Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Ono je těžké, když Miloš Zeman jako předseda vlády i jako prezident je obklopen komunisty.;-)

5 2
možnosti
Foto

Estébák je takové podivné slovo a autorce se nelíbí slovo "elita". O tom polemizovat nechci, ale řeknu jiný příklad z "komunistické totality".

A sice, jako poddůstojníci absolventi jsme sloužili u radiorozvědného útvaru přímo podřízeného genštábu CSLA.

Náš útvar byl v Litoměřicích a školili nás důstojníci genštábu z Prahy. A to tedy byl rozdíl a to ve všem. V intelektu, ve fyzické zdatnosti a všem ostatním bohatě předčili naše polointeligentní, často opilé důstojníky.

A našeho velitele, tehdy pplk. Jiřího Piskláka, povýšil prezident Havel do generálské hodnosti a vyslal do NATO. Prostě, my rozvědka jsme byli lépe kádrově obsazení, než běžné útvary.

5 5
možnosti
JP

Omlouvám se, mám dotaz, nechtěla jste napsat " Tradičních zlodějských stran." Myslím, že to jde ještě opravit.:-)

4 3
možnosti
Foto

Problém tkví v tom, že ani paní Šichtařová nezná svou vlastní minulost, jak demonstruje pouhý název jejího článku.

3 0
možnosti
Foto

A možná je moc ráda, že ji neznáme ani my.

1 0
možnosti
JV

Dnes dávám karmu,,,,,,,, nejde o ekonomiku R^ a to je dobře..

0 2
možnosti
Foto

Chyba se stala na začátku, a dnes "pozdě bycha honiti". A proč - ví jen Bůh a V. Havel. My se můžeme jen domýšlet. A proto neplačte nad rozlitým mlékem. Je to marné. Rv:-/

5 3
možnosti
Foto

Protože tehdejší výzkumy naznačovaly, že většina chce tak trochu reformovat socialismus v něco jako socialismus s lidskou tváří. Po něm byla poptávka, nikoliv po kapitalismu.

6 2
možnosti
MN

,, ano .. Nejsme jako oni, tohle tehdy znelo...proc asi .. protoze se na tom komunisti s Havlem domluvili, On chtel neco a oni nechteli zadne krveproliti. Takze zdvihli ruce pro Havlovo prezidentstvi. ... Prejmenovani? - a proc, vzdyt KSC pokracovala nadale pod vedenim soudruha Stepana, potom tu byly ruzne pokusy s nazvy Levice apod. Myslim si, ze je dobre, ze se nazyvaji tak jak se nazyvaji, - alespon jsou videt a vime co delaji a o koho se jedna. Ze se nezrusila KSCM - snaha byla, jenze nebyl nalezen jediny argument pro jeji rozpusteni! Takze je potreba pockat az postupne jeji preference se snizi natolik, ze zmizi z parlamentu. ALE - soucasne pravicove strany se chovaji tak, ze mam obavu, ze bude naopak jeste posilovat i kdyz po poslednich volbach uz mela "jen" asi 350 000 volicu.

5 3
možnosti
Foto

Ale jistě. A měl byste dodat, že to Havel "nevzal" taky zadarmo.

Pořád jsou tu hlasy, že na vrácení majetků po svém strýci neměl z pohledu Benešových dekretů nárok...

4 4
možnosti
AL

Velmi dobrý článek!

2 3
možnosti
Foto

Tak mě napadá,co se vlastně stalo s komunisty v ostatních zemích Východního bloku...

2 0
možnosti
Foto

Pouze v Česku platilo, že co Čech, to komunista. V archívu členů KSČ se nalézá pět a půl milionů evidenčních lístků. A to tam ještě není uvedený Miloš Zeman.

3 0
možnosti
SB

Problém je v tom, že ty strany, kterým opravdu nikdo nemůže vyčítat zapojení estébáků a podobné škodlivosti, se omezují na krasořečnění jako "naše budoucnost je spojena s Evropskou unií" atd..

Lidé vidí kolem sebe narůstání problémů, ale nikdo z těchto stran ty problémy ani nepojmenuje. Lidé vidí, jak v Evropě roste největší problém současnosti a jak kvótami má být rozšířen k i nám, ale politikové těch z hlediska estébáctví čistých stran říkají "tradiční evropské hodnoty" a takovéto věci, kterými vůbec nereagují na onen zmíněný problém.

Růst Babiše (a já jeho volič nejsem, pouze konstatuji holý fakt) je reakcí lidí na to, že jiné strrany se zabývají prázdným krasořečněním a problémy současnosti ani nepojmenováváají.

16 4
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články