Diskuse

Strčte si MDŽ

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-) ,,Neodolatelné" kouzlo oslav MDŽ již dávno pominulo, neb nejednou bylo až neodolatelně podmíněno dobře schmeleným kolektivem;-D

11 0
možnosti

Nesdílím vaše důvody, i když k MDŽ mám stejný vztah jako vy. Já tento "svátek" považuji za zprofanovaný komunisty a jsem rád, že už se mne netýká. Má žena to cítí stejně. Když si vzpomenu, jak jsme za totáče my "mlaďoši" museli v práci u příležitosti MDŽ absolvovat povinné kolečko a obdarovávat podroušené soudružky kytkami, ještě teď se z toho opupínkuju. A to nemluvím o tom, že v našem městě byla pouze dvě květinářství a jejich zásobování fungovalo stejně příšerně, jako u všeho ostatního, takže člověk tam vystál dvouhodinovou frontu, aby na něj nakonec zbyla nějaká košťata. "Ještě, že už je to za náma!":-)

7 3
možnosti
MK

Primárně byli podroušení soudruzi, ti už rámci pracovní doby, soudružky až po 😉

3 0
možnosti
MS

Tipuji, že s výškou 173 cm jste se nenarodila :-P ...

1 0
možnosti
Foto

A jak to máte třeba s narozeninami? Indiáni je prý neslaví. Oni oslavují člověka jen tehdy, když se stal ze svojí vůle člověkem lepším. Jenže v naší civilizaci není úplně jasné, kdy se člověk stane lepším. Takže zbývají k oslavování jistoty - narozeniny, svátky, různé významné dny jako je ten dnešní... Tradiční důvody k tomu, aby se lidé sešli nebo si aspoň zavolali... Za mě je MDŽ fajn a kytička bude!

16 3
možnosti
IV

I90v53a33n 39V35a84n84k68o

8. 3. 2023 11:07

nesuhlasim s tym, ze skatulkovanie ludi je nespravne... tie skupiny maju totiz nielen rovnake vonkajsie znaky, ale aj povahove vlastnosti... to zaskatulkovanie je dosledok staroci a skusenosti predoslych generacii... nech mi pani Sichtarova dokaze, ze ochutna v lese cervene bobule aj ked ich nepozna... ze nie, lebo z neznamych cervenych bobuli ju moze boliet brucho ? a to ako moze vediet ked ich neochutnala ? jaj, na zaklade skusenosti inych...

1 0
možnosti
PC

I když rozumím, co jste chtěla vyjádřit, tak mi nepřijde jaksi vhodné svátek žen spojovat s nějakým rasismem či něčím podobným. Přijde mi to jako výplod extrémních názorů žen, tvrdě se bijících za emancipaci, která už však v takovém případě hraničí s odmítáním jejich ženské, té krásné, jemné a okouzlujicí identity.

24 0
možnosti
JK

Pokud jste se skutečně pustila s tím mužem s kytkou a přáním do hádky ohledně MDŽ, pak to byla od vás nepřiměřená reakce na málo významný podnět. Asi jako když Škhola zabil sukovicí vosu na králově nose. Pan Suchý pak v písni zpíval: Chtěl bych radit, nijak vás však nenutím, malé věci řešte ruky mávnutím, nedopadnete tak jako Škrhola, nebudou vás považovat za... císaře pána a jeho rodinu.

20 1
možnosti
VF

Veškerá historie lidské existence je prošpikována nenávistnou řevnivostí mezi nejrůznějšími vrstvami, skupinami, klany, národnostmi a hlasateli ideologických povídaček. Tenká slupička veškeré etiky a pomyslných práv o korektnosti a toleranci bere za své před atavistickými pudy xenofobie mezi opičími smečkami, nebo soubojem mezi Horňáky s modrými a Dolňáky s červenými zadky. Tak to na světě chodí a nejspíš chodit bude až do chvíle, kdy nastoupí onen očekávaný Nový krásný svět pana Huxleye a vláda elektronického zdebilnění biorobotických mas. Rovněž tak se nedá nic dělat proti tomu, že existují osoby, které si vydělávají a budují svou image spisováním, grafomanií a žvaněním o tom, co by se, jak by se, kdyby se. Úplně zbytečně.

0 1
možnosti
MS

Jasně, dělení do skupin a zobecňování poznatků je špatné – takže když vás každý červený trpaslík vesele pozdraví a každý modrý trpaslík kopne do holeně, tak vůbec nebudete zobecňovat a k modrému se pohrnete stejně vesele jako k červenému a vůbec se mu nebudete snažit vyhnout ...

0 0
možnosti
Foto

Paní autorko, asi nevíte, že tento svátek vznikl v Americe, viz:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_den_%C5%BEen

Tehdy šlo o to, prosadit volební právo žen. Ve Vašem případě ovšem poněkud sporné. Některým dámám - i pánům - by neškodilo volební právo odebrat. Z důvodu nedostatečné myšlenkové schopnosti. Rv

9 0
možnosti
MB

Nevím, jak (a jestli vůbec) se tento svátek oslavuje v zemi jeho původu, ale moje vzpomínky na předsametové osmé březny jsou zahaleny oparem bujarých oslav a jejich důvod nebyl v tom, že ty chudinky ženy získaly volební právo.

Doma se nikdy nic neslavilo. A v práci nastaly jiné poměry, které nějaké oslavy a popíjení zcela vylučovaly. Takže jakési MDŽ bylo s radostí zrušeno a u nás doma nahrazeno Dnem matek.

2 1
možnosti
JV

Nejste originální. I Olympic již přes 50 let zpívá "Já, já, já, jenom já".....

8 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 41,04
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články