Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Na pr. v Kalifornii jiz tvrde prosazuji socialistickou politiku. Vladni komise urcuje minimalni mzdu a socialni zabezpeceni v soukromych podnicich (restaurace). Chybi uz jedine znarodnovani a energie na pridel. Zatim jeste nepostavili plot na hranicich, takze obyvatel a platcu dani kvapem ubyva.

4 0
možnosti
LP

My jsme mládež nová, mládež Gotwaldova!

0 0
možnosti
JR

J47a53n 27R55á71ž

18. 1. 2023 13:45

Že letošní rok bude ve znamení prohlubující se recese potvrzují i ti analytici, kteří ještě před nedávnem mluvili, že recese v Evropě proběhne rychle a bez hlubších dopadů na výkonnost evropské ekonomiky. Můžeme sledovat, že většina z nich své prognózy obrací a už optimisticky nehovoří o hospodářském růstu v průběhu roku 2023.

Ovšem nechápu, proč fundovaná ekonomka tak brojí proti zvyšování základní úrokové sazby, které provedla ČNB. , Centrální banky mají dnes jako hlavní úkol zastavit růst inflace, protože inflace znamená vyšší nebezpečí pro stabilitu státu, než zvýšení nezaměstnanost nebo pád některých tradičních výrobních podniků.

A bez zvyšování základních úrokových sazeb prostě není možné přivést inflaci do patřičných mezí. Myslet si, že zkrotit inflaci bez zvyšování úroků je iluze.

Takže podle většiny analytiků se dá očekávat další zvýšení základní úrokové sazby ze strany ECB a dá se předpokládat, že ČNB když nebude dál repo sazbu zvedat, tak určitě ji snižovat ještě dlouho nebude.

PS. Ztráty na úsporách občanů a velmi obtížná situace, do které se dostaly podniky, se dá přičíst tak zvanému kvantitativnímu uvolňování, čili nesmyslnému sypání peněz do oběhu i chybné energetické politice všech evropských vlád. Bohužel naše vláda v tom rozhazování populisticky stále pokračuje.

5 1
možnosti
ZZ

Zvyšování úrokové sazby neřeší problém vysokých cen elektřiny a plynu, ale pouze prodražuje provozní, či investiční úvěr a hypotéky.

V konečném důsledku také prodražuje ČNB správu peněz, které u ní banky povinně uložily, takže ve svém důsledku je vysoká úroková sazba naprosto kontraproduktivní.

:-/

0 0
možnosti
JK

Stála jste poslední dobou hodinovou frontu na cukr, maso nebo toaletní papír?

8 1
možnosti
LC

Už nejméně deset let tvrdím, že zažíváme přechod od socialismu k socialismu. Je to zatím takový soft proces, ale mladí se určitě dočkají.

10 0
možnosti
Foto

1. Nebude jim to vůbec vadit a

2. ani si toho nevšimnou.

4 0
možnosti
Foto

Co proti tomu můžeme dělat?

0 0
možnosti
Foto

Zapojovat se do Bitcoinu, do šedé ekonomiky, budovat kvalitní osobní vztahy v rodinách, mezi přáteli a ostrakizovat lidi pracující pro stát. Pomáhat zakládat a budovat svobodné školy viz. Ježek bez klece.

1 2
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články