Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Teda od cloveka s ekonomickym vzdelanim narohodospodarskeho smeru bych čekal elementární pochopení toho, k čemu ta socialni daň vlastně slouží, kdo z ní dostává platby a kdo se jak na tvorbě této daně podílí. Misto toho si pripadam, že sedim v hospode 4. Cenově skupiny u stolu s Frantou Lopatou, co vyšel ze 7. Třídy základní skoly a od státu "nikdy nic nechtěl"

8 6
možnosti

Charakterizoval jste to výstižně. Paní Šichtařová nikdy a nikde nediskutuje, všude a bez výjimky jde zásadně o její monology a bezvýjimečně tvrdě manipulující se vším, čeho se dotknou. Tady už jde o takovou absurdní "argumentaci", že opravdu, skutečně vyvstává otázka, zda tato paní absolvovala alespoň tu základní školní docházku. Jen v jedné věci se zřejmě dopouštíte omylu, všechny její "přednášky" (monology) transparentně prokazují, že o národohospodářský obor při své vzdělávání nikdy nezavadila ani tím pověstným smočením malíčku. Finanční analytička je opravdu zcela jiná profese než národohospodářka. I vzděláním. Mimochodem i jako finanční analytička žádnými závratnými znalostmi nedisponuje. Spíše naopak. Co jí charakterizuje? Našprtané správné poučky aplikuje, interpretuje zcela spolehlivě naprosto špatně. Stručně řečeno - vulgárně zjednodušujícím a zavádějícím způsobem.

3 3
možnosti
AG

Taky dost argumentacni fauly. Živnostníci mohou mít jak nemocenskou, tak rodičovskou. Vlastně krom dovolené a odstupného mohou pobírat vše ostatní, co zaměstnanec. Jen si musí nemocenskou připojistit a vést regulérní daňovou evidenci a platit odvody a daně podle skutečné výše příjmů.

A konec konců, přesně to by i měli dělat. Potom odpadnou hloupé řeči o parazitech na systému.

6 1
možnosti
PD

P55e47t30r 73D28r87a89p13a95l

13. 4. 2023 10:11

Jeste jsem neslyšel o živnostníkovi, který by přišel o majetek. On totiž právě z tohoto důvodu vůbec nic papírové nevlastní.

1 2
možnosti
Foto

Všechny daně je nutné neustále zjednodušovat a především snižovat. To je základ úspěšné společnosti.

3 1
možnosti
Foto

J53a68n 91Š64i58k

13. 4. 2023 8:30

Tomu všemu rozumím a proto jsem taky proti navyšování odvodů živnostníkům. Zároveň jsem ale pro zrušení VŠECH daňových výjimek a to jak u zaměstnanců, tak u podnikatelů. Jinak píšete, že živnostník vědomě a dobrovolně přijímá nižší státní důchod. Tím určitě nemyslíte všechny. Pokud takoví jsou, tak by vědomě a dobrovolně neměli už chtít po státu žádné dávky. Pokud nechce někdo dávat peníze státu, ať nedává, ale ať po něm nic nechce. Jak se zabezpečit na důchod má každý spoustu možnosti mimo státní systém. Tohle je totiž to, co zaměstnancům vadí a ne výše odvodů. Hezký den

5 2
možnosti
AG

Zrušení všech daňových výjimek, proč ne. Ale současně zavést pro všechny stejné odvody a daně. Zrušit štědre paušály a zavést povinnost vedení účetnictví pro všechny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,49
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články