Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Tak je to vždycky před volbami! Osobně jsem přesvědčen (už to vidím jaká se tu na mně sesype kritika), že současný systém demokratického vládnutí je cesta do pekel! Do budoucna nebude únosné, aby měli všichni (stejné) volební právo. Bude ale třeba se zamyslet nad tím jak to filtrovat, aby měli v přístupu k volbám stejné šance. Podle výše placených daní nebo na základě testu z elementárních znalostí funkce státu a ekonomiky...? Má někdo další návrh? Jen se obávám, jestli na to politici přijdou dřív než současné demokracie skončí občanskými válkami a následnou vládou diktátorů;-O

11 0
možnosti
JB

Daňový cenzus je jedna možnost. Druhá, co se mi líbí je v knize Hvězdná pěchota. Aby člověk mohl volit a mohl být volen, tak část života věnuje dobrovolné! službě společnosti, ať už ve vojenské oblasti, či civilní.

0 1
možnosti
PV

Můžete mně, pls, někdo napsat o čem je článek. Nechce se mně číst a jen jsem na něj kliknul, protože byl v nabídce.

2 6
možnosti
PK

P29a92v18e30l 52K32u51l47a

23. 5. 2014 11:04

Nemohu, ale dávám vám R^;-D

2 1
možnosti
MK

Asi dobře (nejsem ekonom) popisujete situaci; nějaký náznak - rada, co by bylo dobré v nejbližší době udělat, by nebyla?

2 0
možnosti
KS

Zatnout zuby a žít na úrovni, kterou jsou lidi schopni zaplatit ze svého.

6 0
možnosti
LK

Problémy jsou běžnou součástí života, nic nového a objevného.

1 2
možnosti
VK

V68í32t 43K37u60č95e71r81a

23. 5. 2014 13:07

Člověče, s takovým názorem je vás mezi lidmi škoda. Vy patříte do politiky...

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Ty úrokové míry jsou uměle stlačeny bezprecedentní politikou centrálních bank. V době, kdy je 10Y Treasury na 2.5% tak se Portugalské dluhopisy mohou jevit jako atraktivní (s implicitními zárukami ECB). Problém se tím ale jen odsunul do budoucnosti.

0 0
možnosti
Foto

Jak říkáte, problémy ještě přijdou, protože narváním peněz do ekonomiky sice můžete na chvíli vylepšit obraz prosperity, ale reálně dojede k neefektivním investicím, které pak zmultiplikují všechny předchozí problémy.   Problém není ve zdrojích, penězích a lidech, problém je, že se vyrábí a investuje do věcí, které by se nevyráběly a do kterých by se neinvestovalo, protože by v dané době a za daných podmínek nepřinesly očekávané zisky, které by pak umožnily tvorbu dalšího kapitálu a staly by se tahounem prosperity.  Takto to jsou utopené a umrtvené investice, které málokdy pomáhají.

9 2
možnosti
JT

Tak treba zdravotnictvi je taky umrtvena investice. Lidi jsou mraky, jeden padne, k pasu nastoupi dalsi. Stejne tak treba zakladni vyzkum. Neda se vsechno merit jen ekonomickou vyhodnosti

0 5
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články