Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Jestli je spravna kapitalisticka ekonomika to, co tu bylo v 90. letech za Klause, tak to by se snad ani vracet nemelo. Druhotna platebni neschopnost, tunelovani, bankovni socialismus, atd., to si dokazu odpustit.

I kdyz posledni dobou neustale slysim navrhy na tunelovani CEZu.

2 1
možnosti
Foto

ČEZ je typický socialistický moloch. Stát by se měl prodat svůj podíl v ČEZu a přestat ho tak brutálně regulovat.

1 0
možnosti
Foto

"Občas na svých přednáškách mluvím o tom, že naše z poloviny socialistická ekonomika již reaguje jinak, než jak kdysi reagovala ekonomika kapitalistická, tržní. Ta z devadesátých let."

Jestli ono to nebude tím, že ta skutečně kapitalistická ekonomika už neexistuje skoro nikde. A u nás neexistovala ani v těch "devadesátkách". To nás jenom Václav Klaus přesvědčoval, že ano.

10 1
možnosti

U nas existovala mozna za rakouska uherska a za prvni republiky a jejim dusledkem bylo rozsireni komunismu

1 2
možnosti
Foto

:-) Statistika nuda je, má však cenné údaje. Ona i myšička, když kašičku vařila, tak tomu dala, ba i tomu dala, a na toho se nedostala.. A tak když všechněm všechno dáme, tak dohromady nemáme víc, ale spíše nic- čili cosi jako ,,sociálkapitalizmus". Kovid nebyl záminkou, píše jen závojíčkem krize, která byla na pochodu již před kovidem, neb roh hojnosti byl již vyzobán. A tak jen systém letadlo zatím letí dál. Dluhopisy, kryté dluhopisy, kryté- atd. I ta ,,osvícená" ECB;-)

0 0
možnosti
Foto

Kapitalisticka ekonomika současného režimu nefunguje dobře (nikdy dobře nefungovala a nikdy dobře fungovat nebude), to však není důvod k tomu tvrdit, že je to ekonomika socialistická. V socialismu nebyl privátní sektor určující silou a dluhy státu byly proti těm současným mikroskopické. To socialistické označení používate jen jako hanlivou nálepku, neboť propaganda socialistický systém líčí v negativním světle.

1 5
možnosti
JL

Cesky expert promluvil. Ze pane Macku.

Ano, trzni hospodarstvi (to kapitalisticke) v Evrope nepracuje, Nepracuje od dob Branta jako kanclere. Staci pohled na jejich automobilovy prumysl a chtit odkoupit akcie nektere z nich. Hovorim o vysi pres 50%. Zasah vlady bude nasledovat a dale je "nakup" zastaven. Podobne vse ostatni.

Dokud bude politik zasahovat do hospodarstvi, narusuje trh, aby on ukazal spravnou cestu.

Ten americky trh se take potaci na urcitych mistech v to socialistickem usili. Odolnost je sice silna, ale od 1932 slabne pomalu, ale jiste. Mnoho korporaci zaniklo nebo byly v bankrotu. Amerikan motor, General motor a zacal to Chrysler s CEO Iacoccalou. (strujce fordova mustanga) Mnoho odvetvi prumyslu odeslo do zamori a tim vliv americke vlady posunut na jinou moznou kolej.

Souhlasim kompletne s clankem. Dobry k probuzeni te ceske lenivosti v pochopeni te cesty do pekel. Vzdyt tam uz jednou byli a nechapou, co stoji pred nimi. Uzasne....??!!

3 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články