Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Je jen otázkou, kdy tupé vlády a ještě tupější koalice pochopí, že "superhrubá" se musí stát "hrubou" (pojistné bude placeno pouze zaměstnancem, výsledná čistá zůstane zachována). Hned budou naše mzdy o 34 % vyšší (a podle mého názoru bude toto číslo pro porovnání platů reálnější).

1 1
možnosti
PK

Všude na Západě platí část odvodů zaměstnavatel, takže zas by srovnání kulhalo. Pokud si pamatuji, nemám čas to hledat, zas tak málo to v Německu není.

1 0
možnosti
SB

Karma, paní autorko.

A příměr z mého života:

Tak dlouho holiči zdražovali své služby, až jsem si za 284 Kč koupil jednoduchý stroj na holení vlasů, který je nastaven na 12 mm, já si jím deset minut objíždím hlavu a potom si jen žiletkou na holení upravím okraje vlasové plochy (skráně vedle uší a konec vlasového porostu na horní části krku). Výsledek je téměř k nepoznání od skutečné návštěvy skutečného holiče. Televizní hlasatel by si to dovolit nemohl, protože na toho je upřena větší pozornost, ale pro potřeby řadového člověka, který není středem pozornosti, to je naprosto postačující.

Kdyby holiči zůstali u přijatelných cen, tak bych se k tomu nikdy neodhodlal, protože to je taková lidská přirozenost, že co člověk dělá už desítky let, v tom má tendenci pokračovat až do smrti. Já jsem desítky let už od dětství chodil do holičství, a proto bych v tom setrvačností pokračoval a vůbec bych si tu otázku nepoložil.

Strojek mě stál 284 Kč, mám ho již čtyři roky a ušetřil jsem několik tisíc korun.

Já vím, že se holičům asi vyplatí zvyšovat ceny svých služeb, protože na jednoho člověka, který udělá to, co jsem udělal já, připadne deset, kteří sice nadávají na předražení, avšak zaplatí. Takže zisky od jiných jsou vyšší než ztráta jednoho zákazníka, avšak jako určitý příměr (zdražuješ služby, nestačí ti X korun, tak ne že ti dám Y korun, nýbrž nedám ti nic a obejdu se bez tebe) to snad posloužit může.

19 3
možnosti
PK

Mne stříhá manželka, zatím zadarmo, i když obecně manželství je velmi drahý špás :-)

21 0
možnosti
Foto

Francouzi nikomu nebrání vstupu do země, jen nastavii nějaké pravidla a chtějí aby je ti kdo k nim přijedou dodržovali. Řidič z UH respektive jeho firma porušili pravidla tak dostali pokutu. Kde s najednou ztrailo to, že příchozí musí dodržovat zákony země kam přijeli?

5 29
možnosti
PD

takže až si třeba my nastavíme pravidla, že Francouzké firmy na našem území musí vyplácet Fr. mzdy, budete to považovat za normální?

14 1
možnosti

Ono to s těmi samořiditelnými vozy nebude tak horké. Už jenom to, že u nás dálniční síť není dohotovená a jak to tak vypadá tak ještě dlouho nebude a konvoj kamionů

na silnici první třídy si opravdu představit nedovedu.;-) A než se u nás příjme patřičná legislativa, tak to už budete paní Šichtářová v důchodu.

1 1
možnosti

Abyste se nedivil, jak rychle lze opravdu cokoliv ZÁKONEM nařídit.

1 0
možnosti
PN

Tak toto není jenom 4 revoluce, to je zde už hodně víc než 100 let. Začalo to rozbíjením strojů, které berou lidem práci. Jeden operátor v bagru udělá práci za 100 kopáčů s krumpáči a lopatami. Kdysi ve středověku bylo 80% lidí zaměstnáno v zemědělství, dnes asi 2%. Tak proč nemáme šílenou nezaměstnanost, kterou shodně před sto pety předpovídali prognostici? No proto, že politici generují (většinou naprosto zbytečná) pracovní místa. Víte o kolik se zvýšil za posledních pár let počet úředníků? A každý z nich si vymyslí lejstro aby zdůvodnil svou existenci a ještě navíc tím lejstrem zatěžuje toho, co ještě pracuje v nějakém užitečném oboru. Také za posledních deset let se zdvojnásobil počet právníků - tomu odpovídá absurdní chaos v zákonech (ktzeré připravují právě úředníci a právníci) a tento chaos opět vyvolává potřebu dalších úředníků a právníků. No a stěmi, co nezapadnou do výše uvedených dvou kategorií mohou být třeba holiči nebo pekaři PIZZY. To bylo spojeno se zvolením Trumpa - ten právě poukázal na stav, kdy kdysi američané v "Rusty beltu" dělali auta a každý z nich vydělal dost, aby si mohl dovolit dům, dvě auta, manželku v domácnosti a děti na Harvardu. Dnes se chytne jako pekař PIZZY a může zůstat u rodičů neb plat stačí sotva na jídlo.

Takže Čtvrtá revoluce nepřinese nezaměstnanost, ale pouze zvýšení počtu úředníků, právníků a špatně placených pozic ve službách.

19 0
možnosti
PK

Nejen státních úředníků v období neslýchaného rozmachu výpočetní techniky.

A nejen právníků, kde to stále srovnáváme s bývalým režimem. Ale i tisíce ekonomů, novinářů apod. kteří na první pohled nejsou financováni z eráru. A to máme málo psychologů, psychiatrů ...

6 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,47
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články