Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V25í63t 97Š65e79s74t28á44k

30. 8. 2013 11:27

Vím, že na tom nestojí článek, ale je populárním omylem, že Bitcoin je anonymní. Bitcoin je pseudonymní - neexistuje přímo nějaká standardní cesta, jak spojit konkrétní účet s konkrétní fyzickou osobou. Ale ke každému účtu jsou veřejně vidět transakce s jinými účty.

Anonymity je možné různými způsoby v celkem slušné míře dosáhnout - například používáním velkého množství různých účtů, takže se budou hůře spojovat dohromady informace. Existují pak další možnosti, jako různé mixing services (musíte jim ale věřit) nebo se teď nově rodí Zerocoin, který by umožnil BitCoiny anonymizovat.

1 0
možnosti
FL

Bitcoin nechápu :) Připadá mi, že by se na to dalo dívat jako na akcie nějakého podniku s tím rozdílem že tu není ten podnik. Lidi se obchodně ujednotí že to má nějakou hodnotu a jakou a ta hodnota stojí na víře že nebude důvod tu hodnotu příliš měnit, bude o bitcoiny neměnný zájem. Abych to nazval měnou, chybí mi tu možnost s tím platit v sámošce, třeba debetní kartou k účtu vedenou v bitcoinech.

0 0
možnosti
JM

Platby debetní kartou přijdou, až se bitcoiny ještě o něco více rozšíří. Lze si docela dobře představit obchodní model bitcoin banky, pokud bude trh dostatečně veliký.

0 0
možnosti
PK

Realita ovšem je taková že nějaký závazek v bitcoinech prostě nepůjde splatit pokud nebudete mít ty bitcoiny jako takové v ruce.

Sám si je nikdo nevytvoří a nikdo je nebailoutuje...

Upřímně jeho hlavní výhoda je jinde... a to že není regulován státy a centrálními bankami. To že mají státy a tyto banky defacto monopol na platidlo a nutí lidi používat vlastní oběživo zákonem, (i když náhodou člověk udělá směnný obchod je povinnen to vykázat v měně a daně odvést v penězích místo toho aby třeba odvedl 10 procent zboží).

Co je skutečně nechutnost systému je že stát nutí lidi používat jím vynucovanou měnu ikdyž by se bez toho třeba v danou chvíli obešli.

2 0
možnosti
Foto

A co je Bartrovej obchod?

0 0
možnosti
OP

Sice mimo téma, ale: naši kočku v letních vedrech sprchujeme vlažnou vodou,pak ji "vyhodíme" do stínu na terasu, kde se několik hodin suší a olizuje a tváří se spokojeně. Jen pak vypadá děsně hubeně.;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 42,80
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články