Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Jsem fascinován novými "pravičáky", pro které je Západ socialismus. Znají všechno nejlíp a vzali by to pěkně tvrdě a radikálně do ruky. Takto se přestavovali i Klausovci, ale nakonec vše skončilo fiaskem (česká cesta privatizace...) nebo rozkrádačkou. Nakonec se z mnoha z nich vyklubali Putinovi příznivci...Jsem již pamětník. Ale k tématu. Tvrdý čistý kapitalismus tu nikdy nebyl, ve vyspělé společnosti se bez regulací neobejdeme, v otázkách životního prostředí a veřejného zájmu už vůbec ne. I když bych také chtěl co nejméně regulací a přerozdělování a co nejvíce kapitalismu. Nové zaklínadlo Green deal ještě nebyl ani definován natož spuštěn.

2 9
možnosti
MS

M23a56r30c52e82l 31S86u72p

14. 12. 2022 23:39

Když se podíváte na Vaše nové zálohy pro ČEZ, tak Vám možná dojde, že si toto mohou dovolit pouze proto, že němci si Green dealem zmrzačili svoji energetiku a s chutí od ČEZu koupí el.energii za velmi přemrštěný peníz. Ten pak může touto cenou šermovat při jednání s odběrateli, zvedat jim cenu a hrabat pod sebe mnohasetprocentní zisk.

1 0
možnosti
JM

J60i34ř26í 45M13a63c88h

14. 12. 2022 19:25

Evropa pod vedením fanatických takzvaně zelených ideologů páchá postupnou ale jistou existenční sebevraždu. A Čínu bolí břicho od smíchu.

15 1
možnosti
IP

Myšlenka GD je správná, možná kulhá některé opatření, ale v cílem GD je vymanit Evropu ze závislosti na fosilních palivech, které Evropa nemá, takže je závislá jak na Rusku, případně na jiných zemích, pokud krátkodobě vlivem války, která vše urychluje, stoupne nějaké znečištění, je to prostě daň za válku. Řekněte mi nějakou jinou cestu, jak zabezpečit nezavislost Evropy na energiích, kromě toho, že se vrátíme do jeskyní

2 9
možnosti
Foto

Jinou cestou je návrat k poctivému neregulovanému kapitalismu.

2 3
možnosti
JT

J31i83r34i 24T43i71c43h26y

14. 12. 2022 15:48

I kdyz socialisticke prvky tam jsou, socialismus to neni. Je to diktatura nejruznejsich zhoubnyc ideologii - snad je nemusim vyjmenovavat - ktere je tezko nazvat spravnym slovem. Hlavni je to, ze je rizena a propagovana radikalni leviciv bolsevicko-nacistickem stylu.

10 1
možnosti
Foto

Chybí jenom Závěry 15-tého ekosjezdu splníme na 105% a Cíle třetí pětiletky splníme do roku ...

8 1
možnosti
MS

M71a78r55c86e78l 71S80u11p

14. 12. 2022 12:20

Perfektně napsáno !R^

Ještě bych dodal, že mnoho politiků (našich i v dalších členských státech) se již velmi dobře zorientovalo v "krizové situaci" a zneužívá ideologický boj proti CO2 ve svůj prospěch. Energetika je silně zmonopolizovaná a skoro všichni silní hráči jsou polostátní podniky napojené na státní orgány. Tyto podniky produkují nyní mnohasetprocentní zisky, ale jsou extrémně závislé na politických rozhodnutích.

To otvírá velký prostor pro korupci, silnější propojení státních aparátů s vedením těchto firem a lukrativního přerozdělení těchto velkých zisků.

To vše je samozřejmě na velký úkor podniků, které ztratí konkurenceschopnost a občanů, kteří velký díl svého výdělku pošlou energetickým firmám.

Nemyslím si, že se situace v budoucnu nějak zlepší, protože politici nepřipustí, aby tyto velké energetické podniky měly nějakou skutečnou konkurenci, která by ohrožovala jejich zisky. "Soláry na střeše" budou univerzální pokryteckou odpovědí na všechny otázky, které se budou týkat budoucího ekonomického úpadku.

13 1
možnosti
ZB

Green dealu nefandím, ale tvářit se, že je hlavním důvodem zdražení energii je úlet. A absolutně ignoruje Putinovu válku.

Ano Green deal uškodil, ale bez obchodní války s Ruskem by k výraznému zdražení nevedl. Přechod na tuhá paliva je důsledkem nedostatku plynu a jeho ceny, který zase z velké části souvisí s Putinovou válkou.

3 16
možnosti
MS

M95a30r84c28e50l 64S94u54p

14. 12. 2022 12:27

Green deal je falešně pokrytecký, protože od začátku předpokládal, že se budu pálit mnoho levného plynu z Ruska, ale ve statistikách se to pak zkreslí a bude se velká část tohoto výkonu vydávat za vyrobené z alternativních zdrojů.

Nyní při zdražení ruského plynu je již hra u konce, ale propaganda jede dál na plné obrátky a snaží se tento fakt zamaskovat.

14 0
možnosti
JP

Green Deal je od počátku neskutečně pokrytecký. Budeme přeprodávat emisní povolenky, které způsobí jen jedno: špinavá výroba se přesune do zemí, které žádný GD neprovozují a my to od nich budeme dovážet. Německo si zavře uhelné i jaderné elektrárny, ale my je rozšíříme a budeme do Německa levně dodávat naši elektřinu. Zavřeme v Evropě doly a hutě, ale potřebné uhlí a železo dovezeme z Číny nebo Austrálie. už Greendealisté spočítali, jak ekologická je doprava českého kůrovcového dřeva do Číny, přeprava uhlí z Austrálie do Čech a přeprava kdečeho z Číny do Evropy? Hlavně že všichni kolem dokola melou cosi o ekologii. Jedni se tváří děsně zeleně a co je za humny, je absolutně nezajímá. Do nebe volající pokrytectví rádobyzelené Evropy dosahuje opravdu nadoblačných výšin.

20 1
možnosti
PS

Vidíte, také by mě zajímalo jakou zanechávají uhlíkovou stopu FVE panely vyrobené v Číně (95% na celkové trhu s panely). To nám ekoteroristé asi taky neřeknou.

1 0
možnosti
Foto

J23a46n 46Š51i93k

14. 12. 2022 11:07

Za boj proti Greendealu lehce získávají politické body u voličů, čtenářů či posluchačů. Tváříte se jak moc bojujete proti proudu, ale je to přesně naopak. Zařadila jste se do davu, který stále omílá totéž: Greendal je špatný, stojí moc peněz, ničí nám životy, zlá EU a blá, blá,. blá. Argumenty se stále opakují, jsou bez obsahu a o ničem. Jsem přesvědčen, že většina rudých bojovníků proti zeleným, nemá o ani páru o čem píše. Zakouřené vesnice tu byly před dvaceti lety nebo před deseti stejně jako teď, zajímavé, že nepíšete o smradu ze stále přibývajících aut, ani o počasí, které se chová tak jak nikdy předtím. Pohybujete se ve finanční sféře, tak si projděte zprávy světových majetkových zajišťoven a možná budete překvapená, jak raketově rostou náklady na škody v důsledku nepředvídatelných výkyvů. Co nového nám vlastně chcete říct, když stále dokola omíláte totéž, navíc to, co už tady naplácalo x politiků, diskutérů a blogerů před Vámi? Přinesete někdy nové argumenty nebo je budete jen papouškovat pořád dokola? Hezký den

7 19
možnosti
AP

A) "počasí, které se chová tak jak nikdy předtím.". To je hodně odvážné/lživé tvrzení, byly tu už etapy, kdy bylo na zemi i tepleji, kdy byly výkyvy počasí mnohem větší, než dnes.

B) ano GD je špatně a stojí moc peněz. A v současnosti je to vidět ještě víc, když nám kvůli GD tak vystřelily ceny energií

C) argumenty se opakují, protože jsou správné/ověřené. Jen ideologie hledá/vymýšlí si pořád nové a nové argumenty... Pořád nové argumenty přinášejí právě ti papoušci, kteří mají potřebu opakovat každou blbost... jako vy?

12 3
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články