Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Problém je v tom, že vláda vůbec nerozumí financím a ekonomice. Je vůbec otázka, zda to Česko pod tak špatným vedením všeho vůbec vydrží? Kdo to mohl volit?

5 2
možnosti
JS

Financím rozumí jen lidi tady v diskuzi a paní Šichtařová. Ona ví jak to udělat aby na to nedoplatili lidi.

2 2
možnosti

M92i46r48e47k 24Ř17í75h37a

13. 5. 2023 9:41

Tak něčemu by jeden rád zatleskal, něčemu méně - třeba vinařská loby to je hnus. Včera na ČT24 argumenty - víno je produkt zemědělství (jako by pivo a pálenky byly asi z betonu), vinice zkulturňují krajinu (sady a chmelnice jsou asi co?) vino je fajn pivo pálenky dělaj z lidí alkoholiky - ten vinařskej panák byl fakt k smíchu. Největší sranda bude až to další vláda z větší části zruší. Celé to ukazuje, jak každý politik hají tu svojí lobby a svoje koryto a pak to končí hrůzou bez konce.

13 0
možnosti
ZZ

To víno je tím posledním problémem.

První problém je to, že nebyla přijata důsledně daňová progrese u platů. To co navrhují vyložený paskvil. Zvyšovat daň až od 3 násobku průměrnýho platu, je nesmysl. Jak to budou počítat a z čeho budou vycházet ?

Má být pevně stanovena sazba daně pro jednotlivá pásma příjmů.

0 7
možnosti
PK

Opatření které přijala vláda se mi jeví spíše jako proinflační. Myslím, že lidé začnou šetřit ještě více a firmy budou muset zdražit své výrobky, aby dosáhli nějakého zisku. Domnívám se, že inflaci lze porazit investicemi, tedy spotřebou, kdy je možné tvořit zisk objemem výroby než zmenšením a zdražením. Pokud nebudou investice, jako tomu bylo v roce 2008 tak obyvatelstvo půjde ještě více ke dnu. Současné opatření pomůže možná naplnit státní kasu, ale lidem nijak nepomůže. Jak správně píše paní Šichtařová pomohlo by omezit - zrušit dotace snížit daně a oživit ekonomiku např. právě tím snížením korporátní daně.

2 1
možnosti
JS

Proč to nezafungovalo u covidu. ANO rozdalo peníze za nic a výsledek byl dluh. Kdo by měl ty investice vytvářet když všude chybí lidé a cizince tady nechceme?

0 0
možnosti
JV

Současná vláda tedy sklízí plody své opoziční práce, když za covidu populisticky hlásala: Rozdávejte víc, tihle ještě nedostali....

11 2
možnosti

No ja jako zamestnanec vitam i to, ze se osvc zapoji trochu vic, a neni rozpocet tedy hlavne jen na nas (coz si priznejme zrovna spravedlive nebylo).

Jinak ano, lepsi resit vydaje nez prijmy a jiste by se tam jeste neco naslo, aniz by to zrusilo socialni stat jako takovy.

3 2
možnosti
PS

Vy to moc nechápete, že?

Vy, kdyz se hodíte marod, máte příjem od socialky a zamestnavatele. OSVČ má jen náklady, protože mu nikdo nic nedá a hlavně není z čeho mu to dat. Vy když si vezměte dovolenou, máte ji hrazenou jako den v práci, ale OSVČ má "0", resp. je v mínusu, protože ikdyz nedělá, leží u moře... platí nejen dovolenou ,ale nájem, energie, sociální, zdravotní, zboží, daně... A protože leží u moře, nemá jeho firma příjem. Vy dostanete 100% mzdy, bez ohledu na hospodářský výsledek firmy, ale OSVČ dostane jen, když jsou kšefty. Kšefty jsou spojeny s prací a to je ten začarovaný kruh. Kazdy den, kdy OSVČ nepracuje, je fakticky ztrátový. Tak nezavidte, a klidně si to zkuste.

7 3
možnosti
Foto

On ten terorismus co financujeme na Ukrajině něco stojí...

7 8
možnosti
JP

Buďte v klidu, Putinovi snad nic nefinancujeme...

9 2
možnosti

Píšete, že balíček postihne OSVČ....v tom případě je to správné, protože jak zmiňujete ve svém článku, nejvíc financí se rozhodilo v době Covidu....no a to komu? OSVČ. Mohou za to všechny strany napříč spektrem. Dnešní 5kolka za to, že neskutečně tlačila tehdejší vládu rozhazovat každému šmudlovi co "podnikal" (a navíc při "zastavené činnosti jel dál) a tehdejší vláda za to, že tomu tlaku bezmezně podlehla. Těm, kteří do rozpočtu zcela prokazatelně odvedli nejmíň financí tak tomu dali shora - zdola. Teď se v tom vezeme všichni, tedy abych byl přesný, kromě politiků.

10 2
možnosti
Foto

V dobe prvni vlny podpor jsem mel jeste zakazku v NL, v dobe druhe vlny podpor uz se temer vsechny projekty zastavily, sedel jsem doma v domacim vezeni a nesmel vsude tam, kam rozhodla coronafasisticka junta, takze nikam. Nakonec jsem po dlouhem rozmysleni misto podpory napsal do sve banky, pujcil si 150 000 Kc a dlouhe mesice shanel zakazku v prumyslu od Valmezu po Rotterdam. Po desetimesicni pauze odjel konecne do Nemecka, sice za daleko mensi penize, ale alespon nesedet doma.

1 0
možnosti
PP

Ono je to tak nějak jedno, co si tahle vláda (imo hned po Nečasovi druhá nejhorší od přepravu), vymyslí. Circa dva roky se to přetrpí a ta příští vláda jim to všechno zruší.

A to jsem je volil. A ano, už jsem si za to nafackoval. Takhle jim na ty lži skočit...

Blbí je, že ani ta další vláda - ať už to bude kdokoliv - nebude státní aparát zeštíhovat.

10 3
možnosti
JK

Vždyť to není pravda. Plánované úspory jsou větší, než plánované zvýšené příjmy. Kromě mírného snížení valorizace se důchodců (současných) nijak nedotkne. Rád Vás čtu, ale teď brzděte.

1 10
možnosti
LH

Pokud věříte tomu že lháři přestali lhát...

5 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Tato vláda dostala mandát zatočit s se státními výdaji a přesto to zbaběle neudělala.

6 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,07
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články