v zásadě bez parlamentu. :-(.

Další úhel pohledu je, že parlament je politickou kontrolou celé výkonné moci, která sestává zhruba ze 260+ tisíc úředníků a celkem asi 1M osob, jejichž mzdy jsou hrazené prostřednictvím státních financí nebo státní regulace (učitelé, lékaři, ...). Čím méně poslanců, tím menší možnost kontroly, protože den každého má jen 24 hodin.

0 0
možnosti
Foto

Že jde hlavně o prachy, se dá očekávat u "zavedených" stran, kde je možnost zvolení dost pravděpodobná. Ale u těch pod 5% je jistá šance, že to není jen pokus zoufalců přijít k penězům, když je ti "větší" odmítli, ale že jde i o ideje. Takové strany by po překročení hranice 5% měly vyhlásit stop-stav na přijímání členů, protože je čeká zahlcení konjukturalisty.

0 0
možnosti
Foto

Základní tři motivace: majetek, moc, sex. Kdo nemá skrupule, půjde po moci, to ostatní pak není problém. ,,Vychčůranost" sice není inteligence, ale stačí ostré lokty a s jinými ,,správnými" ve správný čas na správném místě býti. Jak pravil ,,pan čistý"- ,,jen takový obyčejný politický deal, ty pomůžeš mně, já zas tobě". A nějaká morálka? To je jen ,,krmení pro plebs". Vona korupce je ,,skoro" nejlepší státní systém, neb to funguje, že. V čí prospěch je také známo. Přece lidu, že. Než to rupne. Třeba jako na Ukrajině, ale i mnohde jinde8-o:-/

0 0
možnosti

Paní Šichtařová jste fajn baba, ale lepší než tohle, píšete kuchařku!;-(

0 8
možnosti

:-)  Souhlas beze zbytku !   Chceš dobré korýtko, zaplať !   Jen skutečný idealista by si mohl myslet, že v politice jde o ideály! Spíš o ideologii, ale ta se  přizpůsobuje podle okamžité potřeby.  Z poslední doby (při dobré paměti diskutérů), je znám případ, kdy potencionální odkláněč miliard korun, byl jmenován hlavním ideologem strany. Konec tohoto uskupení  byl po zásluze velmi trudný !  R^VR^

4 0
možnosti
Foto

Ta touha po moci je příznačná. Mohu dát zářný příklad našeho karlovarského hejtmana Novotného. Když byl zvolen poprvé, byl (myslím) učitel, tvrdě se ošíval, že na tu funkci nestačí a asi to nevezme.. A hle, lebedí si tam už dvě volební období, bere dva platy a je vysmátej. Ten krade paní autorko jako straka a pochybuji, zda ještě někdy bude opět učit;-(. Hezký den přeji a R^.V

3 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články