Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I77v38a97n 32V93e85s21e79l42ý

27. 10. 2017 12:26

Vůbec, ale vůbec ekonomii nerozumím a tím pádem nerozumím i té stálé honbě za hospodářským růstem. Zatím jsem se nikde nedozvěděl, ano moc jsem se nepídil, proč je to taková modla - vždyť přeci žádný strom neroste do nebe.

No k vašemu, cituji: "zaměstnavatelé prostě musí najímat na některé práce i takové asociální týpky, kteří by za normálních okolností neměli vůbec přijít do kontaktu s tak delikátní veličinou, jako je zákazník". Ono to nemusí být tím koho zaměstnavatel najme, záleží i na tom zaměstnavateli. Příklad týden starý - SMS avízo České pošty o balíku doručovaném druhý den odpoledne. Druhý den nic, třetí pracovní den nic a další den dopoledne ve schránce oznámení s nadpisem: Výzva k vyzvednutí zásilky u které nebyl výjimečně vykonán pokus o dodání do určeného v adrese z důvodu. Ten důvod uveden není. Takže to není jen v těch lidech co přijdou do styku se zákazníkem.

Jo, a ten balík byl na dobírku a pošta mě chtěla pro opětovné doručení "přikovat" doma na další celé odpoledne a já odmítám dělat za poštu práci kterou mi e-shop naúčtoval (jít pro balík na poštu) když pošta sama přiznává, že neudělala to k čemu se přijetím balíku do ruky zavázala. Takže balík vrátí odesílateli a já nebudu mít cibulky nových kytiček.

4 0
možnosti

Jen takovou poznámku, ani případná krize otázku dobrých řemeslníků nevyřeší.

Bohužel není kde brát a naopak bude ještě hůře.

Všichni chtějí sedět u PC a práce jim smrdí. Takže do řemesel se současně hrabou opravdu jen ti, kteří už nevědí kde by se upíchli a zkoušejí se uživit jak OSVČ.

Bohužel v řadě případů řemeslo neovládají /hlavně se to týká stavebnictví/ a podle toho to taky vypadá.:-(

14 0
možnosti
BG

Jak komu smrdí...

Dneska jsem svému kolegovi pomáhal pověsit velkou magnetickou nástěnku. :-)

1 0
možnosti
DB

růst za každou cenu a růst růstu je to samé ale růst růstu provokují manažeři, kteří musí nezbytně mít tento rok o 5% vyšší zisk než minulý rok, a tak do jde již minimálně 17 let...a to jsou přání neuskutečnitelná.........

to za prvé

no a za druhé, ano krize může mít očistný charakter.....ale spousta lidí na zařve..........jako tomu bylo v hospodářské krizi po krachu americké burzy v roce 1929, kdy jak jist víte, se jednalo o krizi způsobenou neskutečnou chamtivostí, a to především ředitele této burzy, který si pak šel sednout do vězení za burzovní podvody........

podobně tomu bylo i s krizí emerging markets roku 1999 až 2000 , kdy se jednalo také o podvod a to podvod s akciemi.........většina ekonomických krizí byla způsobená podvodem, nebo nesmyslným hospodařením........tedy tím, co ovlivňují manažeři..tedy lidí jako vy...........tak s tím přestaňte.........

2 6
možnosti
Foto

"Neschopnost vlády řídit naší ekonomiku se projevuje například v tom, že od té doby, co vlády získaly v ekonomice velké slovo, se na světě objevují periodicky se opakující hospodářské cykly, neboli fáze euforie a plýtvání následované fázemi krachů a nezaměstnanosti. Státy ovládají tisk peněz, centrálně ovlivňují úrokové sazby a svými dotacemi a regulacemi se snaží určit, co a jak se bude vyrábět; to vede k nahromadění špatných rozhodnutí, jež přeroste únosnou mez a vyústí v krizi. Vlády následně k léčbě krize používají stejné recepty, kterými onu krizi způsobily."

Základy rakouské ekonomie a liberalismu

https://www.mises.cz/zaklady-rakouske-ekonomie-a-liberalismu

9 0
možnosti
Foto

Tak vzhledem k tomu, že jednou ten pokles skutečně přijde, tak se jednou skutečně trefíte....

1 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články