Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pisu to casto a napisu to znovu - system zalozeny na ocekavani rustu nemuze fungovat donekonecna v omezenem prostredi. A nase planeta omezena je, vesmir je nam stale nedostupny a nejakou dobu jeste bude. No a zda se, ze limitu pomalu ale jiste dosahujeme a ekonomika na to reaguje.

Samozrejme je mozny i rust v nehmotnych hodnotach, ale prestoze i takova produktivita existuje, neni dostatecna na pokryti ocekavani.

1 0
možnosti
JN

Zalezi jak ten rust myslite. Kdyz je inflacni cil nastaveny u vetsiny centralnich bank nekde na urovni 1-2%, tak mate nekonecny rust zajisten uz jen z tohoto.

Samo s tim, ze se jednou za par desitek let udela skrtnuti nul v dane mene, aby se nemuselo operovat s prilis velkymi cisly. To ovsem onen nekonecny rust neovlivni.

Tim chci rict, ze HDP s inflaci rust muze do nekonecna. Pokud je HPD o inflaci 100% korigovano, tak nekonecny rust mozny logicky neni.

Nicmene ja moc nepochopil, proc se tvrdi, ze kapitalismus je zalozeny na neustalem rustu - kapitalismus prece bude fungovat i kdyz rust nebude a vse bude stagnovat (pri stejnem poctu populace). Nebo se pletu?

0 0
možnosti
MM

Co přinese nevím já, jako laik, ani vy jako "odborník". :-(

3 3
možnosti
Foto

když se člověk stará, aby se měl v budoucnu dobře, tak se dobře mít bude, na to nemusí být nikdo odborník, aby na tak jednoduchou věc přišel

1 1
možnosti
Foto

mě přinese příští rok to, že se budu mít líp jako letos, ceny energií mě zůstanou zafixovány na velmi nízké ceně, benzín se slevní na 33 korun, moje letos vyrobené prémiové SUV s pohonem všech kol bude mít předplacený a zafixovaný servis, plné pojištění a jeho základní cena vzroste opět o 80 tisíc, tak jako letos vzrostla a dobře investované nižší jednotky milionů do dynamických podílových fondů naberou na síle a vydělají mě půl milionu, to příští rok přinese

3 9
možnosti

nebo nastane totalni krach a vsechno co mate vam bude nanic. Nepravdepodobne, ale ne nemozne

5 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,40
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články