Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Zasloužená karma.

Osobně bych našim hoplofobním občanům doporučil konzultaci s psychiatrem. Je to fobie jako každá jiná a při správném přístupu se dá léčit. Naši zbraní se obávající spoluobčané nemusí tento strach prožívat sami. A při správné léčbě pak můžou žít plnohodnotný život, aniž by svým strachem obtěžovali okolí. Agorafobici taky nikomu nezakazují chodit ven.

4 2
možnosti
MS

Očekával jsem, že teď do textu dáte nějakou fotku s baretem a puškou, když jste se krásně rozepsala o zbraních. Škoda.

Pro vás je normální, že si někdo pořídí s čerstvým ZP pět zbraní a víc. Pro mě je to normální v normální době. V době ČR na oficiálním seznamu nepřátel Ruska, varování BIS o radikalizaci společnosti je pro mě takový nákup do očí bijící a více, než podezřelý.

3 4
možnosti
MB

Zkuste kontaktovat svého psychiatra, aby vám s vaším strachem pomohl. Zbytečně se trápíte.

5 4
možnosti
TB

Propisky píšou chyby. Vlaky bourají na přejezdech. Domy padají lidem na hlavy. Na všechno psychotesty a pak stejně zakázat.

4 0
možnosti
JP

Po cenách potravin se pouštíte do dalšího tématu, kterému také nerozumíte a ještě do toho motáte CO2. Ale zbraně zabíjejí, k tomu jsou vyvíjeny a určeny. Přísnější regulaci považuji za nezbytnou. Není přece možné, aby si nezralý mladý kluk mohl pořídit takový arsenál.

4 13
možnosti
TB

Jasně hlavně biatlonové pušky, vzduchovky na střelnici a kuchyňské nože jsou k tomu vyvíjeny. A propisky jsou vyvíjeny k psaní chyb.

Zeptal bych se, jakou konkrétně přísnější manipulaci, ale obávám se, že ty kecy odhadnu předem.

5 1
možnosti
EH

Chybí odpověď na otázku - proč?

K čemu je normálnímu člověku sbírka nástrojů s jediným účelem zabít člověka?

Fascinace něčím může vést k touze si to vyzkoušet. Fascinace druhou světovou a Hitlerem nepovede k plynování Židů, protože chybí prostředky. Ale masakr jeden člověk zvládne.

3 10
možnosti
Foto

Máte podivnou logiku, když hovoříte o normálním člověku a zároveň o tomto člověku tvrdíte, že sbírá věci s jediným účelem zabít člověka ? Pak to přece není normální člověk.

9 1
možnosti
IK

Představte si, že budu tvrdit, že se tato strašná událost nemusela stát, kdyby byly pravidla pro držení zbraní nastaveny přísněji.

Společnost musí být nastavena tak, aby chránila také a především slabé (děti ve školách, nemocné v ústavech atd.), tedˇ se dá říct, společnost selhala. Nyní máme možnost si snadno opatřit zbraň, protože je to cool a k odstrašení a ochranu majetku občanů. Vlastnictví ale můžeme chránit např. nastavením kamer na objekt nebo připevněním mříží na okna atd. Dodatečné jistění držením zbraně není potřeba. Zbraně svádějí ke zneužití, od fáze držení k použití je jen krůček. Nemáme samojustici, na to je tu policie, která ovládá monopol na použití fyzické síly.

Pravidla pro získání a držení zbraně by měly být v každém případě zprísněny.

6 17
možnosti
HH

Tady jsou samí znalci zbraní. Ovšem nějaké technické podrobnosti v kterých se autorka mýlí žádné. A proč také, vždyť to napsala ženská.

0 3
možnosti
JR

J58a86n 11R50á35ž

26. 12. 2023 19:21

Např. vše co autorka píše o samopalu vz.58, mimo toho, že má teoretickou(!) rychlost střelby 800ran/vt. jsou nesmysly.

2 0
možnosti
Foto

J73a49n 32Š21i52k

26. 12. 2023 18:50

Pouštíte se do technických detaily, o kterých víte úplný p... Není to nic překvapujíciho, Vy ráda píšete o věcech, kterým nerozumíte a k tomu ráda okázale dodáte, jak ostatní nic neví. Jen Vy, víte, že. Ta úvaha o samopalu vz.58 je vskutku fascinující. Takovou ptákoviny Vám někdo řekl nebo jste ji vymyslela? Náš zákon je takový jaké je, nehodnotim jaké zákony jsou, ale jak jsou vymahatelné a kontrolované a z tohoto pohledu to u nás vskutku většinou funguje. Ovšem souvislost klimatu s osamělým vlkem, to už je výkon hodný duševního giganta. Hezký den

7 11
možnosti
TB

A umíte říct taky něco konkrétního, například čemu konkrétně autorka nerozumí? Nebo umíte jen flusat o tom, jak moc autorku nesnášíte?

14 2
možnosti
JB

J36i10r61i 63B33o30r

26. 12. 2023 15:59

Vy jste taková druhá Dagmar Honsová.

2 8
možnosti
KK

Omylem plus. Já četl Havlová.

1 0
možnosti
JR

J44a62n 49R78á85ž

26. 12. 2023 15:37

S tématem článku, že zbraně samy o sobě nezabíjejí naprostý souhlas. Ale vše ostatní jsou bláboly od někoho, kdo o zbraních a jejich použití neví nic.

9 2
možnosti
TB

Co konkrétně neví?

3 0
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 42,98
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články