Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stačí, když se nějak nemarginalni menšina obyvatel alespoň na chvíli vzdá digitálních technologií a ten fašismus se rozpadne sám.

5 0
možnosti
MB

Jelikož mainstreamový politik lže pokaždé, když otevře ústa, jak jsme si v posledních letech ověřovali stále častěji, tak by bylo naivní věřit, že digitální měna nebude použita ke sledování občanů.

Už z principu blockchainu, kde má každá mince svoje vlastní ID, to možné je. A když známe ID mince a ID peněženky / konta, tak jak složité pak může být těchto informací zneužít? Politici zatím zneužili všechno, co vymysleli pro "ochranu" občanů.

9 0
možnosti
Foto

Často s články autorky v některých věcech nesouhlasím, ale tentokrát bych její vyjádření z fleku podepsal. Možnost volby mezi digitální platbou a platbou v hotovosti je jedna ze základních svobod, které máme. Je zajímavé, že se svět nepoučil např. z války na Ukrajině. Když nepřítel zlikviduje infrastrukturu a nepůjde elektřina, jak budou lidé nakupovat? Možnost používání hotovosti je naprosto strategická záležitost.

13 0
možnosti
RC

kdyz nepritel zlikviduje infrastrukture tak si hotovosti muzete max udelat ohnicek

mimochodem zrovna nedavno me s hotovosti vyhodili ze je stara. musel jsem do banky. coz se s kartou stat nemuze

1 7
možnosti
PD

Tak pokud mi vadi CBDC, tak prejdu na BTC a jede se dal. No problem.

2 0
možnosti
Foto

Jen ať mafie vidí, jak se nakupuje v zahraničí.

1 0
možnosti
LH

Hodnota každého jednotlivce bude určena jeho kreditem, stejně jako míra jeho nebezpečnosti pro státní "elity". Podle toho s ním bude nakládáno, demokracie, nedemokracie. Nebezpeční mohou být omezení až k nežití, ale třeba jim bude uleveno svobodným rozhodnutím možností eutanázie na státní útraty. Overtonovo okno pootevřeno... věřte-nevěřte.

16 3
možnosti
JV

J49a60n 51V93ě21r25n39ý

30. 10. 2023 12:25

Ten kredit už tady máme, jmenuje se to peníze, kdo jich moc nemá je tady taky ohodnocen jako nebezpečný.

1 0
možnosti
FL

Je to stejné, jako byly obavy z kamerových systémů v ulicích, evidování platebních transakcí, možných sledování mobilů ...atp. Nebezpečné možnosti pro utužení totality, stejně jako užitečné nástroje např. pro potírání kriminality v rukou demokratického režimu. Proti těm nástrojům nic neuděláme, ale můžeme se snažit hlídat tu demokracii.

3 7
možnosti
RC

Asi tak nejak. V demokratickem rezimu to neni problem. V totalitnim rezimu si jakakoliv omezeni udelaji BEZ OHLEDU na to, co si predchozi demokraticky rezim schvali...

2 1
možnosti
Foto

J88o54s32e22f 83B76á19r90t53a

27. 10. 2023 22:23

Chybí tam jedna závažná informace, že při digitální platbě vám banka některé platby nedovolí provést. Není to o tom, jestli budu v Kauflandu platit kartou nebo hotovostí.

11 0
možnosti
OR

Další děsivý nástroj k ovládání lidí.

22 3
možnosti
JA

Vetsina dnesnich penez v obehu uz je ve forme jednicek a nul ulozenych v bilancich bank. Veskere bankovni transakce dnes probihaji digitalne. Chapu, ze drzet bankovku ci minci v ruce vyvola pocity, ale realita uz je dnes digitalni. Kolik velkych bankovnich ci postovnich prepadeni se stalo za poslednich 10 let?

1 8
možnosti
MB

Pletete si hodinky a holínky. Ano, oboje se natahuje. Ale bezhotovostní platba a platba pomocí CBDC se zásadně liší.

Na druhé straně, třeba na příkladu pana Farrage můžeme vidět, jak banky můžou bezhotovost snadno zneužít.

3 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,55
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články