Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problém je, že jednou z příčin přezaměstnanosti jsou nízké platy, takže pokud současná krize přezaměstnanosti povede ke zvýšení platů, tak to bude mít velice pozitivní efekt.

5 2
možnosti
MT

Sice souhlas, ale s napetim cekam co bylo v tech dvou balicich ?

2 0
možnosti
JR

To je trh....to neí jen o tom, že si zaměstnavatelé vybírají...konečně to vidíte z druhé strany

0 0
možnosti
Foto

Na to preci existuje popularni ceske reseni "Prace pro sest lidi? Dva to musi zvladnout". A posleze udiv, ze to nejde a nasledujici tradicni SSHP - stres, spech, hysterie a panika. Krecovita snaha nejak zrealizovat projekt, nejlepe stylem "cary mary f*ck". Sice to nefunguje, ale nevadi, priste to jiste fungovat bude a neni potreba nic menit. :-)

4 0
možnosti
Foto

Obávám se, že upracování k smrti Vám zatím moc nehrozí. Ale až se Vám podaří nějakou krizi přivolat (nějakou bezva ekonomickou prognózou), tak to teprve uvidíte ten šrumec.;-(

0 0
možnosti
MC

Minulý rok jsne měli zisk 17%, tento rok 22%.....atd. Kde až ta ekonomika států skončí? Můj názor je že v pořádné žumpě. Třicátá léta dvacáteho století byla procházka růžovým sadem, proti tomu co nastane do pěti max. deseti let. A to ze čtyř důvodů. 1. papír snese vše co na něj napíšete 2. nenažranost několika bohatých rodin ve světě 3. tiskne se tolik bezcenných peněz, které mají hodnotu už jen toho papíru 4. nenažrané banky. Potom bude docela zajímavé jak se ekonomé hodiny a hodiny hádají kdo za to může. Nedojde jim že bohatá léta máme za sebou, těď musíme už jen šetřit abysme přežili aspoň na jakžtakž dobré úrovni. Neexistuje jen růst, existují i pády. Čím jste víš tím horší je pád.

6 0
možnosti
IH

I98r16e88n71a 59H40r77u58b72á

27. 10. 2017 16:43

Chvíli jsem přemýšlela, jak může žena, matka 4 dětí, vzývat obrovskou krizi, největší jakou kdy tato zeměkoule zažila a těšit se na její příchod. Jak může žena chtít zničené rodiny, exekuce a v nejhorším případě i válku o zdroje. Šichtařové asi nic jiného nezbývá. Hodně let tady mele, jak je vše špatně, že ona říkala, nikdo ji neposlouchá a krize už buší na dveře. Naposledy tuším se zvolením Trumpa - prý začíná jízda z kopce. Dle jejich prognóz už měla být několik let strašná krize, hyperinflace a zhroucená ekonomika. Měli splasknout realitní, akciové, dluhopisové... bubliny. Napsala o tom se svým manželem i knihu. Pak trochu zmírnila a koncem minulého roku či v průběhu tohoto nejpozději v létě měla podle ní přijít běžná cyklická recese. Místo toho je ekonomika v nejlepší kondici od poslední krize. No, být klientem Next finance, přestanu jí věřit a jdu jinam. Ano, růst skončí, nějaké další krize se vynoří...ale na to nemusím být analytik, stačí být trochu obecně vzdělán. Šichtařová se ekonomií živí, neměla by tedy z huby vypouštět blbosti. Zda, kdy a jaká velká krize přijde, neví nikdo a nikdo neví, z jakého důvodu. Paní Šichtařová prostě jen mele a doufá, že jí to co nejrychleji vyjde.... aby pak v TV vyřvávala "já to říkala, já to říkala", jak už jsem ji jednou viděla v debatě o Řecku. Jestli bude ekonomika ještě chvíli růst, může se svými proroctvími vystupovat akorát tak v kabaretu. Proto blahořečení krize - jak je vlastně nízká nezaměstnanost strašná a jak by krize všem šíleně prospěla. Promiňte, ale je prostě blbá. Copak si neuvědomuje, že až přijde opravdu hrozná krize, tak si třeba žádného kurýra s balíčkem neobjedná - protože bude bez peněz i ona? Podle poslední zveřejněné uzávěrky z roku 2012 - Next finance tržby přes 4 mil, zisk přes 300 tisíc... žádná hitparáda teda, na to, co ze sebe dělá. Další roky nezveřejnili - proč asi? Trvalé bydliště má v paneláku na Chodově. Malé firmy jako Next finance krize smete stejně, jako běžné zaměstnance....

8 7
možnosti
IH

I14g84o29r 23H93e91ř34m21a32n

28. 10. 2017 13:10

Podle majitelů opravdu společnost Next finance s.r.i., IČ: 27170586 patří Ing. Šichtářové a Ing. Pikorovi . Je tedy nepochopitelné , že paní inženýrka se považuje za ekonomku, udílí fundované rady ze všech oblastí života a není SCHOPNA splnit jednoduchou podmínku povinného uveřejňování účetní uzávěrky v OR. Dovoluji si tedy paní inženýrku požádat aby tak učinila, v opačném případě podám v tomto smyslu v nejbližších dnech oznámení na MS Praha.

0 0
možnosti
Foto

M59a52r85t17i48n 71Š12i32k

27. 10. 2017 16:40

Jasně, katastrofické vize nevycházejí, Řecko stále nekrachlo, tak to zkusíme s nesmyslným růstem "za každou cenu." Jenomže to už roky říká Sedláček... Tak co teď?

4 2
možnosti
Foto

Česká pošta už nedoručuje vůbec. Ačkoli jsem byla doma, nalezla jsem v poštovní schránce výzvu k vyzvednutí zásilky. Poštovní doručovatelku jsem zastihla ve vedlejším domě a chtěla na základě předložené výzvy k vyzvednutí zásilky doporučený dopis (ne těžký balík) převzít. Doručovatelka sdělila, že zásilky u sebe fyzicky nemá, protože prý má pošta málo personálu, tak zásilky vůbec nedoručují.

Nepřipadá vám absurdní, že na výzvě k vyzvednutí zásilky se doslova píše:“...přes veškerou snahu o doručení zásilky jsme vás nezastihli, proto jsme zásilku bezpečně uložili na poště“?

Klient České pošty tím, že využívá její služby, si objednává za standardní částku standardní servis. Odesilatel zaplatí za službu, v níž je zahrnut i pokus o doručení doporučené zásilky do domu. Česká pošta si nechává poplatek za službu uhradit odesílatelem, ale sjednanou službu neplní.

22 2
možnosti
MT

Ja teda nevim, ale tam kde bydlim posta funguje perfektne. Dostavam hodne postu a to i ze zahranici, hodne objednavam male veci z AliExpress, neco chodi na doporucene podpis a neco jen do schranky. Jsem stale doma a vim ze se jeste nestalo aby mi do schranky jen hodili listek a nedorucili postu.

1 0
možnosti
MS

To ohrané klišé o mužské "rýmičce" mne už natolik otravuje, že už jsem dál nečetl. :-/

2 2
možnosti
JS

Což to, ale nechápu co si stěuje, když si takový život sama vybrala..

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články