Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Za východní nízké mzdy z podstatné části mohou západní firmy, které se sem přestěhovali právě proto, aby mohli platit zlomek toho, co na západě. To západním státům nějak nedochází. A druhá věc, mít životní úroveň na dluh jako Francie, by dokázal každý ňouma.

17 0
možnosti
VV

To je pravda, až na jednu "drobnost" - ony firmy se přestěhovaly.

0 0
možnosti
MT

Nejvyssi cas, aby se ta Zapadni Evropa i s tou Evropskou júnyjý do zeme propadla.

4 2
možnosti
KJ

Paní Šichtářová se ale chová trošku jako pan Macron, snaží se podbízivě zalíbit.To co chtěli aplikovat ve Francii na řidiče je samozřejmě blbost, o tom žádná.Ale dělat z toho, jak jsou Češi obětní beránek, jak za všechno může EU a Šichářová nás mimo EU zachrání, je velmi ubohá představa.Mrzí mne, že paní Šichtářová poslední dobou dost často okamurovatí.Autonomní vozy asi i budou, ale je to zhovadilost.Na páteřní dopravu má fungovat a v budoucnu bude fungovat železniční doprava, na následný regionální rozvoz nákladní.Že to tak nefunguje je díky tomu, že vedení drah je velmi velmi neschopné, bohužel nejen u nás.Poměr platů pokulhává.Jediné z EU si na vysoké platy vydělá Něměcko, protože má dostatek vlastních, velmi kvalitních podnikatelů, kteří nejlepší technologii nechávají v Německu a je to tak dobře.Až budeme sami také tak kvalitně podnikat, budeme se mít stejně dobře.Proč by měl ale třeba německý podnikatel platit nám stejné platy jako v Německu?Není k tomu jakýkoli důvod, krom komunistické ideologie.

6 18
možnosti
KS

Neokamuratí poslední dobou, ale minimálně rok.

2 1
možnosti
DB

nízké mzdy kdekoli jsou podbízení..a dělá to i Čína a Indie.........protože nízké mzdy znamenají pro dotyčné nižší materiální zabezpečení...a nižší životní standard....

Jinak je to celkem nesmysl..nikdo těm Francouzům nebrání aby šli dělat do Čech za tyto nízké ceny.....ale asi se jim nějak nechce...a asi to bude mít důvod nižšího životního standardu u nás..........a komu by se chtělo do horšího, že???...ani utečencům se nechce...natož Francouzům...........

takže jen poukázal na skutečnosti.........a jsou pravdivé...

2 4
možnosti
KT

nízké mzdy jsou vydíráním zaměstnanců korporacemi. nic víc a nic míň

1 0
možnosti
JV

Už vidím ty davy nezaměstnaných Francouzů, jak se hrnou makat jako šroubi za českou minimálku. A poslouchat přitom kecy bolševika Vladimíra Dlouhého o odborovém vydírání. Ale jinak - zásilky jde posílat také po železnici, kamiony jsou jen jiným řešením. Na Macrona by platilo jedině vyvlastnění českých vodovodů, kteří vlastní Francouzi a vysávají nás jako pijavice.

18 0
možnosti
DB

na to , aby české vodovody změnily majitele z Čecha na Francouze , se musel někde najít nějaký Čech, který to prodal...............bez prodeje, by české vodovody neměli francouzského majitele..vždy hledej chybu u sebe doma........a oni nás nevyvlastnili..my jsme se vyvlastnili sami a dobrovolně.. nejspíš za nějaký bakšiš.............tedy opět chybu hledej doma.............

7 0
možnosti
PB

P56e57t75r 37B27u46r53i62a55n

15. 9. 2017 13:17

Ta pokuta je bomba ;-D karma.

4 0
možnosti
OP

Kalkulace, že autonomní kamiony se vyvíjejí kvůli francouzským nárokům na platy řidičů, je teda úsměvná hodně. Proč nám Macron nepošle své nezaměstnané do našich fabrik, kde je naši podnikatelé rádi přivítají?

1 4
možnosti
PK

Když dáte dohromady tak "nesourodé" země tak samozřejmě vznikají potíže. Jde o to aby to byly "potíže růstu" ne "růst potíží" (vzpomínka na skvělý film Obžalovaný).

Ale vážně - jestliže vytvoříme cca 80% HDP na obyv, Německa a ten prý je ještě podhodnocen - ocenění "polotovarů" v zahr.firmách, nadhodnocené vstupy - knowhow, IT - tak by stav u nás měl být obdobný, neříkám že stejný. Takže výrazně vyšší mzdy ale též vyšší ceny služeb. To by ale Němci na nás tolik nerejžovali. Ekonom Kohout není žádný Švihlík, ale kloní se k názoru že žádný Schwarz ale "připojení" východních zemí rozhýbalo stagnující německou ekonomiku v 90.letech.

10 0
možnosti
PK

opravuji - Hartz

1 0
možnosti
PM

P87e10t73r 55M57u76n32z13a74r

15. 9. 2017 10:07

To je jednoduché, sociální pojištění a daně bude majitel platit i za každé autonomní vozidlo. Nebojte socan si poradí.

5 0
možnosti
Foto

To je možné, ale není to to samé, jako plný plat, a hlavně, ti nezaměstnaní zůstanou dál nezaměstnaní.

5 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články