Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P39e92t71r 20K82a15d46l50e29c

28. 10. 2017 10:55

K pocitu maximální objektivnosti sluší se dodat, že stav doručovatelky může spíš než s její domnělou asociálností souviset s podmínkami, v jakých pracuje, a ze kterých může být frustrovaná i víc, než vy z manželovy rýmičky a hvězdičky v gauči.

Jinak s myšlenkou přehřáté ekonomiky a růstu "za každou cenu" nelze nesouhlasit.

11 0
možnosti
DS

Paní Šichtařová, pokaždé, když vidím nějaký Váš titul, vybaví se mi hláška z filmu Vesničko má středisková: "Pane doktore, Vy jste se zase kochal".

Jenže u Vás nejde o kochání ale o to, že na základě nějaké své subjektivní, mnohdy ojedinělé zkušenosti, kterou jste si nějak emocionálně zpracovala, vykonstruujete dedukci, kterou s ohledem na své znalosti a dovednosti podáte s dostatečnou absolutisticko demagogickou dikcí, přičemž neopomenete všechny hodit do jednoho, ve fekáliích řádně vymáčeného, pytle.

A jsem si vždy myslela, že správný ekonom má být schopen nadhledu.

5 4
možnosti
JP

Paní Šichtařová, a zeptala jste se té "nepříjemné" slečny, co všechno musí ten den doručit? Že na to má 8 hodin, za které je placená, ale protože hodně lidí doma nezastihne, doručuje i víc než 12 hodin, ale zaplacených má jen 8? K tomu věčná buzerace šéfů, nabručení zákazníci, někdy se dostane do dopravní zácpy - třeba taky měla "den blbec", ten nemáte jenom vy.

9 3
možnosti
DB

paní ŠICHTAŘOVÁ produkuje jen články plné emocí ale s nesmírně malou až nulovou dávkou skutečné logiky ekonoma...........

Zásadou ekonoma je vidět jakýkoliv úzký ekonomický problém v celém systému jak národní tak i mezinárodní ekonomiky, tedy holisticky, celkově, případně i s dopadem na politiku a mezinárodní vztahy a musí to vidět i do budoucna.......

tohle paní Šichtařová neumí.......

0 3
možnosti
RP

Pěkná pohádka, co tady paní Šichtařová vyplodila.

Ti personalisté a manažeři by už konečně mohli přestat bojkotovat a ignorovat nezaměstnané zájemce o práci vyššího věku 50+, kterých je evidovaných na ÚP hafo.

Ti "přepracovaní" personalisté a manažeři ať jdou do háje, když na zaslaný životopis zájemce o práci ani neodpoví jen proto, že ten zájemce je vyššího věku .A když se jim člověk ozve přímo, tak se k němu chovají jen jako k jakémusi otravnému hmyzu, kterého je třeba se co nejrychleji za použití všemožných a nesmyslných výmluv zbavit. Šichtařováíá nešichtařová.;-D

zbytečně nezaměstnaný projektant, technolog a ntechnik 50+ evidovaný na ÚP v MS kraji.

5 2
možnosti
JP

Možná je to taky tím, že zaměstnanci nejsou vychováváni profesně. Asi by pak stíhali práci s úsměvem. :-)

0 0
možnosti
IZ

Možná je to taky tím, že zaměstnanci jsou prostě lidi.

0 0
možnosti
MV

Ekonomové by měli přemýšlet, jak hospodářským krizím předcházet a ne je přivolávat. Proč by ekonomika nemohla fungovat při plné zaměstnanosti - je lepší, když lidé, kteří chtějí pracovat nebo jednoduše potřebují zajistit sebe a rodinu, mají možnost něco tvořit, než aby byli nezaměstnaní.

0 0
možnosti
ML

Tohle svého času dělal jistý Nouriel Roubini - asi dvacet let tvrdil že příští rok přijde ekonomická krize, a pak když v roce 2008 konečně přišla tak byl velice šťastný.

1 0
možnosti

Zase hezká fotka.

Pracovníků je plno, stačí se podívat. Pokud budou platy ve státních podnicích, či v nabobtnalé státní a veřejné správě často vyšší, než v soukromé sféře, tak musí chybět v produktivní sféře a to nehledě na soukromé firmy přisáté na státní a veřejnou správu.

Naprostá většina středoškoláků i vysokoškoláků se cpe do státní a veřejné sféry. Chce to změnit zákony a snížit státní a veřejnou správu nejméně o 30 % a pracovníků bude zase dost.

Zní to optimisticky, ale potřebuje to schopného a silného premiéra. Uvidíme, co jsme si zvolili.

Karma.;-)

4 0
možnosti
PS

P51e56t77r 14S65k89á79c80e50l

27. 10. 2017 23:07

U údaje 30 % se mi vybavila událost v Rusku v roce 1986. Gorbačov nařídil snížit státní aparát o 5 % a výsledkem bylo, že se zvýšil o 0,5 %! Takže pokud zde nemáme osvíceného diktátora, ani silný premiér nic takového nezvládne.

30 %...?

1 0
možnosti
PB

P40e44t23r 52B68r89o58ž

27. 10. 2017 20:41

Mám naprosto stejnou zkušenost. Podniky musejí brát kohokoli, bez ohledu na to, jaký je to... jak to jen slušně říci, že.

4 0
možnosti
JR

šichtařová furt mele o robotech..tak ať jí doručují zásilky;-D

0 2
možnosti
JR

místo krize robotizace, no né ?;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články