Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P16e10t85r 80P19o42l51á27k

15. 4. 2016 14:16

Vzhedem k tomu, ze EU politici nejsou schopni jakekoli reformy a smysluplneho reseni( Recko a imigrace budiz krystalickymi priklady ) a pevne setrvavaji na svych dogmatickych pozicich( dost mi mimochodem pripominaji blekotajiciho bolsevika v poslednim tazeni, jak jsme ho znali my na konci 80. let ), tak davam EU rok. Maximalne dva! :-PR^EU

18 0
možnosti
ZB

Atributy článku by platily pouze v případě, kdyby peníze byly kryty zlatem a nebo něčím jiným. V současné době peníze jsou jen takové papírky a centrální banky je mohou tisknout do aleluja. Takže dnes jedna jednotka nějaké měny má hodnotu například jednoho bochníku chleba, ale zítra to může být jen krajíček toho stejného pecenu. Peníze v moderní době jen pomáhají aktivně udržet bezpečnost, tedy lidé dostávají plat a za ten si kupují něco. Ten plat si zaslouží nějakou prací, v mnoha případech úplně zbytečnou prací. Lidé ale chodí do práce a nezlobí, udržují pořádek, a to je důvod proč ještě peníze fungují. Takže v tomto kontextu tvrdit, že Řecko je už v krizi je bezpředmětné. Podobně Itálie, Španělsko, Irsko, Francie a některé další země.

2 0
možnosti
Foto

Paní Šichtařová tu opět pěje chválu na liberály. Inu nic proti. Zní to hezky - svoboda a zodpovědnost. Problém je, že někteří lidé mají zajímavé představy o tom, co to zodpovědnost je. Občas mám pocit, že to slavné libertariánství je jen převlečený egoismus.

6 16
možnosti
II

Vy jste se rozhodla nahradit stylem psaní pana Olšera? :-)

1 29
možnosti
JS

Není vám spatně, nebolí vás něco? Rv:-)

6 0
možnosti
Foto

P20e79t38r 17O41m15e57l81k44a

15. 4. 2016 11:20

Vážená dámo, mohu Vás ubezpečit, že většině rockerů je ukradené, kdo tu písničku složil a nic se jim nezhroutí, protože vyznávají zcela jiné hodnoty než Vy.:-)

3 3
možnosti

Nemáte na mysli spíš máničky, kterým jde jen o to, mlátit hlavou do rytmu při co největším rámusu? Jinak gramotnýho rockera vždy zajímalo, co kdo složil

6 0
možnosti
DV

D25a48v34i17d 84V74l80k

15. 4. 2016 11:04

Ono negativní zprávy v Česku mají vždycky největší ohlas. My jsme mistři světa v drásání a trápení sami sebe. Svět už se řítil tolikrát do záhuby a přitom je na planetě rok od roku víc lidí. Ale to se dá prezentovat taky jako špatná zpráva. Takže já na to kašlu, budu prostě normálně žít dál. Dřív lidi prožili války, hladomory, morové epidemie a dneska sedíme ve Volkswagenu pouštíme si klimatizaci a strašíme se apokalypsou. Kašlu na to. Svět je krásný :-):-):-)

26 4
možnosti
JS

Plný souhlas. Čím jsou lidé bohatší, tím jsou víc nespokojení a média to živí. Hezký den.

4 1
možnosti
Foto

Vždyť Vy jste tímto neřekla vůbec nic nového. Píšete stále dokola to samé a hlavně jste na všechno upozorňovala už před léty.

10 3
možnosti
Foto

Někdo považuje za módní a moderní mluvit a psát jen o negativech až tragédiích. Nemyslím, že to je správné, protože pak hrozí vlna trudomyslnosti a to je horší než vlna migrační.

Dnes je to trochu ze starého železa, trochu omylů a navrch posypáno nečekanou EU schizofrenií. A jako třešnička na dortu výtrisk nezřízeného optimismu o ekonomické síle ČR.

Jednu dobu se to snad dalo brát jako beletrie, dnes už ani to.

5 18
možnosti
DZ

Pane Machačeku, jednu dobu se dalo vaše huhlání pod blogy paní Šichtářové, brát jako zábava, ale už je to trošku nudné. Ano, já bych též raději četl, jak se nám daří a jak je EU vzorem ....atd., ale asi oba tušíme, že je to nesmysl. Vzpomínám si, jak mě média v roce 2004 krmily informacemi o tom, jak je EU skvělá a jak budeme mozkovna světa, atd. atd. Paní Šichtářová píše o tom, co ji zajímá a vás nikdo nenutí to stále dokola číst a stále dokola brblat. Vy svůj čas dobrovolně tomuto blogu věnujete, takže mi přijde zvláštní, že se stále dokola podivujete. Nevím co jste tu čekal. Pouze vím, že u přístího blogu paní Šichtářové se opět potkáme a opět budete brblat. Byl bych rád, kdybyste nám ukázal, jak se o EU pozitivně píše. Ne takové ty sluníčkové průhledné pindy o tom, že se proregulujeme k nirváně, ale něco pozitivního, čemu se dá třeba trochu věřit. Rád si to přečtu. Děkuji.

31 1
možnosti
Foto

Co k tomu říci. Teď už semelete opravdu všechno. A já pořád čekám, že nám vysvětlíte, že ti nevědomí politici, kteří jsou podle vás asi za vše viní, jen použili finanční nástroje, které vymysleli vykutálení „ekonomové“. Ty vysoce vzdělaní odborníci vytvořili produkty, s pomocí kterých se dají vydělávat miliardy na úkor již 99 procent obyvatelů světa. A to je to proč čelíme „zkáze“. No, něco v tom smyslu. A pak by také bylo dobré naznačit, zda je možno tomu nějak zabránit. Podle Vás ale asi ne, vše se zhroutí, je to jen otázka času. Jen bych rád věděl, zda to také vykládáte svým klientům a nabádáte je k sebevraždě. Jeden už opravdu neví o co vám vlastně jde. Asi opravdu jen o to, pomocí šíření strachu zvyšovat počet čtenářů a karmu. Etické to sice moc není, ale to stejně od „ekonomů“ již neočekávám.

8 14
možnosti
MJ

Zrovna jsem si říkal...."aha, kdoví jestli to říká také svým klientům." Fotka je vždy jiná a stále odvážnější. Je to sběračka karmy:-/

5 3
možnosti
MS

Již se s tím po několikáté opakuji, ale je to čím dál tím aktuálnější, tak to zde znovu vlepím. Jde o výrok čestného předsedy CSU a bývalého dlouholetého bavorského premiéra Edmunda Stoibera, který by se měl vysázet zlatým písmem:

"Když některé země prohlašují, že nechtějí "pestrou společnost", tak je třeba to akceptovat. Varuji také každého, kdo si myslí, že může většinovým rozhodováním v Bruselu zasahovat do suverénního rozhodování států. Tak se ruinuje evropská idea." R^R^

51 0
možnosti
ZH

Jak jsem ho moc rád neměl, tak co je v Bruselu, nějak mu víc rozumím a fandím mu. :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články