Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J67a41n 37R21á33ž

14. 2. 2023 18:27

Nespornou výhodou bank ve Švýcarsku, ale i jinde na "západě" je, že šílenostem typu hypotéka na 90% hodnoty zastavené nemovitosti tam nepropadají tak často jako u nás, dá se říci, že skoro vůbec, a také zákony ve většině zemí nejsou tak nakloněny dlužníkům, jako u nás. Takže nevěřím, že by se tamní banky dostaly do velkých problémů, když začnou muset prodávat nemovitosti tvořící hypotéční zástavu.

V USA se po roce 2008 prodaly desetitisíce nemovitostí, tak říkající pod cenou, a žádnou hypotéční banku to do velkých problémů nepřivedlo. Ty banky, které prodaly rychle, tedy než spadly ceny nemovitostí, dokonce na prodejích vydělaly.

Až u nás začne problém se splácením u velké množiny hypotéčních dlužníků, což jistě nastane, bankami to dost otřese, protože ceny padají už teď a až se dostanou na trh exekučně zabavené nemovitosti, budou ceny nemovitostí v dražbách padat razantně.

0 0
možnosti

V USA tehdy zkrachovalo asi 250bank a kdyby je stat nezachranil tak by bouchly i ty nejvetsi.

2 0
možnosti
Foto

Jak na tom vydělat?

0 0
možnosti

J23a47n 31R15á59ž

14. 2. 2023 18:36

Schovat si hotovost na dobu, až se začnou prodávat v exekučních dražbách nemovitosti hypotéčních dlužníků, kteří svoje limity splácení přecenili.

PS. Je to hodně cynická rada, ale dopadne to jako vždy, že kdo má dostatek hotovosti vždy v krizi vydělá.

0 0
možnosti

Od roku 2008 byly na banky uvaleny regulatorní požadavky (Basel 2, CRD4 , CRR) právě aby se podobná finanční krize neopakovala

0 0
možnosti
Foto

V krizi 2008 Obama jednou vyhrožoval, že zakáže odliv zisků do daňových rájů. Dovolil si to zmínit jen jednou, než ho kdosi z těch, co jim patří zeměkoule neumravnil. Peníze, které měly zůstat tam, kde se "vydělaly", tak utečou do rájů a pak se zase vrátí v podobě půjčky a znovu se v už tak dost zadlužené zemi o úroky zhodnotí.

0 0
možnosti

Banksterství je svaté a nedotknutelné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články