Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevíte náhodou někdo, třeba paní autorko, jak mít moderní dostatečně výkonný stát, který by se nemusel zadlužovat? A přebytky rozpočtu věnoval třeba na další vzdělání, na důchody, ano klidně i na sport? K čemu je nám dobrých 70 mld., které musíme platit jen za úroky státního dluhu?? Jak tyto vydané peníze "rozpumpují" ekonomiku? Prd rozpumpují, utlumí, to je snad jasné. Nebo se mýlím?

0 0
možnosti

Máte pravdu v tom, paní Šichtařová, že krize pokračuje. V Evropě, v Americe, na Ukrajině atd. - všude, kam se jen člověk podívá. Výjimkou je pouze Čína a ať se to politikům líbí nebo ne, Putinovo Rusko, pak ještě Indie a několik málo rozvojových zemí. Že tuto ktizi pak Západ "řeší se" metodou vytloukání klínů klínem, to je také každému snad jasné. Jak z toho ven, to už ale mlčíte. Respektive naznačujete, že nejlepší řešením pro Evropu i pro nás je  rozpustit EU a zadupat ji do země. No budiž, holt bude ještě hůř. Píši to proto, že Západ je opravdu v úzkých. Brzy se strhne opravdová ekonomická  bitka všech proti všem, v níž půjdou do kytiček všichni, včetně Ameriky, a jediným vítězem pak bude moudré Česko. A jeho nejlepší ministr financí všech dob Kalousek, nejlepší analytička a ekonomka Šichtařová, a ještě Mach.

A to teprve nastane mazec.

Nebo už víte, paní Šichtařová, jak na to?

o...:-)...o

0 1
možnosti

Však vono to nebude tak horký, víc jsem v úžasu že Řecko chce vydávat opět dluhopisy.

Myslím že už brzy přijde doba kdy v tom nechá německo nějaký stát pěkně vymáchat, taková ukázka ala Lehman Brothers.

0 0
možnosti
Foto

Pani Markétko, to ste napísali podľa mňa výstižne:

Reformy, kterými se politici tolik zaklínají, přitom spočívaly zejména v tom, že co šlo prodat – tedy privatizovat - to prodali. Zvýšili daně, osekali platy a sociální výdaje.

Aj malé Slovensko prešlo ,,nevyhnutnými" reformami. Zlaté vajcia hospodárstva sú sprivatizované. Elektrárne, plynárne, banky, VSŽ Košice. Dali nám krásny názov - vraj tiger východnej Európy. Dodám však, že taký bezzubý, krotký... Už vyhovujeme kritériám silným hráčom eurozóny, tľapkajú nás po pleciach.

Máme stabilný a ničím neovplyvniteľný kurz eura, robíme sa minimálne mzdy a menej, potraviny sú síce drahšie ako v Nemecku, ale sme svetový, lebo vyrábame najviac automobilov na svete v prepočte na počet obyvateľov. Bude to 25 rokov, čo nám sľubovali životnú úroveň Švajčiarska. Kde sme dnes? Uvediem Vám konkrétny príklad z môjho okolia.

Syn kámoša, elektrotechnický inžinier, pracoval v singaporskej pobočke nemeckej firmy na výrobu CD nosičov. Pracoval na pozícií s kolegom, nemcom. Rovnaká pracovná náplň, pracovný čas. Len plat mal kolega dvojnásobný. ? Otázky na dôvody tohoto stavu odpoveď nedostal... Má môj obdiv, že si zachoval hrdosť a dal výpoveď. Na životnej úrovni švajcu nebudeme nikdy. ;-€

Sme tam, kde nás chceli mať. Zemiaková veľmoc závislá na dovoze nielen nich, potravinársky 100% sebestačná krajina, ktorá si sama zlikvidovala poľnohospodárske družstvá. A autor likvidácie má v sebe toľko drzosti, že kandidoval v prezidentských voľbách... Tento svet je naruby... Eurovoľby to potvrdili. V Británii vyhrali tie voľby tzv. euroskeptici. Nedáva mi to zmysel. Je rovnaké, ako keby si cigáni zvolili za vajdu skinheda... ;-D

1 0
možnosti

Paní Šichtařová, já jsem Vám svého času dost věřil, ale když já jsem nedávno narazil v čekárně u zubaře na časopis z roku 2009, kde jste prorokovala totální zhroucení eorozóny do 2 let... Tak jsem si vyhledal více Vašich starších proroctví a je to docela legrace... Například z r. 2011 - akcie budou dále padat ...

4 0
možnosti

Vsadím se, že tam určitě bylo nějaké pokud, či pokud ne... 

Ona se defakto eurozóna v letech 2009-11 zhroutila, jen jinak. Prakticky základní postuláty Eura se změnily,  překopaly. V Lisabonské smlouvě jsou společné fondy na placení dluhů států výslovně zakázány, ani ne rok po přijetí jsme měli Euroval a začal se formovat ESM. ECB oficiálně nesmí skupovat dluhopisy států na primárním trhu, ale dnes ECB je skupuje, sice na sekundárním, ale vyjádřila se jasné, skoupí vše, když bude třeba. Tedy neomezené tisknutí Eura. Dnešní Euro je diametrálně jiná měna, než v roce 2009.

1 0
možnosti

P11e88t20r 58N98o94v62á32k

25. 5. 2014 14:42

Pokud je to pravda, co má tedy člověk dělat, aby byl připravený?

0 0
možnosti

Tyhle obecné články jsou o ničem...někdo se má blbě, někdo se má dobře. Pořád jsem nepochopil a nikdo mi nevysvětlil, jak mohou Španělé žít, když mají 25% nezaměstnanost. Až nedávno jeden blogger navštívil sever Španěl - Baskicko- a tam se dozvěděl, že je to trošku jinak - obecné kecy a statistiky totiž nic nevypovídají o realitě, tu lze vidět jen zblízka. V Baskicku je to tak, že když už někdo sežene místo - má ho jisté - a dokonce je dědičné - další adept bude příbuzný...S demokracii to nemá nic společného, on totiž reálný život je vždycky trošku jiný, než si to představujeme podle naší situace.

1 0
možnosti

Někteří ekonomové - futurologové tvrdí, že svět už bude fungovat jen v cyklech krize - konsolidace. A tak pořád dokola. Příjde čas a státní dluhy se budou psát nějaká číslice na několikátou. Bude to vypadat lépe :-D

0 0
možnosti

Já vidím problémy Evropy jinde. A Šichtařová k nim mlčí.  Týkají se Ukrajiny, Ruska a dodávek plynu. A hlavně amerického plyne z břidlic. Jenm alý úryvek:

"...Obama (v dubnu) vyslovil v Bruselu “geniální” myšlenku o dovozu zemního plynu nikoli plynovody z Ruska, ale tankery z USA. Trošku si teď lámejme hlavu logikou několika čísel; z Ruska do EU přiteče ročně množství cca 170.000.000.000 m3 zemního plynu. Největší současné existující tankery mají přepravní kapacitu cca 250.000 m3 zemního plynu. Pokud by se tedy toto množství plynu přepravovalo po moři, odpovídalo by to ekvivalentu cca 680.000 tankerů ročně, tedy vykládce cca 2.000 tankerů denně, což odpovídá cca jednomu tankeru každou minutu. Přibližná doba plavby na trase USA-EU a zpět + nakládky a vykládky trvá cca 20 dnů, jeden tanker tedy zvládne na této trase max. cca 18 plaveb za rok. Pro přepravu tohoto množství zemního plynu by tedy bylo nutné postavit flotilu cca 38.000 těchto obřích tankerů …"

 

Myslím, že kritikům Putina a ruského plynu ještě spadne brada.

.

,,, a tady je  zdroj:   http://olser.cz/8981/story-o-tom-ze-kdo-nebyl-za-mrizemi-nebyl-nikdy-sefem-naftogazu/ o....:-(....o

2 1
možnosti

Ale no tak. Vládce světa má vždycky pravdu.

0 1
možnosti

Téda, paní Šichtařová, vy nám tu kazíte dobrou náladu. Já poslední dobou čtu optimistické titulky jako První záblesky naděje z Řecka, Rating Řecka stoupá a k tomu nám slovenský MPS minulý týden sdělil, že nezaměstnanost na Slovensku klesla o celé dvě setiny procenta a vy takhle.;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,73
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články