Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímalo by mě, zda autorka četla plné znění připravované revize projektu Dublinského protokolu anebo jen tiskový výcuc. V ní se totiž jasně hovoří, že migrant bez práva politického azylu, může být z EU po příslušném řízení daném Ženevskou konvencí, kterou jsme všichni v EU podepsali, vyhoštěn. Jedná se o dobu zhruba 9 měsíců. Angela Merkelová ve své zemi čelila velké kritice, když sdělila malé plynně mluvící smavé holčičce, že musí Německo opustit, protože nemá nárok zde pobývat a že Palestinci také nesmí do Německa a musí žít například v okupovaných pásmech či v exilu a nic se s tím nenadělá. Načež se holčička rozbulela, Merkelové ruply nervy a sdělila, že Německo neodmítne syrské uprchlíky. Článek mi připadne hodně manipulativní a až vyděračský. V připravované revizi se jasně píše, že do našich zemí bude relokován po dobu následujících 3 let minimální počet žadatelů o azyl a teprve, až s nimi nabudeme zkušenosti, možná se tato dávka zvýší. Srovnávat vše s Mnichovem je přitažené za vlasy. Navíc to ještě je předmětem jednání vlád. Pokud bychom neevropské migranty v rámci EU odmítli zcela, patrně bychom pouze přišli o určité evropské dotace, které autorka stejně neustále kritizuje, že pokřivují náš trh. A kdo jí vůbec dává tu jistotu, že by všichni uprchlíci, kteří by k nám byli relokováni, byli pořád na sociálních dávkách. Já zde znám jen ty, co pracují. Na dávkách z migrantů a to jak z Afriky, tak z Blízkého východu u nás není skoro nikdo. Naopak v Británii jsou na dávkách spíše, jak mi sdělila kamarádka, ti rodilí Britové, kteří nikdy pracovat nechtěli, vláda je neřešila a celkem dobře si z dávek dlouhá léta žili.

7 6
možnosti
TH

" Palestinci také nesmí do Německa a musí žít například v okupovaných pásmech"

Palestinci nežijí nikde v okupovaných pásmech. Z okupovaných pásem se nestřílejí balistické rakety na civilisty sousedního státu.

5 0
možnosti

Zmiňujete "lajdáckou ochranu hranic Itálie a Řecka". Tady bude asi zakopaný pes. Ještě v žádném příspěvku a to i včetně "moudré" EU jsem na toto téma nečetl, jak hranice na moři uzavřít. To není hraniční terén jaký známe u nás a kde řádí tak akorát Král Šumavy. Co mají pohraničníci dělat, když na moři potkají přetíženou bárku s uprchlíky? Potopit? Otočit zpět na moře? Vrátit do země odkud vypluli? Dodnes na tyto základní otázky nikdo neodpověděl. Hlavně, že všichni křičí "uzavřete hranice!"

4 14
možnosti
Foto

Vždyť jste si sám odpověděl... Ta poslední z Vašich možností je ta pravá...

4 0
možnosti
Foto

Někteří trotli jsi myslí že jsou nejchytřejší

1 0
možnosti
JC

Což tady názorně předvádíš.

0 0
možnosti
KT

myslím, že by ho měli zavřít. tedy Sobotku

11 0
možnosti
TH
Foto

Jen opisujete lži od Klause Juniora. Vysvětlení toho, o čem se jedná a jaké to bude mít důsledky jsou zde (pro ty, které to zajímá): https://www.irozhlas.cz/komentare/vaclav-klaus-evropska-unie-skolsky-vybor_1711300700_rez

7 13
možnosti
MS

Ale v tom komentáři se v zásadě nic nedementuje. Jen se mluví o tom, že prozatím o povinných kvótách europoslanci nerozhodli. Nikde ale není řečeno, že tak v budoucnu nerozhodnou.

5 0
možnosti
VF

Zajímavé je že Španělsko, které má kousek území na Africkém kontinentu oroblém s imigranty nemá. Prostě je vrací.

0 0
možnosti
Foto

Do Maroka. To je bezpečná země.

0 0
možnosti
ID

Vox populi, vox dei. Je mi zahadou proc slovo populismus zapacha. Tim, ze politikove delaji co lid vyzaduje se prece plni hlavni zasada demokracie. Myslim, zde je vic nez jasne, ze vetsina naroda si kvoty nepreje a je i ochotna - v zajmu svych deti a jejich kulturniho dedictvi - platit jakesi pokuty za neposlusnost.Takze pokud ty migranty Brusel nepriveze v doprovodu tanku, tak by mela byt debata uzavrena.

21 2
možnosti
RJ

Proč není pobyt v zemi EU u ekonomických migrantů podmíněn prací? Jakože není, to si děláte srandu, jakože to nikdo neumí organizovat? To si děláte srandu. EU se zmohla pouze na debatu o jednotné podpoře pro migranty? No to si děláte tuplem srandu ne?

9 0
možnosti
Foto

Pobyt ekonomických imigrantů JE a vždycky byl podmíněn prací. Jinak by nedostali povolení k pobytu. Žadatelům o azyl ale zákony v jednotlivých členských zemích EU pracovat ZAKAZUJÍ nejméně rok od podání žádosti. Samozřejmě je snaha, aby se to změnilo.

0 0
možnosti
MP

M77i73l60a 18P32r68a20v31d20a

1. 12. 2017 22:57

Odpověď zní: NE, nic nového nerozjíždět.

0 0
možnosti
AV

Když čtu tento příspěvek pí. Šichtářové, tak si tak říkám:"... nebylo nám líp, za tou železnou oponou a ostnatým drátem?" Opravdu máme zapotřebí nechat si tohle všechno líbit?

5 2
možnosti
ID

Lip nam nebylo, pane Vondraku, a prave proto to tady nechceme znovu zavadet. :)

6 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,47
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články