Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes v podstatě souhlas, jen bych tak nehanil ty dotace.

To, že jsou občas na nesmysly je jen náš problém a naše chyba-ne chyba EU a pořád jich dostaneme mnohem více než dáme do EU, takže i když nejsou dokonale hospodárné tak na nich pořád vyděláváme a bez nich by nebyl ani růst ekonomiky-v tom je totiž započteno i to co financují ty dotace.

3 8
možnosti
PS

To zní logicky.Z toho vyvozuji,že Panu Polickému asi někdo ukradl přihlašovací údaje :-)

6 1
možnosti
AV

Já se jen bojím, že až skončí intervence přijde skoková nezaměstnanost. V okolí mám mnoho lidí, kteří mají několik brigád a hlavní zaměstnání , jídlo je sice levné, avšak to je relativní pojem, protože kvalita se drahá , ale vše ostatní je dražší a těch poplatků .Do toho ještě zdraží vodu, energie, stát dá velké pokuty všem, kteří se pohybují na silnici , korupce je obrovská .

Jde v tomto státě něco normálně ?

11 1
možnosti
TR

Možná byste se mohla s autorkou sejít a společně určit definitivní termín zhroucení celého prohnilého systému spojeného s nevyhnutelným příchodem hladomoru a nových epidemií cholery.

1 0
možnosti
JL

;-)Nevím proč, ale silně mi to celé připomíná MEFO směnky vydávané Hitlerem, či hospodaření komunistů, kdy se žilo z podstaty, dluhy byly přelity do podniků. A Babiš dnes hospodaří stejně. Stejně jako Hitler, nebo komunisté zpočátku "vytváří" pomocí dluhů hospodářský boom, nebo spíš se veze na na jeho vlně a k tomu seká dluhy. Všechno utratí, prošustruje a až přijdou horší časy nebude kam sáhnout, protože zbudou jenom dluhy. Ale není se čemu divit, socialisté s tichou podporou komunistů vládnou, estébáci řídí finance, neziskovky masírují obyvatelstvo a ombudsmanovi by spíš slušel název badman.

25 1
možnosti
JR

J83a46n 84R59á76ž

4. 11. 2016 15:26

Podstatou hospodářské politiky eurosocialistů je hospodaření na dluh. Známe to z vlastní zkušenosti, neb tak dlouho fungovalo RVHP.

Ekonomiky všech států v EU, mimo Německa, fungují dnes jen zásluhou půjček. Když vyschnou zdroje půjček, ekonomiky se zhroutí. Viděli jsem to na Řecku a v blízké budoucnosti se to dá očekávat u dalších států. Jakmile za jejich půjčky nebude ručit v podstatě Německo, viz jak zachraňovalo Řecko, zastaví se zájem investorů kupovat jejich dluhopisy a veškerá ekonomika členských států se zpomalí, u některých i zhroutí. Nebude to rychlé, jak předpovídá pí.Šichtářová, neb revoluce si nikdo nepřeje a nejsou také v ničím zájmu, ale že se budou omezovat sociální dotace, přesněji: Dojde k postupnému omezování sociální korupce občanů, můžeme očekávat s vysokou pravděpodobností.

2 0
možnosti
MV

A to bych ještě přidal další argument, Babišem uměle omezované investice. Například na silnicích je to nejlépe vidět. Nárůst automobilů je jasný, nárůst kapacity silnic žalostný. jejich kapacita je ve špičce za hranicí propustnosti a pak stačí jedna nehoda, nebo svátek v Německu a kolabuje půlka Česka. Jeďte se podívat do Maďarska nebo do Srbska, jaké postavili za posledních 5 let dálnice včetně naddimenzovaných obchvatů hlavního města... A co jiná odvětví?...

Co je platné, že mám doma plnou kasičku peněz, když mi do baráku teče a padá mi celej na hlavu. Ale v Babišovo grafech pro prosťáčky to bude vypadat před volbama famózně! :-P

21 1
možnosti
MV

Hmm. A co když se jen ty investice využívají efektivněji, takže jich není tolik zapotřebí v absolutní hodnotě? Tím neříkám že to tak je, ale asi už si nepamatujete dobu, kdy v každém městě vyhrávali stavební zakázky rodinní příslušníci zastupitelů z ODS?

3 3
možnosti
Foto

Chcete říci, že Kalousek hospodařil lépe?

3 6
možnosti
JK

S přihlédnutím k vývoji ekonomiky v tom období ? Pak rozhodně ano.

13 2
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,62
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články