Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Všichni dlužíme příliš, protože si všichni musíme koupit vlastní bydlení. Pokud bychom to neudělali, tak z důchodu nájem nezaplatíme. A bez půjčky se byt ve třiceti letech koupit nedá.

15 0
možnosti
FL

Dřív bylo normální, že v jednom bytě bydlela jedna rodina. Dnes jak říkáte, "všichni musíme mít vlastní", každý jeden single. Počet lidí u nás stagnuje, bytů přibývá a je jich stále větší nedostatek

7 1
možnosti
FL

Těch zadlužených je u nás příliš a tvoří významnou voličskou část. Mám obavu z toho, že vláda vymyslí něco jako že se o jejich dluhy nějak všichni solidárně podělíme

3 2
možnosti
JR

J21a15n 71R76á55ž

24. 5. 2019 19:38

No Maláčová se už dala slyšet, že by se měla provést revize dluhů a těm, kdo si půjčili na potřebné věci, jako je třeba na byt a z objektivních důvodů (ztráta zaměstnání, nemoc..např.) nemohou platit, by měl stát pomoci alespoň tím, že by za ně platil úroky!!!!!

5 0
možnosti
AN

Byla kdysi taková písnička "já to nemusím mít", se to asi jmenovalo. Na co si neušetřím, to je to.

0 0
možnosti
KS

Na byt bych šetřil asi do pětašedesáti. A mezi tím házel peníze do chřtánu nájmu.

5 0
možnosti
PN

Článek implikuje, že lidé by měli šetřit Ovšem pokud dluhová bublina praskne, tak nejvíc na to doplatí právě Ti, kteří šetřili. Protože ti o své úspory přijdou. Ovšem Ti, kdož si na hypču pořídili nemovitost také nebudou vysmátí. Stát si rozhodně o své peníze řekne. A když se mu nepodaří dostatek peněz vydojit z daní z příjmu, ani z daní ze spotřeby (DPH) tak bude muset sáhnout na majetkové daně. Takže dopadneme jako v Anglii a daň z nemovitosti bude 1 - 2% ceny nemovitosti. A při dnešních cenách to bude pálka vyšší než nájem. Důchodové fondy lze znárodnit - nakonec v Řecku a na Kypru už to tak udělali - kdo byly ony soukromí investoři, kteří museli odpustit třetinu či polovinu ceny státních dluhopisů? - no jasně, důchodové fondy. Vůči německým a francouzským bankám si to Řecká vláda nedovolila, vůči svým občanům a důchodcům ano a nikdo ani necek. Šetřílky lze také obrat měnou peněz jak v letech padesátých. Jistotou je asi jedině zlato zakopané za bezměsíčné noci někde pod dubem. Rusko ví proč enormní rychlostí zvedá své zlaté rezervy.

11 0
možnosti
VK

"daň z nemovitosti bude 1 - 2% ceny nemovitosti. A při dnešních cenách to bude pálka vyšší než nájem."

To by se ovšem v cenách nájmů skokově promítlo, při ceně ca 5 m. nějaké 4000,- měsíčně nájemného navíc, pochybuji, že by to socanoňácká vláda riskla.

1 0
možnosti
VM

No, ono je to vlastně v souladu se současným monetárně trřním systémem, tedy důkaz, že tento systém funguje dokonale. Nevěříte?

„Pořádně je zaměstnáme. Ale zase přiměřeně, nemůžeme z nich naprosto vyčerpat všechnu jejich sílu. Přeci jen je potřebujeme. Viděl bych to tak na pět dnů v týdnu. Osm hodin denně. Minimálně ovšem. O víkendu se zregenerují. A můžou opět pracovat. A peníze. Musíme ekonomiku postavit tak, aby si každý vydělal jen tak, aby splatil své životní nároky a potřeby. Nic moc navíc, rozumíte.

S množstvím peněz roste svoboda a lidi by si mohli začít dělat, co by chtěli. Kdyby si moc našetřili, dokázali by opustit své zaměstnání a založili by si své vlastní podniky. To nemůžeme riskovat.“

„Proč?“

„Vy to nechápete? Potřebujeme dělníky přece! Potřebujeme poslušné, nepřemýšlející dělníky. Když je pořádně zaměstnáme a oni budou řešit pouze svoje problémy, nebudou mít čas se sami sebe ptát, co doopravdy chtějí, nebudou mít čas se dostat do prostoru za „myšlenky“, kde jak víme, je místo, pro čistý rozhovor s Bytím. A to jim nemůžeme dovolit.

Nastavíme ceny nemovitostí tak, aby si museli brát hypotéky. A to je naprosto upoutá k jejich práci a strach o jejich vlastní existenci je uzemní tak, že nebudou mít žádné myšlenky na to, aby se osamostatnili. Jakkoliv.

Citace z http://www.zijmesvujzivot.cz/zdravi/2013/10/30/novodoby-otrok/

13 5
možnosti
LV

To je přesně ten propagandistický blábol, který je ale obecně oblíbený u ublížených a věčně ufňukaných jedinců. Přečtěte si něco o myším ráji, experimentu Johna Calhouna, který vytvořil společenství myší, kterým nic nechybělo. Blahobyt myši zahubil.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-vsichni-jsme-mysi-v-kleci-dsi-/p_spolecnost.aspx?c=A171229_223143_p_spolecnost_wag

0 2
možnosti
Foto

J47a10n 55Š88i63k

24. 5. 2019 10:12

Hypotéka je sice taky dluhem, ale poněkud jiným, než spotřebitelská půjčka na televizi. Zde bych velmi rozlišoval a to mi v článku chybí. Půjčka na bydlení je nezbytná a je to investice. Jde v ní jen o míru přiměřenosti, tedy jak velkou hypotéku si mohu dovolit. Zde by se měl používat vlastní názor. Banka má sice přísná kritéria, ale přesto se snaží prodat. Kdo potřebuje bydlet to nemá jednoduché v žádné době. Bez televize se obejdu, vlastní hlavu však někde složit musím.

31 0
možnosti
RC

muj financni a investicni majetek prevysuje dluh, takze jsem naprosto v poho a klidne si mne odectete

1 1
možnosti
MT

O ten "poho a klid" muzete prijit pres noc...

2 0
možnosti
OS

Kdybych se řídil tím, napřed vydělat a pak koupit, tak bych patrně žil s celou rodinou ještě stále ve svobodárně a vidina vlastního domu by se mi rozplývala v dálce spolu s růstem cen nemovitostí ve srovnání s růstem mojí mzdy. Protože jsem to ale udělal opačně, splátka hypo je díky inflaci a postupnému růstu mzdy méně a méně zatěžující a už několik let ve "svém" bydlíme. Samozřejmě, že si nepůjčuju na vánoce nebo na dovolenou, to je fakt za hranou. Obecně ale vidím míru zadluženosti jako dost nebezpečnou, je to samozřejmě cílem těch, kteří půjčky poskytují - žít z vejvaru a postupně si zotročit dlužníky. Ať už se jedná o důchodce, mámu s dětma nebo o celé státy.:-(

17 0
možnosti
JF

J93i91ř68í 23F42o83g30e51l

24. 5. 2019 8:51

Aby byl obrázek úplný, bylo by vhodné také uvést i míru úspor. Tkahle se porovnává jen jedna strana rovnice.

3 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články